ASUR: Lalu lintas panumpang turun 44.9% di Mexico, 41.5% di Puerto Rico sareng 67.8% di Kolombia

ASUR: Lalu lintas panumpang turun 44.9% di Mexico, 41.5% di Puerto Rico sareng 67.8% di Kolombia
ASUR: Lalu lintas panumpang turun 44.9% di Mexico, 41.5% di Puerto Rico sareng 67.8% di Kolombia

Grupo Aeroportuario del Sureste, SAB de CV ASUR, grup bandara internasional sareng operasi di Mexico, AS jeung Kolombia, dinten ngumumkeun yén total lalulintas panumpang pikeun Oktober 2020 turun 50.1% lamun dibandingkeun Oktober 2019. Lalu lintas panumpang turun 44.9% di Mexico, 41.5% di Puerto Rico jeung 67.8% dina. Kolombia, dipangaruhan ku turunna parah di sareng perjalanan luang anu asalna tina pandémik COVID-19.

Pengumuman ieu ngagambarkeun babandingan antara 1 Oktober dugi ka 31 Oktober 2020 sareng ti 1 Oktober dugi ka 31 Oktober 2019. Panumpang transit sareng penerbangan umum dikaluarkeun pikeun Mexico sareng Kolombia.

Ringkesan Lalu Lintas Panumpang
Oktober% ChgTaun ayeuna% Chg
2019202020192020
Méksiko2,478,8341,365,772(44.9)28,262,69512,914,498(54.3)
Lalu Lintas Dalam Negeri1,417,569923,189(34.9)13,784,9437,056,318(48.8)
Lalu Lintas Internasional1,061,265442,583(58.3)14,477,7525,858,180(59.5)
San Juan, Puérto Riko658,632385,608(41.5)7,730,8123,891,401(49.7)
Lalu Lintas Dalam Negeri595,129374,669(37.0)6,910,2673,640,380(47.3)
Lalu Lintas Internasional63,50310,939(82.8)820,545251,021(69.4)
Colombia1,037,040333,465(67.8)9,844,5913,155,193(67.9)
Lalu Lintas Dalam Negeri886,874292,305(67.0)8,344,5402,704,278(67.6)
Lalu Lintas Internasional150,16641,160(72.6)1,500,051450,915(69.9)
Total Lalu Lintas4,174,5062,084,845(50.1)45,838,09819,961,092(56.5)
Lalu Lintas Dalam Negeri2,899,5721,590,163(45.2)29,039,75013,400,976(53.9)
Lalu Lintas Internasional1,274,934494,682(61.2)16,798,3486,560,116(60.9)

Ti saprak 16 Maret 2020, sababaraha pamaréntahan parantos ngaluarkeun larangan hiber pikeun daérah anu béda-béda di dunya pikeun ngawatesan pemecahan virus COVID-19. Hormat ka bandara ASUR beroperasi:

Sakumaha diumumkeun dina 23 Maret 2020, Mexico atanapi Puerto Rico henteu ngaluarkeun larangan hiber, dugi ka ayeuna. Di Puerto Rico, Otoritas Penerbangan Federal (FAA) parantos nampi paménta ti Gubernur Puerto Rico yén sadaya penerbangan anu angkat ka Puerto Rico badarat di Bandara LMM, anu dioperasikeun ku anak perusahaan ASUR Aerostar, sareng yén sadaya panumpang anu datang diperséntasi ku wawakil Departemen Kaséhatan Puerto Rico. Tanggal 30 Maret 2020, Gubernur Puerto Rico, ngalangkungan paréntah éksékutip pikeun jangka waktu teu ditangtoskeun, netepkeun karantina dua minggu ka sadaya panumpang anu sumping di Bandara LMM. Kusabab kitu, Bandara LMM tetep kabuka sareng operasi, sanaos ku jumlah hiber sareng panumpang anu dikirangan lumayan.

Kanggo langkung nguatkeun kadali kasihatan nalika sumping, dimimitian ti 15 Juli, Gubernur Puerto Rico mimiti ngalaksanakeun langkah-langkah tambahan ieu. Sadaya panumpang kedah nganggo masker, ngalengkepan formulir deklarasi hiber wajib ti Departemen Kaséhatan Puerto Rico, sareng ngalebetkeun hasil négatip tina uji PCV molekular PCR anu dicandak 19 jam sateuacan kadatangan supados teu kedah ngalaman karantina dua minggu. Panumpang ogé tiasa milih pikeun nyandak uji COVID-72 di Puerto Rico (henteu kedah di bandara), supados tiasa dileupaskeun tina karantina (diperkirakeun dugi antara 19-24 jam).

Di Kolombia, mimitian tanggal 1 Séptémber 2020, bandara-bandara ieu nyetél deui penerbangan komersial panumpang dina fase awal rencana konéksi laun anu diumumkeun ku Otoritas Penerbangan Sipil: José María Córdova di Rionegro, Enrique Olaya Herrera di Medellín sareng Los Garzones di Montería. Salaku tambahan, bandara Carepa sareng Quibdó ngamimitian deui operasi dina 21 Séptémber 2020, nalika bandara Corozal dihurungkeun deui dina 2 Oktober 2020. Penerbangan internasional ka Kolombia dilanjutkeun dina tanggal 21 Séptémber 2020, sanaos dina dasar anu kawates, salaku bagian tina réaktivasi sacara bertahap. Panumpang dina penerbangan internasional anu datang kedah ngalebetkeun hasil négatip tina uji COVID-19 anu dicandak dina waktos 96 jam angkatna pikeun diidinan naek penerbangan sareng lebet ka nagara éta.

Salaku tambahan, patalimarga panumpang di México kapangaruhan ku Hurricane Delta, anu pencét di Semenanjung Yucatan salaku topan kategori 2 dina 13 sareng 14 Oktober 2020. Bandara Cancun tetep ditutup salami 16 jam dimimitian jam 10 WIB dina 00 Oktober bari Bandara Cozumel ditutup salami 13 jam mulai 22:5 sonten dinten anu sami. Tanggal 00 Oktober 26, Semenanjung Yucatan katarajang Hurricane Zeta, badai kategori 2020. Bandara Cancun tetep kabuka, sedengkeun Bandara Cozumel ditutup salami 1 jam mulai 19:5 sonten dina 00 Oktober.

Lalu lintas Panumpang Méksiko
Oktober% ChgTaun ayeuna% Chg
2019202020192020
Lalu Lintas Dalam Negeri1,417,569923,189(34.9)13,784,9437,056,318(48.8)
AcunCancun758,707591,005(22.1)7,462,2414,091,857(45.2)
CZMCozumel11,0854,967(55.2)158,88751,338(67.7)
HUXHuatulco57,04230,620(46.3)632,923244,504(61.4)
pertengahanMerida220,763100,394(54.5)2,104,421957,346(54.5)
MTTMinatitlan12,1736,680(45.1)117,48851,212(56.4)
OAXOaxaca96,28044,672(53.6)836,528416,830(50.2)
ketokTapachula30,11026,937(10.5)299,979211,259(29.6)
VERVeracruz125,60862,207(50.5)1,161,016543,366(53.2)
VSAVillahermosa105,80155,707(47.3)1,011,460488,606(51.7)
Lalu Lintas Internasional1,061,265442,583(58.3)14,477,7525,858,180(59.5)
AcunCancun1,011,657419,731(58.5)13,682,7315,452,097(60.2)
CZMCozumel14,75010,857(26.4)301,342165,060(45.2)
HUXHuatulco1,943365(81.2)109,60278,726(28.2)
pertengahanMerida14,5292,909(80.0)171,79369,228(59.7)
MTTMinatitlan441439(0.5)6,4282,706(57.9)
OAXOaxaca10,1374,031(60.2)119,28650,672(57.5)
ketokTapachula6376674.710,9326,010(45.0)
VERVeracruz5,3781,608(70.1)57,72719,890(65.5)
VSAVillahermosa1,7931,97610.217,91113,791(23.0)
Lalu lintas Total Mexico2,478,8341,365,772(44.9)28,262,69512,914,498(54.3)
AcunCancun1,770,3641,010,736(42.9)21,144,9729,543,954(54.9)
CZMCozumel25,83515,824(38.7)460,229216,398(53.0)
HUXHuatulco58,98530,985(47.5)742,525323,230(56.5)
pertengahanMerida235,292103,303(56.1)2,276,2141,026,574(54.9)
MTTMinatitlan12,6147,119(43.6)123,91653,918(56.5)
OAXOaxaca106,41748,703(54.2)955,814467,502(51.1)
ketokTapachula30,74727,604(10.2)310,911217,269(30.1)
VERVeracruz130,98663,815(51.3)1,218,743563,256(53.8)
VSAVillahermosa107,59457,683(46.4)1,029,371502,397(51.2)
Lalu lintas Panumpang Us, Bandara San Juan (LMM)
Oktober% ChgTaun ayeuna% Chg
2019202020192020
SJU Total658,632385,608(41.5)7,730,8123,891,401(49.7)
Lalu Lintas Dalam Negeri595,129374,669(37.0)6,910,2673,640,380(47.3)
Lalu Lintas Internasional63,50310,939(82.8)820,545251,021(69.4)
Koléksi Lalu Lintas Panumpang Kolombia
Oktober% ChgTaun ayeuna% Chg
2019202020192020
Lalu Lintas Dalam Negeri886,874292,305(67.0)8,344,5402,704,278(67.6)
MOERionegro637,699176,138(72.4)6,047,2311,883,903(68.8)
EOHMedellin96,81054,411(43.8)898,458329,343(63.3)
mtrMonteria89,87133,015(63.3)824,442307,734(62.7)
CereméCarepa21,4349,998(53.4)184,82162,452(66.2)
UIBQuibdo33,93216,246(52.1)313,104105,003(66.5)
CZUCorozal7,1282,497(65.0)76,48415,843(79.3)
Lalu Lintas Internasional150,16641,160(72.6)1,500,051450,915(69.9)
MOERionegro150,16641,160(72.6)1,500,051450,915(69.9)
EOHMedellin
mtrMonteria----
CereméCarepa----
UIBQuibdo----
CZUCorozal----
Lalu lintas Total Kolombia1,037,040333,465(67.8)9,844,5913,155,193(67.9)
MOERionegro787,865217,298(72.4)7,547,2822,334,818(69.1)
EOHMedellin96,81054,411(43.8)898,458329,343(63.3)
mtrMonteria89,87133,015(63.3)824,442307,734(62.7)
CereméCarepa21,4349,998(53.4)184,82162,452(66.2)
UIBQuibdo33,93216,246(52.1)313,104105,003(66.5)
CZUCorozal7,1282,497(65.0)76,48415,843(79.3)
Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali