Iinditan sareng resep ngambekan hawa seger? Kamana moal angkat

Dikotorkeun
Dikotorkeun

Wilayah Teluk tiasa janten pamimpin perjalanan mewah sareng pariwisata, tapi éta ngagaduhan kualitas hawa anu paling parah di dunya. Salaku bagian tina kampanye Bumi Bumi pikeun kota-kota anu langkung héjo, Eco2Greetings hoyong dunya ngadopsi metode sapertos ngiringan revolusi surya, milih gedong héjo kalayan fokus kana énergi anu tiasa dibangkitkeun, sareng mutuskeun moda transportasi sapertos sapédah atanapi beus ka ngabantosan ngirangan émisi anu ngabahayakeun.

Kota-kota toksik biasana mangrupikeun masalah anu dilakukeun ku manusa. Sumber tunggal anu paling ageung tina polutan udara nyaéta pembakaran suluh fosil sapertos batubara sareng béngsin. Bahan bakar fosil dianggo pikeun pemanasan, pikeun ngoperasikeun kandaraan transportasi, dina ngahasilkeun listrik, sareng dina manufaktur sareng prosés industri anu sanés. Ngaduruk suluh ieu nyababkeun asap, hujan asam sareng émisi gas rumah kaca.

Nagara-nagara beunghar minyak Wétan Tengah ngadominasi sapuluh rohangan luhur dina daptar kota anu paling tercemar. Kota sapertos tempatna di:

  1. Arab Saudi, tingkat partikel partikel 108.

  2. Qatar, tingkat partikel partikel 103.

  3. Mesir, tingkat partikel partikel 93.

  4. Bangladés, tingkat partikel partikel 84.

  5. Kuwait, tingkat partikel partikel 75.

  6. Kamerun, tingkat zat partikel 65.

  7. Tingkat zat partikel Mauritania 65.

  8. Nepal, tingkat partikel partikel 64.

  9. Uni Émirat Arab, tingkat partikel partikel 64.

  10. India, tingkat partikel partikel 62.

  1. Libya, tingkat partikel partikel 61.

  2. Bahrain, tingkat partikel partikel 60.

  3. Pakistan, tingkat partikel partikel 60.

  4. Niger, tingkat partikel partikel 59.

  5. Uganda, tingkat partikel partikel 57.

  6. Cina, tingkat partikel partikel 54.

  7. Myanmar, tingkat zat partikel 51.

  8. Irak, tingkat zat partikel 50.

  9. Butan, tingkat partikel partikel 48.

  10. Oman, tingkat zat partikel 48.

Karajaan Inggris ditempatkeun dina daptar 159 dina daptar sareng tingkat partikel partikel 12. Amérika Serikat parantos kéngingkeun titik ka-173, kalayan tingkat partikel partikel anu rendah anu impresif 8.

nu peta interaktif ogé nunjukkeun yén nagara-nagara sapertos Cina, anu kasohor kusabab kurangna hawa bersih di kota-kota na, parantos ngotorkeun tingkat hawa anu SALAH tina jumlah Saudi Arabia. Cina nyetak tingkat 54 dibandingkeun sareng skor partikel anu ngeri ku Saudi Arabia 108. Saudi Arabia mangrupikeun palaku paling luhur di patok kota anu paling tercemar.

Kamungkinan ngembangkeun panyakit kardiovaskular, kanker sareng stroke diageungkeun di daérah anu seueur polusi sareng panilitian ngabuktoskeun yén angka kematian anak langkung luhur di nagara-nagara anu ngagaduhan polusi udara anu langkung ageung. Numutkeun ka WHO (WHO), polusi udara ayeuna mangrupikeun ancaman anu langkung ageung pikeun kaséhatan tibatan Ebola atanapi HIV sareng 80% sadaya daérah perkotaan ngagaduhan tingkat polusi udara di luhur topi dianggap séhat.

Henteu sadayana kiamat sareng pikasediheun, sababaraha hawa anu paling bersih di dunya milik Selandia Anyar, Kapuloan Solomon, Kiribati sareng Brunei Darussalam, anu sadayana gaduh tingkat partikel anu mengesankan dina 5.

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan Kota-kota Anu Paling Beracun, anjeun tiasa sumping: www.eco2greetings.com.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN