24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Industri silaturahmi wartos jelema Somalia Ngabobol Warta piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna

Serangan bunuh diri ka hotél Mogadishu maéhan 9

0a1-17
0a1-17

Sahenteuna salapan urang tiwas nalika ngebom bunuh diri nyetir mobil sarat-ledakan kana hotél di ibukota Somalia, Mogadishu. Pulisi ogé nyatakeun aya kaayaan disandera di réstoran anu caket sareng hotél.

"Sajauh ieu, urang tiasa mastikeun yén salapan urang - kalobaannana awéwé anu staf hotél - parantos maot," perwira pulisi Mohamed Hussein ngawartoskeun Reuters.

Cenah mah téroris ngusir mobilna kana lebet Hotel Posh di tengah kota.

Pulisi, dicutat ku AP, nyatakeun yén saatos ledakan éta, jalma-jalma bedil asup ka Pizza House, nyandak puluhan tamu anu disandera.

Pulisi engké nyarios yén sahenteuna 20 urang dicekel ku téroris.

"Pejuang masih aya di jero Pizza House (réstoran) sareng aranjeunna nyepeng langkung ti 20 urang. Kami henteu terang sabaraha jalma-jalma anu maot atanapi hirup, "saur Mayor Ibrahim Hussein, sakumaha dikutip ku Reuters.

Saksi nyarios yén aranjeunna nguping tembakan di tempat kejadian, sareng daerah pusat kota tetep dikepung ku pulisi.

Grup téroris Al-Qaeda anu dijajarkeun Al Shabaab parantos ngagaduhan tanggung jawab serangan éta.

Bom bunuh diri sareng serangan senjata di Mogadishu parantos janten taktik tandatangan Al Shabaab saatos kapaksa mundur ka padesaan anu jauh ku penjaga perdamaian Uni Afrika.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov