Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Guam megatkeun News wartos Berita Ngabobol Papua Nugini kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata Warta Breaking Vanuatu

Perhatosan Tsunami dikaluarkeun pikeun Kalédonia Anyar sareng Vanuatu

peringatan tsunami2_0
peringatan tsunami2_0

Peringatan Tsunami Pasipik anu berlaku pikeun Kalédonia Anyar sareng Vanutu saatos gempa bumi 7.0 sateuacanna. Langkung seueur inpormasi anu ditempelkeun di handap ieu:

Pesen ieu dikaluarkeun pikeun inpormasi Hungkul pikeun ngadukung THE
UNESCO / IOC PACIFIC TSUNAMI SISTEM PERHATOSAN DAN MITIGASI JEUNG ANU
Hartosna pikeun otoritas nasional di unggal nagara tina sistem éta.

Otoritas Nasional Bakal Nangtukeun Tingkat Anu Luyu tina
Siaga pikeun unggal nagara sareng tiasa ngaluarkeun tambahan ATAWA langkung jelas
INFORMASI.

PERHATOSAN TSUNAMI TEU DIUBAHKEUN DI PESAN INI.

PARAMETER GIGI AWAL
-----------

* MAGNITUD 7.0
* Waktos ASAL 2244 UTC NOV 19 2017
* Koordinat 21.3 SELATAN 168.5 Wétan
* Jérona 25 KM / 15 MILES
* PULAU HASIL LOKASI

Évaluasi
----

* Gempa sareng MAGNITUDE AWAL 7.0 LAKSA DI
PULAU TRÉSLATE Dina pukul 2244 UTC Dinten Ahad tanggal 19 Nopémber 2017.

* Gelombang Tsunami geus katalungtik.

* Dumasar sadaya data aya ... picilakaeun gelombang tsunami anu
Ramalan Kanggo sababaraha basisir.

Tsunami anceman ramalan
--------

* Gelombang Tsunami ngahontal 0.3 TO 1 méter luhureun pasang tingkat
Anu mungkin Kanggo sababaraha basisir OF

KALEDONIA BARU.

* Tsunami gelombang anu ramalan janten kirang ti 0.3 méter di luhur
TINGKAT pasang kanggo lapisan VANUATU.

* Amplitudo sabenerna AT basisir bisa rupa-rupa ti ramalan
Amplitudo alatan UNCERTAINTIES dina ramalan AND Lokal
FITUR. Hususna maksimum Tsunami amplitudo ON atol
AND AT lokasi sareng Gosong Sekunci OR panghalang karang bakal dipikaresep
Jadi jauh leuwih leutik batan Prakira alam nunjukkeun.

* Pikeun wewengkon LAIN katutupan ku produk ieu A ramalan teu
Can diitung. Prakira alam bakal dilegaan IF
Diperlukeun dina produk saterusna.

lampah dianjurkeun
-------

* Instansi pamaréntah jawab kaancam wewengkon basisir
Kudu bisa mawa peta pikeun nginpokeun AND ngalatih Sakur basisir
Populasi di risiko luyu jeung sorangan
Meunteun ... prosedur sarta tingkat anceman.

* Jalma lokasina di kaancam wewengkon basisir kedah tetep waspada
Kanggo inpo sarta nuturkeun instruksi ti nasional jeung
Aparat satempat.

 

Kali diperkirakeun OF datangna
---------

* Kira-kira kali datangna -ETA- OF mimiti Tsunami gelombang
For tempat dina Wewengkon kaancam dijelaskeun di handap. saleresna
Kali datangna bénten AND gelombang awal bisa jadi THE
Panggedena. A Tsunami mangrupa runtuyan gelombang AND waktu antara
Gelombang bisa lima menit sajam.

LOCATION wilayah koordinat ETA (UTC)
--------------------
NOUMEA NEW CALEDONIA 22.3S 166.5E 2352 11/19

 

tabrakan poténsial
------

* A Tsunami mangrupa runtuyan lambak. Waktu antara gelombang CRESTS
BISA rupa-rupa ti 5 menit jam. Bahya bisa jadi persist
Jam loba OR panjang sanggeus gelombang awal.

* Tabrakan bisa rupa-rupa sacara signifikan ti Salasahiji bagian basisir TO
Salajengna alatan BATHYMETRY lokal jeung bentuk jeung élévasi
OF SHORELINE THE.

* Tabrakan oge rupa-rupa gumantung kana kaayaan pasang AT
Waktu gelombang maksimum tsunami.

* Jalma bray dina cai OF A Tsunami bisa ngalelepkeun ... jadi
Ditumbuk ku uing dina cai ... OR jadi disapu kaluar SEA.

 

observasi tsunami
-------

* Di handap observasi Tsunami gelombang FROM basisir
Jeung / atawa jero-Samudra GAUGES SEA tingkat di dituduhkeun
Lokasi. Maksimum Tsunami jangkungna diukur kalawan
Aya kaitannana ka normal pasang tingkat.

Gauge waktu maksimum gelombang
Koordinat ngukur Tsunami jaman
Gauge LOCATION iwung LON (UTC) jangkungna (mnt)
---------------------
LENAKEL VU 19.5S 169.3E 2309 0.20M / 0.7FT 06
LIFOU NEW CALEDONIA 20.9S 167.3E 2305 0.19M / 0.6FT 06
MARE NEW CALEDONIA 21.5S 167.9E 2307 0.25M / 0.8FT 06

 

Update saterusna jeung émbaran tambahan
-------------

* Pesen salajengna bakal dikaluarkeun dina hiji jam ... OR sooner IF
Kaayaan WARRANTS.

* Informasi nulis ngeunaan lini ti AS
Survey Geologi bisa kapanggih di internet AT
EARTHQUAKE.USGS.GOV/EARTHQUAKES -ALL handap CASE-.

* Katerangan salajengna ngeunaan kajadian ieu bisa kapanggih AT
PTWC.WEATHER.GOV AND AT WWW.TSUNAMI.GOV.

* Basisir Wewengkon Hawaii ... Amérika Samoa ... GUAM ... AND
CNMI kedah tingal Pasifik Tsunami seratan PERHATOSAN Center
Husus pikeun maranéhanana tempat anu bisa kapanggih di
PTWC.WEATHER.GOV.

* Wewengkon basisir California ... Oregon ... walah ...
British Columbia AND Alaska kedah ngan tingal AS
Nasional Tsunami seratan PERHATOSAN puseur anu bisa kapanggih
AT NTWC.ARH.NOAA.GOV.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.