24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Asosiasi News Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Rapat Berita Industri piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Warta Breaking UK

Inggris ngungkabkeun harta karun anu disumputkeun di "The Encounter"

rita1-2
rita1-2

Galeri Potrét Nasional di London parantos dibuka paméran gambar potret kahijina ku sababaraha master luar biasa tina Renaissance sareng Baroque.

Gambar-gambar éta kalebet sababaraha harta karun anu disumputkeun tina koleksi swasta sareng publik panghadéna, sumber anu hadé tina gambar master kuno Éropa.

Potret ku seniman sapertos Leonardo da Vinci, Dürer sareng Holbein dipilih sanés ngan ukur catetan anu luar biasa tina kamampuan seniman sareng penampilan sitter, tapi kusabab katingalina néwak momen koneksi, patepungan antara seniman sareng sitter.

Sababaraha jalma anu digambar dina potrét ieu tiasa dikenal, sapertos pendeta kaisar atanapi juru tulis raja, tapi seueur anu rupina ti jalan - perawat, tukang sapatu, sareng rerencangan seniman sareng muridna di studio - anu jarang miripna direbut dina lukisan dina mangsa ieu.

Awéwé kolot nganggo ruff sareng cap, Jacob Jordaens

Sorotan kalebet 15 gambar anu disumbangkeun ku The Queen ti Royal Collection. Di antara dalapan ieu nyaéta ku Hans Holbein the Younger. Aya sakumpulan gambar anu dihasilkeun dina studio Carracci ti Chatsworth; sareng gambar persiapan Musium Inggris ku Albrecht Dürer pikeun potret leungit Henry Parker, Lord Morley, anu parantos dikirim ka Nuremberg salaku duta besar ku Raja Henry VIII.

Dr. Nicholas Cullinan, Sutradara, Galeri Potrét Nasional, London, nyarios: "Sedengkeun Koléksi kami kalebet gambar tinta sareng watercolor Holbein anu megah sareng monumental ti Henry VII sareng Henry VIII ti taun 1536–7, anu saéna, Galeri Potrét Nasional henteu pernah dipentaskeun. paméran anu dikhususkeun pikeun prakték ngagambar potrét nalika Renaissance Éropa. Sedengkeun idéntitas sitters sering henteu dikenal, sapatemonna sareng seniman dilestarikan dina gambar anu jelas-jelas nunjukkeun jurus kréatip anu aya dina manah seueur potret pangageungna. Sababaraha gambar éta panginten henteu dihaja ditingalkeun ti studio seniman, tapi tiasa dibantah diantara kesan anu paling pikaresepeun sareng kuat pikeun kasenian pribadi dina sajarah seni.

Lalaki anu buukna panjang-taktak, seniman Venésia henteu dikenal

Dr Tarnya Cooper, Diréktur Kuratorial, Galeri Potrét Nasional, London, sareng ko-kurator The Encounter: Gambar ti Leonardo ka Rembrandt, nyarios: "Bagian tina banding dina ningali gambar potrét nyaéta aranjeunna sigana langsung nyarios sareng urang tanpa hiasan atanapi Polandia; béda jeung potrét dicét prosés grafis katémbong henteu ditengah ku artistik téhnik. Sababaraha gambar potrét dina paméran ieu dieksekusi kalayan gancang, néwak momen sakedap dina waktosna, sedengkeun anu sanésna langkung réngsé sareng dikontrol, nanging tetep katingalina gaduh kajujuran sareng integritas anu néwak hubungan anu dinamis antara seniman sareng sitter. "

Andrew Marr, penyiar, panulis, sareng seniman, nyarios: "Aya hal anu pikasediheun nalika ningali goresan sareng corétan anu didamel ku ramo sareng krayon para seniman anu pangsaéna, ti Leonardo Da Vinci dugi ka Rembrandt. Aya halaman gambar Rembrandt, jelas dilakukeun kalayan gancang, nunjukkeun rupa lalaki, rambut runcing sareng awéwé anu nyusu, anu langsung dibawa ka kamarna dina 1636, siga anu aya di dieu sareng ayeuna. Aya gambar Holbein nonoman waspada ti pengadilan Henry VIII anu seger pisan anjeun tiasa nabrak aranjeunna di satengah palang London di énjing; paméran ieu ibarat didorong kana pésta anu pinuh ku jalma anu henteu sopan sareng teu hilap. " [Surat dina Majalah Acara Minggu, 9 Juli 2017]

Diajar saurang lalaki buligir, Leonardo da Vinci

Pertemuan: Gambar ti Leonardo ka Rembrandt ngahimpun opat puluh dalapan gambar potrét ku seniman anu damel di panjuru Éropah, kalebet Antonio di Puccio Pisano (Pisanello), Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Francesco Salviati, Hans Holbein the Younger, Annibale Carracci, Gian Lorenzo Bernini, Anthony Van Dyck, sareng Rembrandt van Rijn.

Profesor Jeremy Wood, pangdeudeul ésai ngeunaan kolektor sareng popularitas gambar potrét di Inggris dina katalog pikeun The Encounter: Gambar ti Leonardo ka Rembrandt, nyatakeun: "Seueur ti kolektor Inggris gambar perintis gambar Éropa nyaéta seniman, sareng, langkung-langkung deui keuna, sering lukisan potrét. Ieu henteu diragukeun ngasah minat aranjeunna pikeun mésér gambar sareng pamahamanana ngeunaan kumaha rupa-rupa ieu anu jelas dina kertas. "

Budak ngora ngagem ruff bodas sareng kerah bulu, Sakola Carracci

Paméran éta hasil tina minat Galeri anu teras-terasan ngajajah prakték ngadamel potret dina rupa-rupa média sapanjang sajarah. Ku ngahimpun sakumpulan gambar penting, The Encounter: Gambar ti Leonardo ka Rembrandt ngajajah naon anu tiasa dilakukeun kajian ngeunaan potrét Éropa ngeunaan latihan seni sareng prosés linggih.

Ku kaasup tampilan jinis alat gambar sareng média anu dianggo - ti titik logam dugi ka cangkéng warna - sareng ngémutan individu-individu anu kagambar dina potrét anu sering caket ieu, seueur anu tetep henteu dikenal, paméran nunjukkeun kumaha seniman ieu ngalih tina panggunaan buku pola abad pertengahan salaku bahan sumber, pikeun diajar tokoh, sareng wajah, tina kahirupan.

Ngiringan paméran bakal janten program ceramah sareng lokakarya anu euyeub ngajajah téhnik sareng prakték seniman kalayan kontribusi ti jajaran seni rupa atanapi seniman kontémporér.

Jenny Saville, seniman, nyarios: "Ngagambar mangrupikeun persamaan alam. Éta naluriah salaku mikir sareng mangrupikeun titik kontak kahiji fisik dina dunya pamikiran imajinatif, naha anjeun ngagambar sirah, peta, ngarancang korsi, gedong atanapi iPhone. ”

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Rita Payne - khusus pikeun eTN