Lumayan numpak: Turis anu reuwas di hotél Kota Guatemala saatos gempa 6.9 jam 1:29

EQGU
EQGU

eTN Reader sareng wisatawan Josh Gates ngintun: A Gempa bumi saageung 6.9 nembé ngagulidag Guatemala Kota. Rada naek didieu di lantai 15 hotél kuring. Ok… janten… Balik ka ranjang?

Gempa bumi kuat diukur 6.9 dina 1.29 énjing waktos lokal Rebo énjing. Tempatna caket kana wates Méksiko:

143 km sebelah B ti Kota Guatemala, Guatemala / pop: 995,000 /
15 km N ti San Marcos, Guatemala / pop: 25,100 /
5 km SE of Tejutla, Guatemala / pop: 2,700 /

Sacara umum, penduduk di daérah ieu cicing dina struktur anu rentan pisan pikeun gempa bumi, sanaos sababaraha struktur tahan aya. Jenis wangunan anu rentan dominan nyaéta tembok leutak sareng konstruksi teu resmi (logam, kayu, GI jsb).

Gempa anyar di daérah ieu nyababkeun bahaya sekunder sapertos longsor anu panginten tiasa nyababkeun karugian.

Dina waktos ayeuna teu aya laporan karugian, tapi jenis gempa bumi ieu berpotensi janten karuksakan sareng ancaman kahirupan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN