Pantai Kuwait: al-Khiran - daérah resort pikeun ngajauhan

ALKHIRAN
ALKHIRAN

Wisatawan sareng warga di Kuwait kedah ngajauhan daérah resor anu disebat al-Khiran di Kuwait.

Kuwait merangan dinten Minggu pikeun ngendalikeun tumpahan minyak di basisir kidul na anu patri pantai na, ngancam bakal ngarusak pembangkit listrik sareng stasiun cai, sareng ngantepkeun sisipan hideung panjang di Teluk Persia.

Kapal sareng awak parantos nempatkeun booming kana cai pikeun nyobaan nahan tumpahan. Pejabat hoyong ngajaga saluran cai, pembangkit listrik sareng fasilitas cai heula, teras bersihkeun pantai di sakurilingna, numutkeun laporan dina kantor berita KUNA anu dikelola ku pamaréntah.

Khaled al-Hajeri, présidén Kuwait Green Line Society, nyatakeun yén organisasi nirlaba lingkungan ngajantenkeun pamaréntah tanggung jawab pikeun karusakan atanapi épék kaséhatan tina tumpahan.

"Bakal aya akibat parah ka jalma anu tanggung jawab dina kajadian ieu, sareng kami bakal ngadakwa aranjeunna," Syekh Abdullah al-Sabah, anggota kulawarga anu ngatur.

Pamaréntah di tatangga Saudi Arabia parantos nerapkeun rencana tindakan darurat pikeun nungkulan tumpahan éta sareng ngayakeun survey udara di daérah éta, numutkeun pernyataan anu dilakukeun ku Badan Pencét Saudi anu dikelola ku pamaréntah.

Pusat operasi gabungan di kota perbatasan Saudi di Khafji nyatakeun yén fasilitas di sana henteu kapangaruhan ku tumpahna.

Kuwait nyatakeun yén perusahaan minyak Amérika Chevron Corp sareng spesialis kontainer Minyak Spill Response Limited anu ngabantosan beberesih. Chevron, dumasarkeun di San Ramon, California, ngoperasikeun lapangan di dua sisi wates.

Daérah di Kuwait mangrupikeun tempat bumi tina minyak sareng kebon bumi anu dibagikeun ku Kuwait sareng Saudi Arabia. Sababaraha lapangan anu kawéntar kabakar ku pasukan Irak mundur tina koalisi anu dipimpin ku Amérika Serikat dina Perang Teluk 1991 anu ngeureunkeun penjajahan Saddam Hussein di nagara éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN