24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Berita Breaking Ghana Berita Pamaréntah wartos jelema piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Tilas Présidén Ghana pupus ti COVID-19

Tilas Présidén Ghana pupus ti COVID-19
Tilas Présidén Ghana pupus ti COVID-19

Jerry Rawlings, mantan Présidén Ghana, parantos dikabarkan maot ti komplikasi inféksi coronavirus.

Numutkeun laporan, tilas présidén maot dina jam-jaman mimiti Kemis, 12 Nopémber 2020, di Rumah Sakit Ngajar Korle Bu di Accra, dina yuswa 73 taun.

Penguasa militér, anu teras ngiringan kana politik, Rawlings maréntah Ghana ti 1981 dugi ka 2001.

Anjeunna mingpin junta militér dugi ka 1992, teras ngajabat dua jabatan salaku présidén nagara anu dipilih sacara démokratis.

Létnan pesawat Angkatan Udara Ghana, Rawlings mimiti ngalakukeun kudéta militér salaku révolusionér ngora dina 15 Méi 1979, lima minggu sateuacan pamilihan anu dijadwalkeun pikeun balikkeun nagara kana kakawasaan sipil.

Nalika kudéta gagal, anjeunna dipenjara, sacara umum dibantah-dibantah sareng dihukum mati.

Saatos mimitina masrahkeun kakuatan ka pamaréntah sipil, anjeunna ngontrol deui nagara dina 31 Désémber 1981 salaku pupuhu Déwan Pertahanan Nasional samentawis (PNDC).

Anjeunna teras mundur ti militér, ngadegkeun Kongrés Démokrat Nasional (NDC), sareng janten présidén mimiti Républik Kaopat.

Anjeunna kapilih deui dina 1996 salami opat taun deui. Saatos dua jabatan dina jabatan, wates numutkeun konstitusi Ghana, Rawlings ngadukung wakil présidénna John Atta Mills salaku calon presiden dina 2000.

Jerry Rawlings lahir tanggal 22 Juni 1947.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov