IATA: Perjanjian ruang angkasa Yordania-Israel bakalan ngahémat bahan bakar sareng waktos

IATA: Perjanjian ruang angkasa Yordania-Israel bakalan ngahémat bahan bakar sareng waktos
IATA: Perjanjian ruang angkasa Yordania-Israel bakalan ngahémat bahan bakar sareng waktos

nu Asosiasi Angkutan Udara Internasional (IATA) ngabagéakeun perjanjian pasatujuan énggal-énggal antara Karajaan Yordania sareng Nagara Israél anu ngamungkinkeun hiber nyebrangan wilayah udara duanana nagara. Perjanjian kasebut ngabuka jalan pikeun maskapai komérsial tiasa ngapung ngalangkungan koridor Israél-Yordania-anu bakal ngirangan waktos hiber, ngirangan pembakaran bahan bakar sareng émisi CO2. 

Airlines sacara historis ngapung di sakitar Israel nalika ngalayang ka wétan / kulon ngoperasikeun wilayah udara Wétan Tengah. Routing langsung ngalangkungan udara Yordania sareng Israél rata-rata bakal motong 106 km arah wétan sareng 118 km arah kulon dina penerbangan anu ngalir ti Amérika Serikat sareng Asia ka tujuan-tujuan di Éropa sareng Amérika Kalér. 



Dumasar kana jumlah bandara angkat anu mumpuni, ieu bakal ngahasilkeun tabungan 155 dinten waktos ngapung per taun sareng pangirangan taunan émisi CO2 sakitar 87,000 ton. Ieu sami sareng ampir 19,000 kendaraan panumpang anu dicandak tina jalan salami sataun. 

Salajengna, upami jumlah bandara angkat anu mumpuni ningkat, sareng patalimarga ngahontal tingkat pra-COVID-19 hasilna bakal ngahémat waktos 403 dinten ngalayang per taun sareng pangirangan taunan émisi CO2 sakitar 202,000 ton. Ieu sami sareng nyandak ampir 44,000 kendaraan panumpang di jalan salami sataun.   

"Sambungan ruang udara antara Yordania sareng Israél mangrupikeun warta anu hadé pikeun palancong, lingkungan sareng industri penerbangan, dina waktos anu sesah ieu. Routing langsung bakal motong waktos perjalanan mulang pikeun panumpang sakitar 20 mnt sareng ngirangan émisi CO2. Airlines ogé bakal ngahémat biaya bahan bakar anu bakal ngabantosan nalika aranjeunna berjuang pikeun salamet tina épéksi COVID-19, ”saur Muhammad Al Bakri, Wakil Présidén Daérah IATA pikeun Afrika sareng Wétan Tengah.

Unsur operasional perjanjian anyar dipimpin ku Otoritas Penerbangan Sipil duanana Yordania sareng Israél, dirojong ku Eurocontrol, agénsi manajemén lalu lintas udara Éropa, sareng IATA. 

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali