24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Megatkeun Berita Perjalanan Berita Haiti Ngabobol wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata USA Breaking News

Peringatan perjalanan Kedubes Haiti AS: Warga AS sareng wisatawan angkat!

USEMBHAU
USEMBHAU

 

Kedubes AS di Haiti ngaluarkeun peringatan perjalanan dinten ayeuna sareng ngadesek warga Amérika Serikat ninggalkeun nagara sareng henteu ngumbara ka Haiti. Jam 1 dinten Kemis énjing di Haiti sareng Kedubes dikonci sareng stafna aya di panyumputan ngantosan Taufan Irma pikeun nyerang pulau.

Peringatan éta nyatakeun warga Amérika Serikat anu cicing sareng ngumbara di Haiti kedah waspada kana banjir. Dibikeun badai anu caket, aya waktos terbatas pikeun angkat anu aman ngalangkungan udara. Departemen Luar Negeri parantos otorisasi tanaga sanés darurat sareng anggota kulawarga angkat ti Haiti sateuacan badai. Kami ngarékoméndasikeun warga Amérika Serikat angkat Haiti sateuacan sumping badai. Bandara diperkirakeun tutup upami kaayaan buruk. Kedubes parantos ngalarang sadaya perjalanan pribadi ka kalér Port-au-Prince sareng parantos ngabolaykeun rencana perjalanan sadaya padamel anu datang dugi ka anceman.

Warga anu teu tiasa angkat kedah ngungsi di lokasi anu aman.

Pusat Topan Nasional (http://www.nhc.noaa.gov) ngalaporkeun yén Hurricane Irma mangrupikeun badai kategori 5 anu bahaya, badai ageung sareng hujan ageung. Jam badai parantos dikaluarkeun pikeun basisir kalér Haiti sareng jam badai tropis parantos dikaluarkeun pikeun daérah ti Le Mole St. Nicholas dugi ka Port-au-Prince. Kami ngarékoméndasikeun anjeun nyingkahan sadaya perjalanan anu teu penting pikeun Haiti. Personalia Kadutaan sareng kulawargana parantos maréntahkeun ngungsi di tempat mimiti di 1: 00 am dina Kemis, 7 Séptémber.

Kedubes bakal ngirangan padamelan pisan on Kemis jeung Jumaah, ngan ukur nyayogikeun jasa darurat ka warga Amérika Serikat.

Inpormasi tambihan ngeunaan Hurricane Irma sayogi dina ngumbara.kaayaan.gov sareng ti Perlindungan Sipil Haiti website jeung Twitter (dina Creole).

A tweet sareng daptar saung: https://twitter.com/USEmbassyHaiti

Warga Amérika Serikat kedah milarian kulawarga sareng réréncangan di Amérika Serikat dimana ayana, sareng hubungan tetep sareng operator wisata, staf hotél, sareng pejabat lokal pikeun paréntah evakuasi. Warga AS ngémutan datang ka Haiti pikeun ngabantosan usaha pemulihan pasca badai kedah sadar yén kagiatan sapertos kitu bakal hésé pisan dilaksanakeun tanpa rencana panginepan anu aman, sumber kakuatan mandiri, pasokan katuangan, cai, sareng bahan bakar, di luar wahana angkutan jalan, sareng kamampuan basa Creole.

Kanggo kaayaan darurat anu ngalibatkeun warga Amérika Serikat di Haiti, punten nelepon 509-2229-8000.

Inpormasi tambihan ngeunaan topan sareng persiapan badai tiasa dipendakan di urang "Hurricane Season-Know Before You Go" halaman wéb, sareng dina "Bencana Alam”Halaman halaman wéb Biro Konsulat.

Kami ngarékoméndasikeun pisan yén sadaya warga Amérika Serikat anu iinditan atanapi cicing di Haiti ngadaptar di Departemen Nagara sacara aman online Program Pendaptaran Wisatawan pinter (LENGKAH). Daptar Léngkah masihan anjeun apdet kaamanan pangénggalna sareng ngajantenkeun langkung gampang pikeun Kedubes AS anu paling caket ngahubungi anjeun dina kaayaan darurat.

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.