24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Berita Kroasia Megatkeun kuliner kabudayaan Industri silaturahmi piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Wines & Arwah

Kvarner: Keragaman mangrupikeun éndah

utama
utama

Kroasia kasohor ngahasilkeun pamaén ténis kelas dunya. Maka, pantes mun salami dua minggu ka Wimbledon, London's Queen's Club, anu janten salah sahiji turnamén ténis rumput anu paling bergengsi di dunya, kapilih pikeun ngamajukeun pariwisata di Kroasia. Presentasi ku Dewan Pariwisata Kroasia ngenalkeun tamu kana tempat wisata di daérah khusus - Kvarner, anu ngamajukeun dirina ku slogan: Diversity is Beautiful.

pamandangan

Lokasina di juru kalér Kroasia Adriatik, Kvarner mangrupikeun daérah dimana Laut Tengah némpél sareng jantung Éropa sareng gunung di beulah kalér, pulau-pulau di beulah kidul, basisir taringgul di wétan sareng semenanjung ageung di beulah kidul. Warisan budaya anu euyeub parantos dibentuk ku pangaruh ti Wétan sareng Kulon. Bentang anu saé digabungkeun sareng seueur monumén bersejarah sareng budaya sareng situs parantos ngajantenkeun Kvarner tujuan anu langkung dipikaresep pikeun sadaya wisatawan henteu paduli umur sareng minat. Kalayan pantai na anu disumputkeun sareng coves daérah cocog pikeun anu langkung resep di sisi basisir. Anjeun tiasa ngojay, balayar atanapi angkat dina perjalanan pikeun ningali lumba-lumba anu parantos ngahasilkeun bumi di cai sakurilingna. Pulo Cres mangrupikeun kasenangan khusus sareng langkung ti 120 spésiés tutuwuhan liar.

Teras anu nyanghareup ka lapangan ténis di Queen's Club / Poto © Rita Payne

kagiatan

Saatos dugi di basisir daratan, anjeun tiasa ngalalana sapanjang jalur ngaliwatan padang rumput hejo Gorski Kotar dugi ka Taman Nasional Risnjak - salah sahiji habitat anu jarang di Éropa dimana anjeun tiasa ningali sakedik lynx sareng biruang coklat. Pilihan sanésna nyaéta wisata bersepeda ngalangkungan kilométer jalur anu ditandaan anu nawiskeun pemandangan gunung anu spektakuler turun ka laut di handap. Upami anjeun hoyong anu langkung nangtang tiasa nyobian gunung. Dina dinten anu biasa, anjeun tiasa mimitian ku balapan di gunung sareng ditungtungan dina dek kapal layar sareng ombak sagara ngagelarkeun anjeun.

Jalan-jalan

Pecinta seni sareng arsitéktur bakal mendakan seueur kota di Rijeka di tengah Kvarner: Art Nouveau, hiasan Baroque sareng Venetian Gothic. Kota ngagaduhan permata arsitéktur unik anu dirancang ku master Wina, Hungaria sareng Italia anu kawéntar. Aya seueur musium sareng galeri pikeun didatangan. Di Istana Opatija jalma-jalma masih kénéh nuju galur Strauss anu diideuan ku bal-bal Wina anu kawéntar.

Musisi Kroasia tampil di Queen's Club / Poto © Rita Payne

Musik sareng festival

Nonoman anu milarian tindakan sareng senang tiasa ka alun-alun, bar, teras sareng klub pantai Rijeka pikeun jogét atanapi ngalebetkeun musik. Deui, keragaman mangrupakeun kecap konci. Naha anjeun kana musik éléktronik, jazz atanapi rock anjeun bakal mendakan hal anu cocog sareng selera anjeun. Pabrik kertas lami janten salah sahiji festival Éropa leutik anu populér dimana warisan sareng budaya pop dumuk babarengan dina harmoni anu sampurna.

Sorotan anu sanésna nyaéta Rijeka Carnival anu kawéntar di dunya dimana juru dering bel, ngalambangkeun utusan musim semi, nganggo wol domba sareng nganggo topéng, simbolis ngusir setan usum salju. Acara taunan parantos ngagaduhan reputasi salaku salah sahiji karnaval pangageungna di Éropa. Unggal taun rébuan wisatawan turun di kota pikeun mikaresep masquerades, prosesi sareng tarian masarakat. Kota-kota sanésna ogé dialihkeun ku pameran sareng festival. Dina kasempetan-acara ieu jalan-jalan dipenuhan ku jalma-jalma dibaju salaku bangsawan, patani, pengrajin, pamayang komo tukang sihir ti jaman baheula.

Dahareun jeung inuman

Dahareun sareng inumanna sami-sami rupa-rupa. Anjeun tiasa didatangan tavernas tradisional dimana host lokal ngabagi roti anu anyar dipanggang, kéju embe, minyak zaitun, kadaharan ti laut anu saé sadayana disayogikeun ku anggur lokal anu buah. Spésialisasi régional kalebet scampi, keuyeup, gurita sareng kupang bakar atanapi asak dina saos hipu sareng tomat, anggur bodas sareng bawang bodas. Kanggo réstoran anu unggul pangajen langkung canggih nawiskeun asakan internasional anu paling saé.

Lawang sisi Pengadilan Ratu / Poto © Rita Payne

iinditan

Daérah Kvarner gampang dijangkau ti bagian mana waé Éropa. Éta hiber pondok, dua jam ti London. Datang tiasa ngajalankeun di dinya dina sababaraha jam ti Italia, Austria, Slovenia sareng Jérman. Dilayanan ku opat bandara internasional. Sakali anjeun dugi ka ngurilingan ogé henteu raoseun. Upami anjeun henteu gaduh mobil jaringan beus saé sareng feri sareng catamaran nyambungkeun daratan ka pulau-pulau. Jalan tol anu hadé nyambungkeun Kvarner ka sésana Kroasia.

diversity

Kvarner bangga kana karagamanana. Anjeun tiasa berjemur dina kahaneutan di Méditerania atanapi janten énergi ku hawa anu brace sareng bersih tina Ucka Mountain sareng Gorski Kotar. Anjeun tiasa ngaraosan kadaharan beragam di daérah sareng ngajalajah situs-situs sajarah. Pikeun anu milari anu langkung tenang anjeun tiasa pesen kana Resort spa. Upami anjeun katarik ku nikmat Kvarner sareng mutuskeun ngumbara di ditu sareng ngajajah sésana Kroasia anjeun panginten tiasa diajar rusiah naha nagara ngahasilkeun seueur pamaén ténis bintang.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Rita Payne - khusus pikeun eTN