24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Austria Ngabobol Warta Megatkeun Warta Éropa Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kajahatan Berita Pamaréntah wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Sababaraha urang tiwas, tatu dina serangan teror Islam Wina

Sababaraha urang tiwas, seueur anu raheut dina serangan teror Islam Wina
Sababaraha urang tiwas, tatu dina serangan teror Islam Wina
Ditulis ku Harry S. Johnson

Sababaraha urang ngalaksanakeun serangan téroris di Wina tengah dinten Senén, dimana sajumlah jalma tiwas sareng seueur jalma anu cilaka, pulisi Wina ngalaporkeun dinten ayeuna.

"Némbak dipecat di distrik Kota Batin - aya jalma anu cilaka - Jauhkeun ti sadaya tempat umum atanapi Angkutan umum," pulisi nyerat dina Twitter, naros ka jalma-jalma pikeun henteu ngabagi poto atanapi pidéo naon waé.

Para panyerang nargétkeun daérah sakitar Stadttempel, sinagoga Yahudi Wina ti saprak 1820an, dinten Senén sonten. Henteu jelas naha sinagoga éta sorangan atanapi kantor komunitas anu caket ditargetkeun, sabab aranjeunna ditutup nalika éta.

Satuan pasukan khusus ageung damel di situs éta. Austria urang Kronen Zeitung ngalaporkeun yén saurang panarajang ngabeledugkeun nyalira nganggo alat peledak.

Média lokal parantos ngalaporkeun sababaraha korban jiwa, kalebet perwira pulisi anu luka dina perang gun sareng para panyerang. Aya laporan anu henteu dikonfirmasi tujuh urang tiwas.

Pidéo anu medar dina média sosial nunjukkeun saurang jalma gunman anu dibaju bodas jalan-jalan di sapanjang jalan anu ditutupan batu sareng nembak. Langkung rekaman nunjukkeun pertukaran seuneu di Schwedenplatz, alun-alun caket sapanjang Walungan Danube.

Kajadian éta lumangsung sababaraha dinten saatos Kanselir Austrian Sebastian Kurz nyarios yén pamaréntahanana bakal ngalawan "Islam politik", salaku tanggapan ka kelompok 30-50 nonoman Turki anu nyerbu ngaliwatan Garéja Katolik St. Anton von Padua, ngagorowok "Allahu akbar."

Di Perancis, tilu jalma diserang sacara brutal di jero katedral di Nice minggu kamari, saatos pernyataan anu sami ku Présidén Emmanuel Macron ngeunaan "Islamisme" ngancam républik sekuler Perancis. Dua minggu ka tukang, saurang guru Perancis dipancung di pinggiran beulah kalér Paris saatos pelajaran na tentang kabébasan nyarios.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.