24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan kuliner kabudayaan Berita Pantun LGBTQ Rapat Berita Industri Balanja Warta Breaking Afrika Kidul olahraga piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

Kajadian Afrika Kidul 2018: Waktos ngimpi sareng ngarencanakeun perjalanan

Pink-Loerie-Mardi-Gras
Pink-Loerie-Mardi-Gras
Ditulis ku jelema nu nyunting

Kajadian Afrika Kidul 2018: Waktos ngimpi sareng ngarencanakeun perjalanan

Nyitak Friendly, PDF & Email

Kajadian Januari
Lumangsungna ti 11-14 Januari, éta Kejuaraan BMW Kidul Afrika mangrupikeun kagiatan golf panggedéna di Afrika Kidul sareng kajawaraan golf kadua pangkolotna di dunya, sahingga kedah ditingali pikeun peminat golf sareng olahraga. Kauntungan golfing Afrika Kidul ngarangna dina salah sahiji kursus utama nagara éta, kompetisi taun kamari nampilkeun Juara PGA Tour Inggris dua kali anu kawéntar di dunya sareng Pamaén golék Taun, Rory McIlroy. Kompetisi taun ayeuna lumangsung di Kota Ekhurhuleni. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

nu L'Ormarins Queen's Plate and Racing Festival balapan ti Januari 5-6 dianggap dina lima dinten balapan luhur di dunya sareng bakal ngiringan pameget anu paling elit di nagara éta pikeun ngudag hadiah sajuta Rand anu diarepkeun. Salah sahiji acara anu paling modis dina sataun éta, palancong tiasa taat kana kode pakéan anu calakan sareng resmi, biru sareng bodas pikeun aya kasempetan pikeun meunang kompetisi Best Pakéan atanapi Top Hat. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Pébruari
Ti 21-24 Pébruari, acara desain utama Afrika Kidul nyaéta Desain Indaba Festival lumangsung di Cape Town. Acara ieu ngagulung program panaratas pembicara, seniman musik, paméran pilem sareng desain, méréskeun anu pangsaéna pikeun industri kreatif global sareng Afrika. Acara ieu nawiskeun kasempetan ka para palanggan pikeun ilubiung dina sajumlah ageung desain sareng inspirasi ritel sareng masihan aranjeunna kasempetan pikeun balik ka bumi kalayan potongan desain anu langka. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Investec Cape Town Art Fair nembongkeun rupa-rupa pagawéan anu ngagambarkeun pinunjul seni kontemporer ti Afrika nepi ka dunya. Puncak ieu seni Afrika bakat lumangsung ti 16-18 Pébruari di Cape Town; kota kota Zeitz Museum Kontémporér Art kontémporér anu anyar di V&A Waterfront. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Maret
Lumangsungna ti 23-24 Maret nyaéta Festival Jazz Internasional Cape Town, Acara musik andalannya di Afrika Kidul. Anu panggedéna sapertos na di sub-Sahara Afrika, festival saéstuna disebatna "Africa's Grandest Gathering" sareng ngagaduhan garis-up jazz polah jazz ti panjuru dunya ogé bakat lokal. Acara 2018 nampilkeun Corinne Bailey Rae di Inggris. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

nu Cape Kota Daur Wisata, wisata siklus waktos panggedéna sadunya, lumangsung dina 11 Maret. Acara taunan narik sakitar 30,000 pengendara sepeda ti sakumna dunya anu ngalangkungan 65 mil ti sababaraha rute anu paling indah di Cape Town. Bagian tina minggu siklus siklus siklus Cape Town, datang ogé tiasa ilubiung dina MTB Challenge dina 3 Maret, acara Ngabuburit Junior dina 4 Maret, atanapi nganjang ka Cape Town Cycle Tour Expo ti 8-10 Maret. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Salah sahiji acara pantun pangpanjangna di Afrika Kidul, Minggu Pantun Afrika Kidul (SAFW) bakal lumangsung di Johannesburg ti 27-31 Maret. Paméran koleksi SS18 ti désainer anu mantep, désainer anyar, sareng désainer mahasiswa, acara éta bakal nyorot kaberagaman sareng inovasi warga Afrika Kidul sadayana anu dumuk sareng ngadamel pabrik di nagara éta. Acara na dimimitian ku tilu dinten modél awéwé, dituturkeun ku dua dinten baju lalaki. Kanggo inpormasi lengkep atanapi kanggo mésér tikét, klik di dieu.

Kajadian April
nu Old Marathon Dua Laut Marathon tempatna di Cape Town sareng nampilkeun sababaraha rupa jalan pikeun palancong kalayan sagala tingkatan stamina dina Easter Sunday, dugi ka panjangna ti 56 km Ultra Marathon dugi ka 5.6 km Fun Run sareng International Friendship Run. Pikeun kulawarga, anu 2.1 km Nappy Dash sareng Trot Balita 5.6 km pasti narik. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Pikeun nandaan bulan Merdika Afrika Kidul bulan April anu ngagungkeun datangna démokrasi di nagara éta, buka Tankwa Karoo pikeun taun 2018 AfrikaBurn ti tanggal 23-29 April kanggo hiji-hijina festival bébas dagang di belahan bumi Kidul. Acara ngajantenkeun lanskap tandus janten kota seni pop-up samentawis, kemah téma, kostum, musik sareng pagelaran. AfrikaBurn ngahijikeun komunitas pamilon anu nyiptakeun seni rumit sareng pikasieuneun khususna dina bentuk struktur kobong, sababaraha di antawisna ageung skala sareng nyetél latar belakang lanskap gurun Tankwa. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Mei
Kampung ambéh Franschhoek kalayan kebon anggur na umur mangabad-abad, réstoran kuno sareng arsitéktur Walanda nyayogikeun tempat anu sampurna pikeun Festival Sastra Franschhoek ti 18-20 Méi 2018. Festival ieu ngahijikeun rupa-rupa panulis Afrika Kidul sareng panulis internasional anu dibédakeun pikeun ngumpulkeun dana pikeun komunitas lokal sareng perpustakaan sakola. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

nu Pink Loerie Mardi Gras sareng Festival Seni bakal sumping di Knysna ti 24-27 Méi sareng bakal janten sorot kalénder LGBTQ. Festival ieu mangrupikeun acara mewah opat dinten anu pinuh ku hiburan tanpa henti, acara tarik sareng kontésan dimimitian dina karnaval dina dinten terakhir ku floats sareng kostum flamboyan balayar di jalan-jalan di salah sahiji kota anu paling ramah di Afrika Kidul. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Juni
nu Festival Kasenian Nasional diayakeun ti akhir Juni dugi ka awal Juli di Grahamstown, Cape Wétan mangrupikeun perayaan taunan seni terbesar di buana Afrika. Acara ieu ngagaduhan kasempetan pikeun ékspérimén artistik dina spéktrum kasenian, ngahijikeun drama, jogét, téater fisik, komédi, opera, musik, jazz, paméran seni visual, pilem, téater murid, téater jalanan, ceramah, pameran karajinan, bengkel, sareng festival kasenian barudak. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

nu Comrades Marathon dina 10 Juni mangrupikeun salah sahiji balapan ultramarathon panggedéna sareng tertua di dunya. Jarak 89 km (sakitar 56 mil) dijalankeun di Propinsi KwaZulu-Natal ti Durban ka Pietermaritzburg sareng dihadiran langkung ti 13,000 pelari unggal taun. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Juli
18 Juli nandaan Hari Nelson Mandela anu mana 2018 bakal ngagaduhan hartos anu langkung ageung tibatan taun-taun sateuacanna sabab ngagungkeun 100 taun ti saprak Nelson Mandela lahir.

nu Festival Tiram Knysna mangrupikeun festival olahraga sareng gaya hirup premium anu ditujukeun pikeun "peminat tiram, fanatik kabugaran sareng anu resep kahirupan anu saé." Acara anu lumangsung ti 29 Juni-8 Juli ngalangkungan Forest Marathon, wisata bersepeda gunung-gunung, regatta, kajawaraan golf, sareng pasar loak. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

nu Sardine Run di KwaZulu-Natal bakal janten host kana acara beuleum pangageungna di dunya antara bulan Méi sareng Juli. Sakitar tilu milyar sardin, dituturkeun ku ratusan prédator, ngalih ti Atlantik anu tiis ka perairan subtropis Samudra Hindia dina jembarna dugi ka 15 km anu katingali bahkan tina satelit. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Agustus
Usum Kembang Liar: Unggal taun ti pertengahan Agustus di Pantai Barat semiarid dirobih janten surga kembang, sareng langkung ti 2,600 spésiés mekar, nyiptakeun karpét kembang dugi ka panon tiasa ningali. Wisatawan disarankeun pikeun ngajalankeun drive nyalira ngalangkungan Taman Nasional Pantai Barat, atanapi langkung ti payun ka Kalér Kalér pikeun ningali pemandangan kaéndahan botani anu enigmatik. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

The 20th Jomba! Pangalaman Tari Kontémporér bakal lumangsung ti 27 Agustus-9 Séptémber di Durban. Acara ieu méréskeun sareng ngarayakeun anu pangsaéna tina tarian kontemporer Afrika Kidul sareng praktisi na nawiskeun pagelaran, bengkel sareng kelas pikeun tukang ngumbara pikeun ngasah katrampilan nyalira. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian September
Festival Paus Hermanus mangrupikeun festival anu pangkolotna sareng panggedéna di basisir paus cape di Afrika Kidul. Laksanakeun taun ayeuna ti 29 Séptémber-1 Oktober, festival mangrupikeun perayaan kahirupan laut dieusian ku rupa-rupa hiburan sareng kagiatan. Kumisan ti daya tarik utama - nonton lauk paus - wisatawan diobral kana Acara Mobil Antik, kampung eko bertema laut interaktif, tuangeun anu hébat sareng seni pertunjukan. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Gagasan diimpor ti Holland, unggal taun kampung Darling kuno di host Western Cape Voorkamerfest. Datang mésér tikét tina pilihan genep atanapi tujuh perjalanan anu nyayogikeunana transportasi dina taksi lokal dugi ka tilu tempat misteri "voorkamer" (ruang payun) anu mangrupikeun ruang tamu asli penduduk setempat. Masing-masing ruang tamu dumuk saheulaanan ku palaku atanapi palaku ti daérah lokal atanapi ti jauh dugi ka Bélgia atanapi India. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Oktober
Ngayunkeun Festival Musik Daisies ti 5-8 Oktober di kebon anggur Cloof di basisir kulon Cape Town nyaéta waleran Afrika Kidul ka Glastonbury. Batu anu paling dikenal di nagara éta, blues pop sareng band-band masarakat dibarengan ku kalakuan anu datang sareng turun di padang rumput hejo sareng sakitar 17,000 rebuan unggal taun. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Ti 15-31 Oktober teh Perayaan Seméba laksanakeun di kampung Yudea di Zululand, KwaZulu-Natal. Sakitar 30,000 pengikut ngiringan salami hiji perayaan kaagamaan ngalangkungan tarian do'a tradisional dimana pengikut ngagaduhan kasempetan pikeun disembuhan sareng diberkahan ku Sembe. Nabi Sembe, gaganti kaopat nabi kahiji, mingpin jamaah. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Saatos paméran koleksi SS18 dina Maret, Minggu Pantun Afrika Kidul (SAFW) teraskeun di Johannesburg ti 23-27 Oktober kanggo nyorot koleksi AW19. Acara ieu sakali deui dimimitian ku tilu dinten modél awéwé, dituturkeun ku dua dinten baju lalaki ti désainer anu pangsaéna di Afrika Kidul, nyorot potongan tandatangan anu saé, penampilan di-trend sareng anu wajib aya musiman. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Nopémber
Nyukcruk kuya: Maputaland di basisir kalér KwaZulu-Natal dina bulan Nopémber mangrupikeun waktos sareng tempat anu pangsaéna di dunya pikeun nyaksian kura-kura endogna di tempat pangumpulan di pantai berpasir. Pangalaman basisir anu paling istiméwa di Afrika Kidul, penyu kulit balik deui ka pantai anu mana aranjeunna dilahirkeun pikeun sayang sareng ngendogkeun endogna dina pasir anu lemes. Tempat anu pangsaéna pikeun nyaksian ritual kuno ieu nyaéta di Rocktail Bay sareng Mabibi, duanana dikaruniai terumbu karang sareng panginepan anu luar biasa. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Didatangan Johannesburg ti 3-4 Nopémber pikeun ningali sareng diajar ngeunaan tren panganyarna dina téknologi di Kahareup Tech Gizmos & Expo Gadget. Acara ieu difokuskeun kana industri téknologi sareng nawiskeun sababaraha hal pikeun sagala rupa peminat téknologi; ti konsumen kaulinan kasual dugi ka pabrik alat terkenal dunya anu ngawangun abad ka 21 sareng sajabina. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Kajadian Desember
Proyék Queer Ibu Kota karnaval mangrupikeun pésta kostum homo pangbadagna anu diayakeun di Afrika. Unggal taun énggal nampilkeun téma anu béda pikeun pésta éta, kalayan bola kostum topéng nampilkeun sapuluh "zona menari" anu ditunjuk. Ieu mangrupikeun kajadian anu liar di kalangan warga satempat sareng pangunjung ti sakumna dunya anu resep dandan, gaduh waktos anu saé sareng ngagungkeun budaya gay anu pikaresepeun sareng kreatif. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

nu Trance outdoor sareng Musim Pesta & Pésta Rezonance Festival Hawa Taun Anyar, anu lumangsung ti 30 Désémber 2018-1 Januari 2019, mangrupikeun pésta anu pikaresepeun, éléktro-trance sareng pihak EDM anu dianggap salaku anu panggedéna di buana. Éta tempat hippies hippest Cape Town hormat tina pukul ti magrib 'dugi ka subuh sareng dimana jalma anu suka bungah bakal ngalaman lampu strobo anu diinpusikeun pangalaman musik unik pikeun ningali taun 2018 sareng ngabagéakeun taun anyar. Kanggo inpormasi lengkep, klik di dieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.