24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Warta Breaking Nepal jelema tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Ngawangun deui tujuan pikeun énjing sustainable anu mantep

cnntasklogo
cnntasklogo

Istilah "kelestarian" mangrupikeun istilah anu sering (langkung) dianggo ayeuna-ayeuna. Sapertos seueur kecap-kecap anu naék tina hartos anu nyata janten rétorika, istilah na parantos janten kacakup anu impresif dina pernyataan, pidato, stratégi.

Nanging, dina taun 2017, Taun Internasional Pariwisata Berkelanjutan PBB pikeun Pangwangunan (IY2017) narékahan pikeun balikkeun kecap na kana akar na. Kelestarian jauh teuing ngalangkungan "héjo," ngahontal ékonomi, sosial, budaya, sareng, kadang-kadang, bahkan karaharjaan spiritual jalma sareng tempat-tempat di saluruh dunya.

Dina Pariwisata, inti tina ieu nyaéta nguatkeun struktur penting sareng sistem anu tetep jalan, ngajaga terus tumuh. Pikeun kahadéan sektor, pikeun kahadéan lingkungan, pikeun kahadéan sadayana.

Tapi naon anu kajantenan nalika struktur sareng sistemna runtuh, kantun ku sabab Ibu Alam mutuskeun di dieu sareng ayeuna dimana sareng iraha anjeunna bakal kasiksa? Kumaha carana jalma investasi dina kelestarian - ékonomis sareng filosofis - nalika naon anu diarepkeun sareng diarepkeun didieu salamina saukur musna?

Ngawangun deui infrastruktur anu susah - bumi, rumah sakit, hotél, candi, sistem transportasi, telekomunikasi, mangrupikeun hiji hal. Ngawangun infrastruktur lemes deui - sajarah, warisan, bumi, sareng harepan, sanés mangrupikeun sanés.

Kitu tés anu ditetepkeun sateuacan masarakat Nepal nalika gempa bumi anu pikasieuneun dina April 2015 nyandak jalma-jalma nagara éta tuur. Kuil sareng tempat ziarah, ti aula lilin Kathmandu dugi ka puncak Himalaya, janten aliran puing anu ngalir. Dunya ningali nalika témbok candi sareng jalur leumpang ngaleungit, nyandak rébuan kahirupan sareng mata pencaharian. Nepal, hiji bangsa anu dikenal salaku hateup dunya, parantos panutup pelindungna ditarik deui, nyababkeun masarakatna kakeunaan, tatu, rentan.

Langsung séktor Pariwisata disauran salaku sisi anu parah pencét ékonomi bangsa. Hal kedah dilakukeun. Struktur sareng sistem pariwisata berkelanjutan dilebetkeun kana fokus langsung - naha aranjeunna tiasa ngadukung trauma gempa anu nguji unggal aspek kakuatan ékonomi hiji bangsa? Idéntitas? Masyarakat?

Kakuatan ROH DI PUSAT KAMAMPUHAN

"Iraha gempa lumangsung ... sareng dimana anjeun?"

Dinten gempa bumi nyerang Nepal - 25 April 2015 - mangrupikeun dinten unggal-unggal warga Nepal ayeuna parantos nyerat dina ingatanana. Ingetan aranjeunna ngeunaan tanggal sareng waktos sami persis: sateuacan siang, 11:56 am, janten pas.

Kakuatan gempa: 7.8

Inténsitas: IX (dianggap "Ganas")

Episentrum: antara ibukota Kathmandu sareng Gunung Everest

Total karusakan: perkiraan $ 10 milyar, sakitar 50% PDB Nepal

Jiwa kaleungitan: perkiraan 8,857, kalayan 21,952 luka, 3.5 juta anu nyésa

Gugatan susulan: Seueur, sareng teu karunya

Luyu sareng koméntar gempa. Kitu ogé pernyataan pangudar langsungna: "Alhamdulillah éta dinten Saptu, atanapi seueur barudak sakola anu bakal maot."

Pikasieuneun dina waktos ayeuna masih angker. Sakumaha dibagi ku pemandu wisata Pravin of Dharma Adventures, hiji perusahaan manajemén tujuan anu luar biasa anu beroperasi di Nepal, Tibet, sareng Bhutan ti saprak 1991 ngalangkungan kapamimpinan anu visioner pikeun Pendiri na, Pawan Tuladhar:

"Kami di bandara, badé ngapung sareng rombongan wisatawan. Ujug-ujug taneuh karek mimiti oyag. Asa siga moal eureun-eureun. Urang sadayana lumpat kana landasan pacu upami bandara na turun. Bahkan ti bandara anjeun tiasa ningali lebu kota naék. Kamana waé, seueur pisan puing ... ”

Pikeun hiji bangsa sapertos Nepal, hiji anu dikenal ku tawaran perjalanan anu pribadi anu ngamungkinkeun para palancur mendakan henteu ngan ukur tujuan, tapi nyalira, ngahirupkeun sektor pariwisata sareng mata pencaharian penting pisan.

Tapi éta kedah dilakukeun ku cara anu bijaksana, sareng tujuan, sanés ngan ukur "sustainable" dina watesan tradisional na.

Pikeun bangsa anu ngagaduhan akar sajarah, tradisional, sareng spiritual anu jero, ngawangun deui anu langkung saé pikeun masa depan hartosna nguatkeun katerampilan sareng kapekaan anu kapengker. Teu kakantun sumanget masarakat.

Pravin, anjeunna nyalira aktip dina ngawangun bumi samentawis sareng réréncanganna pikeun jalma-jalma anu miskin dina gempa saatos gempa, ningal waktos pamulihan nasional mangrupikeun pamaréntahan nasional sumanget masarakat Nepal.

"Teu aya nanaon, jalma teu aya tempat bobo. Sareng sanaos aranjeunna tumaros, aranjeunna kasieunan aya di jero imahna. Janten, ratusan jalma ngan ukur bobo di alun-alun. Éta janten hiji kulawarga. Ngabagikeun katuangan. Bagikeun naon waé anu dipimilik ku jalma. Sanaos anjeun teu gaduh nanaon, cukup nawiskeun cai sagelas. Anjeun miskin nalika henteu nawiskeun nanaon. ”

Ningali deui dina waktos éta, sareng mikiran naon gempa anu dipasihkeun ka Nepal, henteu ngan ukur dicandak, Pravin langsung nyarioskeun kumaha tukang tradisional janten dihargaan deui, kamampuanana diperyogikeun pikeun ngahirupkeun deui struktur kuno anu peryogi restorasi, katerampilan kuno anu résiko dikuburkeun kapungkur upami henteu di anggo dina waktos ayeuna, kanggo pikahareupeun.

"Alam parantos masihan urang, karuhun urang parantos masihan seueur pisan. Anjeun leres-leres henteu kedah ngalakukeun nanaon - ngan ukur ngajaga. Abdi resep ningali padamel anu damel, ngawangun deui candi. Tingali kumaha aranjeunna cocog pisan sareng ukiran lami. Situs-situs éta aya ti abad ka 14, Abad ka-15, ratusan taun. Dina cara anu sami, aranjeunna ngalaksanakeunana ayeuna. "

Anu matak, dina seueur kasus dimana foto-foto sajarah teu aya pikeun tiasa ngantunkeun arsiték, insinyur, sareng pengrajin dina upaya restorasi (anu didukung pisan ku UNESCO), éta foto wisata anu tiasa ngabantosan sababaraha hal.

Naon sakali RUBBLE, restorasi wisata

Salaku tambahan pikeun ngetok kana haté budaya Nepal, investasi anu mereun kana padamelan sareng pamekaran katerampilan fokus kana karajinan bangsa anu berharga sareng berharga, trauma tina tremor langsung ka jantung komunitas pariwisata global - wisatawan sadunya anu ngamajukeun deui Nepal.

Hasilna, sakali daerah anu gempa bumi di peuntas nagara ti kuadrat candi dugi ka puncak Everest dianggap aman pikeun ditinjau deui, Nepal mimiti ningali balikna wisatawan, pendatang pariwisata internasional ngaluncatan langkung 24% di 2016 versus 2015, nyebrang garis datangna 700,000 , ngerjakeun ampir 1 juta.

Lonjakan paménta ieu ngadorong henteu ngan ukur ékonomi bangsa, tapi sumangetna, sabab urang Nepal tiasa fokus kana produktif, rasa tujuan, kareueus, sareng kamungkinan naék tina puing.

Pikeun masarakat Nepal, definisi "kelestarian" dilegakeun kalebet kelestarian komunitas, kasenian, idéntitas.

“Entong ngirim artos, kantun kadieu. Jalma anu ngarambat mangaruhan seueur kahirupan. Jalma-jalma teu hoyong artos gratis. Teu aya anu hoyong dipikasieun. "

Pikeun Pravin, pentingna Pariwisata ka nagara na jelas:

"Anjeun terang naon agama anu urang gaduh di Nepal. Nomer hiji Hindu, nomer dua nyaéta Budha. Sareng agama anu paling penting anu katilu nyaéta Pariwisata. ”

eTN mangrupakeun pasangan sareng Grup Tugas CNN.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Anita Mendiratta - Grup Tugas CNN