24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Yunani Breaking News wartos tanggung jawab kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Turki Breaking News Rupa-rupa Berita

Gempa susulan anu kuat nuturkeun gempa bumi Turki anu maot

Gempa susulan anu kuat nuturkeun gempa bumi Turki anu maot
Gempa susulan anu kuat nuturkeun gempa bumi Turki anu maot
Ditulis ku Harry S. Johnson

Gempa susulan anu kuatna 5.0 terdeteksi di basisir Laut Aegean Turki. Geter nuturkeun gempa bencana anu maéhan sahenteuna 27 sareng cilaka langkung 800 di peuntas Turki sareng Yunani kamari.

Gempa susulan dilaporkeun ku Bencana Turki sareng Kapersidenan Manajemén Darurat (AFAD) mimiti dinten ayeuna. Henteu langsung jelas naha tremor langkung seueur ngarusak nagara.

Gempa dahsyat, diukur 7.0 ku Survei Geologi Amérika Serikat (USGS), nyerang basisir Aegean dinten Jumaah soré. Langkung seueur 470 gempa susulan, kalayan sahenteuna 35 ngukur langkung ti 4.0 skala, nuturkeun gempa.

Izmir, kota panggedéna katilu di Turki, mangrupikeun anu paling parah katandangan gempa bumi. Sababaraha gedong multi-lantai diréduksi jadi puing, kalayan puluhan jalma kajebak di jero. Sakitar 100 urang parantos disalametkeun tina puing, sareng usaha nyalametkeun teras dilanjutkeun di dalapan tempat.

Sahenteuna 25 urang tiwas kaasup hiji jalma anu parantos tilelep, inohong pang anyarna ku otoritas Turki nunjukkeun. Dua urang deui pupus di Pulo Samos Yunani. Langkung ti 800 jalma ngalaman rupa-rupa cilaka di dua nagara nalika musibah.

Pamingpin Turki sareng Yunani parantos nunjukkeun solidaritas langka saatos musibah. Perdana Menteri Yunani Kyriakos Mitsotakis sareng Présidén Turki Recep Tayyip Erdogan nyarios dina telepon, ngucapkeun belasungkawa sareng silih bantosan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.