Pamilihan Sékretaris Umum UNWTO: Lima patarosan kénca sareng seueur deui pikeun Déwan Eksekutif

Glipman
Glipman

Pamilihan Sekretaris Jéndral UNWTO anyar ngan ukur dua dinten deui sareng calon ayeuna parantos ngahadiran rapat Déwan Eksekutif di Melia Castilla. in Madrid. eTN invited readers to give their feedback and opinion on who should lead the world tourism industry. Professor Geoffrey Lipman, Co-founder panonpoex,  sareng Présidén Koalisi Internasional Mitra Pariwisata (TIK) direspon.

Nyandak na: 

Janten teras aya 5 - Langkung patarosan tibatan Waleran pikeun Déwan Eksekutif UNWTO nalika milih dina Sékrétaris Jénderal anyar dina Jumaah di Madrid.
(Pendapat dikirimkeun ku Professor Geoffrey Lipman)

Alain St Ange ngajalankeun kampanye nanjak gagah pikeun Sekretaris Jénderal UNWTO. Éta henteu tumiba kana kamampuan atanapi visi na, tapi dina kanyataan, calon séjén ti Afrika, Walter Mzembi ngagaduhan dukungan ti Anggota Uni Afrika - sareng éta kalebet nagara Seychelles Mr. St. Ange.

Tungtungna, éta mangrupikeun faktor anu nangtoskeun, sareng nalika balapan turun ka kawat éta henteu heran yén sadaya halteu kaluar. Karunya nyaéta visi St. Ange ngeunaan masalah sapertos iklim, kaamanan atanapi kabutuhan pulau alit, ogé kakuatanana, bakal leungit.

Tapi teu kedah ngadamel kasalahan ningali Tuan Mzembi kantun salaku lakon politik. Anjeunna anom tapi berpengalaman dina kawah sosial politik anu tangguh. Anjeunna parantos seueur ngerjakeun deui sumanget, pisibilitas, sareng kinerja Pariwisata Zimbabwé: ogé ningkatkeun propil sareng kolaborasi kolaborasi bangsa-bangsa Afrika ngalangkungan kalungguhanana anu panjang di Komisi UNWTO pikeun Afrika. Rencana na pikeun UNWTO leres-leres dipikirkeun, kandel, visioner, sareng dina waktos anu sasarengan dumasarkeun kana kanyataan strukturna organisasi.

Kusabab kitu anjeunna nampilkeun pencalonan anu pikaresepeun pisan. Sareng teu aya anu tiasa ragu yén Afrika kalayan jumlah penduduk anu muncul sareng tantangan pangwangunan bakal ngahasilkeun dorongan masif.

Anjeunna nyanghareupan lawan anu tangguh

Marcio Favilla is a committed Tourism leader, having served his country as Deputy Minister of Tourism and then as an Executive Director at UNWTO. He is a good man who understands the opportunities and challenges facing the organization in increasingly uncertain times. He is an insider but with significant outside experience. His program reflects this. Like the two previous Secretary Generals, he has been in the of the organization for many years. His plans are sound and his commitment is total. He is a very safe pair of hands.

nu Dho / Vogeler tikét mangrupikeun hal anu énggal pikeun organisasi - dimana dua jalma parantos ngagabung pikeun ngalengkepan kakuatan sareng tantangan masing-masing salaku calon. Éta anomali. Upami kitu Carlos Vogeler anjeunna ngan saukur henteu tiasa kéngingkeun dukungan penting pamaréntahanna pikeun nyalonkeun padamelan luhur, sareng anjeunna ngaliput daérah anu sami sareng Marcio Favilla. Sareng calon pamimpin Duta Besar Young Shim Dho henteu ngagaduhan dukungan politik internasional anu diperyogikeun pikeun masang kampanye anu kuat. Maka ideu 2 pikeun hiji. Program anu diprakarsakeun sapertos anu diarepkeun pikeun ngalestarikeun elemen-elemen anu hadé tina rézim anu aya sareng fokus masa depan anu mantep - teratur pisan, dirarancang sareng ditepikeun sacara profesional.

Nanging, aya masalah anu positip sareng négatip dina konsép tikét tibatan hiji individu - moral sareng hukum, umur, pangalaman, kasaluyuan, sareng kasaimbangan para calon. Teras aya masalah anu rumit ngeunaan tempat program unggulan ST-EP - ayeuna ku Organisasi Internasional berbasis Korea anu anyar pikeun ngatur éta.

Tapi tangtosna, didieu kuring kedah nyatakeun minat, nalika nyandung ST-EP, panginten sateuacan waktosna, salaku kendaraan pangiriman MDG anu tiasa diukur, dina sumanget SDG ayeuna
... ..

Akhirna, aya calon anu kawilang kanyahoan.

Duta Besar Zurab Pololikashvili parantos ngajalankeun kampanye kapamimpinan anu pikasieuneun nganggo solidaritas Éropa sareng papacangan proaktif Kapala Nagara-Na pikeun majukeun pencalonanana. Program réformasi sareng stabilitas na aya di luar jenis parobihan anu diarepkeun sareng diperyogikeun ku organisasi. Anjeunna nargétkeun kanyataan internal / éksternal anu pas salaku calon sanés. Fokus "glocal" na mangrupikeun pangakuan penting pikeun ningkatkeun pangaruh masarakat kana masa depan pariwisata ..

Duta Besar Jaime Alberto Cabal Duta Besar Kolombia ka Austria, anu ngaidéntifikasi Présidénna sareng nagara salaku kakuatan pangrojong pikeun pencalonanana sareng Amérika Latin salaku pangkalanna. Anjeunna leres ngajawab pikeun kaanggotaan UN UNTO anu lengkep - ti 150 dugi ka 200 urang sareng khususna "tunggang bébas ”Komunitas Anglo-Sakson. Anjeunna ogé ngamajukeun kolaborasi sareng sektor swasta sareng kapentingan LSM ngaliwatan perpanjangan sareng pamutakhiran para Afiliasi. Anjeunna mencét tombol industri anu leres ngeunaan kaamanan sareng kelestarian, sareng tetep katingali kumaha jero visi na nembus.

Salian ti patarosan anu parantos dikedalkeun kana tuas anu ditarik ku kampanye, patarosan anu asli nyaéta saha waé anu ngagaduhan kawatesanana ngeunaan skala sareng ruang lingkup kagiatan UNWTO, ogé hubungan global, kakuatan, sareng kalemahan, leres-leres ngadorong parobihan anu dipromosikeun dina waktos-waktos anu teu pasti.

Sareng tangtosna, pikeun kuring, aya patarosan dasar anu mendasar - anu salah sahiji sadaya calon, leres-leres sadar yén upami Parobihan Iklim éksistensial kumaha urang ngadamel parobihan anu jero pikeun ngaréspon kanyataan anu nyata. Kusabab sakumaha Naomi Klein nyarios "Éta Ngarobih Sadayana"

Sakitu seueur patarosan. Bagéa, urang bakal terang waleranna dina akhir minggu.
Professor Geoffrey Lipman
Co-pangadeg panonpoex,
presiden Koalisi Internasional Mitra Pariwisata (TIK)

Nyitak Friendly, PDF & Email
Henteu aya tag pikeun pos ieu