24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Industri silaturahmi wartos Somalia Ngabobol Warta piknik Pembaruan Tujuan Wisata trending Ayeuna

Puluhan urang maot, jumlahna aya luka dina pamboman hotel Mogadishu

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-19
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1-19

Dua bom mobil nyerang ibukota Somalia, Mogadishu, ceuk pulisi, nambihan yén 22 jalma tiwas. Ledakan kahiji dilaporkeun dituturkeun ku tembakan.

Pulisi nyarioskeun yén ledakan anu munggaran kajantenan caket Hotel Safari, anu seueur musnah ku ledakan anu kuat. Pagawe nyalametkeun masih ngaraosan jalma-jalma ti puing. Hotél caket kana Kamentrian Luar Negri Somalia.

"Éta bom treuk. Éta ngabeledug di Persimpangan K5, "saur Hussein nambihan yén" adeganna masih kénéh ngaduruk. "

"Kami terang yén sahenteuna 20 warga sipil anu maot sedengkeun puluhan batur anu tatu," Abdullahi Nur, hiji perwira pulisi nyarios.

"Angka korban pasti bakal naék. Kami masih sibuk ngangkut korban jiwa, "saurna.

Hussein nyarios yén ledakan éta lumangsung nalika pasukan kaamanan nuturkeun treuk anu parantos nimbulkeun kacurigaan. Ledakan éta tétéla sasaran hotél lokal, anjeunna nambihan.

"Aya macét sareng jalan anu dikemas ku jalma anu ningali sareng mobil," saur Abdinur Abdulle, palayan di réstoran caket dieu. "Éta musibah," tambahna.

Saksi nyatakeun yén ledakanana dituturkeun ku tembakan.

Ledakan kadua lumangsung di kacamatan Madina kota, numutkeun ka pulisi.

"Éta bom mobil. Dua warga sipil tiwas, "ceuk Siyad Farah, jurusan pulisi. Anjeunna nambahan yén tersangka ditéwak kusabab disangka melak bahan peledak.

Ledakan éta lumangsung dua dinten saatos kapala Komando Afrika AS aya di Mogadishu pendak sareng présidén Somalia, Mohamed Abdullahi Mohamed.

Teu aya kelompok anu ngaku tanggung jawab serangan kasebut. Nanging, kelompok militan Al-Shabab anu berbasis di Somalia nembé narajang serangan ka markas-markas tentara sareng pusat-pusat kota di beulah kidul sareng tengah nagara.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov