24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kabudayaan Warta Breaking Nepal tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Kesalahpahaman Yoga sareng Meditasi

internationalyogafestival2016
internationalyogafestival2016

Sadayana di dunya ieu hoyong pisan kabagjaan sareng perdamaian tapi teu kahontal. Lapisan perjalanan kahirupan nyandak jalma kana dunya anu teu kaduga. Dina ngudag bebeneran, jalma milih ngalaman kelas yoga-tapa sabab ieu jalan karajaan pikeun spiritualitas. Henteu aya hubunganana sareng Anu Maha Pencipta, hirup ngalanggar hukum alam sareng henteu dipikaterang ngeunaan dirina nyalira anu janten panyabab utama sadaya sangsara. Pangetahuan mangrupikeun cahaya anu tiasa ngirangan rasa sieun, ego, nafsu sareng amarah. Sadayana terang "Kaséhatan nyaéta Kabagjaan" tapi saeutik pisan anu terang yén pikiran-awak séhat sareng jiwa (tilu éntitas) nyaéta sinus-qua-non pikeun kabagjaan sareng perdamaian. Ngan ku kahirupan yogic- masarakat anu beradab ogé tiasa dianggap miara, ngabagi sareng tumuh sareng cinta sareng cahaya.

MAKNA YOGA:  Yoga mangrupikeun kecap basa Sansekerta / Nepal anu murni anu hartosna 'nambihan' atanapi 'nyambung' sareng jiwa ketuhanan anu luhur. Dugi ka ayeuna kecap Yoga dianggo dina istilah matématika di Nepal sareng sadaya terminologi Yoga kagolong kana basa Nepal. Yoga mangrupikeun perjalanan tina diri- ngalangkungan diri sareng ka diri. Aliran ku hukum alam, nampi naon waé kaayaan anu nyeri atanapi kasenangan - nyaéta Yoga. Nyatana, hirup di ayeuna- ngahubungkeun énergi ketuhanan sareng ngalaksanakeun Dharma (tugas) kalayan tulus pisan nyaéta yoga sakumaha ajaran Vedas.

NAHA YOGA?  Yoga mangrupikeun hiji-hijina jalan karajaan pikeun sumber ilahi- eling luhur. Éta dimaksad pikeun kahirupan anu disiplin, bagja- séhat- damai. Éta ningkatkeun kamekaran spiritual balancing matérial sareng kahirupan spiritual. Yoga mangrupikeun hiji-hijina konci pikeun kabahagiaan sareng perdamaian.

ASAL YOGA: Shiva Smith nyarios yén Guru Gorakshanath (ngahudangkeun kasadaran Lord Shiva) ngajarkeun Hatha Yoga ka manusa pikeun kahiji kalina pikeun nyambung sareng hirup anu disiplin sareng hirup séhat. Bumi alim Nepal mangrupikeun tempat asal Tantra-Yoga sareng Meditasi. Yogi Patanjali, lahir di distrik Bageanur Nepal Nepal SM sareng panyusun Patanjali Yoga Sutra, dianggap salaku bapak Yoga modéren. Lila-lila, umat Hindia India sumping ka Ruru Kshetra Nepal (tempat aslina Rishikesh - tempat kalahiran Bhagawan Rishikesh) pikeun diajar budaya Weda sareng latihan yoga. Maka, matak pikaseurieun yén dunya barat moal tiasa ngalangkungan peradaban lebak Indus (Hindu India-ngan 1500 taun ka pengker) sedengkeun yoga gaduh riwayat tulisan 3500 taun di Nepal. Panemuan arkéologis panganyarna dina guha kuno Mustang-Nepal diungkabkeun ku géografi nasional, BBC, pamiarsa Elite nyarios yén semedi dina prakték 12,000 taun sateuacan Hindu di India. Nanging, kami yakin prakték ieu langkung lami sabab Yoga-Meditation mangrupikeun salah sahiji bab tina 9,000th Veda- Atharvaveda.

THE VEDAS (buku pangetahuan) mangrupikeun bapak sadaya literatur sareng papanggihan ilmiah. Veda Vyasa, lahir di Damauli –Nepal mangrupikeun panyusun 'The Four Vedas'. Kreasi alam semesta & alam, Astronomi, Astrologi, Seni, Musik, Sastra, Filsafat, Bisnis, Ayurveda, Tantra- Yoga- Meditasi sareng sadaya papanggihan ilmiah parantos dijelaskeun dina Weda. Urang Hindun anu cicing di peradaban Lembah Indus sami-sami Aryan hijrah ti Himalaya Nepal anu ngalaksanakeun budaya sareng tradisi anu sami.

NEPAL LEBIH HEBAT parantos nyebarkeun satengahna India dinten ayeuna kalebet Kashmir, Delhi, Agra, Kalkuta, Sikkim Wétan, sababaraha bagéan Tibet kalebet Holy Mt. Kailash (Tasik Manasarowar). Kami gaduh bukti anu jelas dicap tina dua pamaréntahan sareng ngan 80 taun ka pengker. Ngaran 'India' dipasihkeun ku penguasa Inggris. Jauh sateuacanna, éta Hindustan sareng disebat 'Bharat' kusabab kaisar hébat Nepal anu disebat Bharat parantos maréntah sapanjang buana India. Masih Karajaanna Bharatpur perenahna di distrik Narayanghat Nepal. Janten, nami India "Bharat" nyalira warisan ti Raja Bharat anu hébat.

BATAS YOGA: Aya 8 anggota awak yoga- Yama (nahan diri), Niyama (aturan naskah), Asana (dedeg dedeg), Pranayama (latihan pernapasan), Pratyahara (kalayan-tarik tina pancaindera), Dharna (konsentrasi), Dhyana (semedi) sareng Samadhi (kasalametan) sakumaha anu diajarkeun di Goraksha-Samhita. Éta henteu tiasa disebat yoga upami henteu dituturkeun kana dalapan anggota awak. Peregangan bagian awak ngan ukur henteu ngadamel Yogi. Upami teu kitu, akrobat, atlit, ngojay, pamaén bal bakal janten yogi.

Jinis YOGA: Gyana Yoga (elmu), Bhakti Yoga (kumawula), Karma Yoga (tugas mandiri), Raja Yoga (kasucian), Mantra Yoga (Nganyahokeun kuat- kecap / mantra Sanskerta), Tantra Yoga (nyalurkeun tanaga awak), Hatha Yoga (ngaktipkeun lalaki sareng Nadis bikang) nyaéta jinis yoga. Henteu matak lieur ku 1080 jinis gaya yoga anu dingaranan ku India sareng Éropa. Muga anjeun ngartos yén yoga ngan ukur Yoga- sapertos urang nyauran cai pikeun cai. Naha urang nyarios cai Nepal atanapi cai Inggris atanapi cai Amérika? - Henteu! Kusabab kitu, kecap sipat teu kedah dijaga sateuacan kecap yoga. Hatha Yoga nyaéta bapak sadaya gaya yoga. Upami aranjeunna nghirup- napas tina liang anu sanés panginten tiasa namina nganggo nami anu béda tapi upami ngalaksanakeun pranayamas ngalangkungan liang irung Pingala (Ha) sareng Ida (Tha) nadis; maka éta Hatha Yoga.

MISCOCEPTIONS BESAR:  

  • Mangrupikeun salah paham ageung diantara praktisi yoga anu aranjeunna nyarios Guru atanapi Baba ka manusa anu janggot panjang sareng lebu dina dahi. Anjeunna tiasa janten pituduh spiritual, master, guru anjeun hungkul. Guru mangrupikeun kecap basa Sansekerta anu hartosna 'Cahaya Suci' anu mupus poék / kabodoan. Guru sareng Baba mangrupikeun kecap suci anu kedah diucapkeun bari nyatakeun kanyaah ka Maha Guru Gorakshanath, (Go = Universe sareng Rakh = care taker) panyipta alam semesta sareng alam.
  • Naha anjeun nyarios doctorni ka dokter awéwé atanapi engineerni ka insinyur awéwé? Henteu -! Janten, naha nyarios Yogini ka awéwé yogi. Éta mangrupikeun pos / status manusa anu ditampi sacara otomatis nalika aya anu berbudaya, disiplin, nyambung sareng sumber ketuhanan sareng anu hirup di ayeuna sareng pikeun kabagjaan batur.
  • Jalma-jalma boga konsép anu salah saolah-olah awak manjang nyaéta yoga. Sumawona, ngagunakeun tikar ulah ngantep urang pikeun ngeusian ulang tanaga awak urang sareng bumi bumi. Élmuwan parantos mendakan 'énergi anu disebat ion "anu urang tiasa ningkatkeun kaayaan kaséhatan upami urang leumpang tanpa alas kaki sapopoé. Pangetahuan ieu parantos dijelaskeun dina Ayat Vedas sabab awak urang pinuh ku arus éléktromagnétik sareng leumpang tanpa alas kaki ngabantosan urang dina ngaleupaskeun sareng ngeusian arus geo-magnét bumi dina awak urang.
  • Yogi kedah nuturkeun 5 étika moral. Henteu curang, teu ngabohong, teu aya judi, teu aya rajapati, teu bogoh / cinta séks, teu alkohol-alkohol, bako, produk daging henteu kénging pikeun yogis anu leres-leres hoyong ngalih di jalur perdamaian.

Sumber: RÉRÉSÉT YOGA TUSHITA-NEPAL  www.tushitanepal.com

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.