24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Warta Breaking Nepal tanggung jawab piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Bébas menari anu kawéntar di Nepal nyalametkeun

Beartransportasi
Beartransportasi

A nyalametkeun dramatis dua bear sloth disiksa lumangsung sapeuting di Nepal dina 19 Désémber ku Jane Goodall Institute of Nepal, kalayan dukungan ti Perlindungan Sato Dunya sareng pulisi Népali.

  • Diluncurkeun dina 2015, Perlindungan Sato Dunya Satwa Sanés Penghibur kampanye mindahkeun industri pariwisata satwa jauh tina hiburan anu kejem, sapertos tunggangan gajah sareng pertunjukan, nuju pangalaman satwa positip dimana wisatawan tiasa ningali sato liar di tempat suci atanapi tempat suci anu leres. 
  • The Satwa. Kampanye Sanés Penghibur masihan sora ka 550,000 sato galak anu ayeuna dina kurungan sareng disiksa demi hiburan hiburan anu disebut. Suksés dugi ka ayeuna kalebet: 
    • Mobilisasi langkung ti 800,000 jalma di panjuru dunya pikeun nyandak tindakan pikeun ngeureunkeun kakejaman anu ditimpa sato galak dina hiburan.   
    • Salaku hasilna, TripAdvisor, lirén ngajual sareng ngamajukeun tikét pikeun sababaraha paling kejem tempat wisata satwa sareng ngaluncurkeun portal pendidikan kanggo ngabantosan ngawartosan travelers ngeunaan masalah karaharjaan sato. 
    • di luhur 180 langkung perusahaan perjalanan di sakumna dunya parantos komitmen pikeun lirén ngajual sareng ngamajukeun numpak gajah sareng acara. 

Ieu mangrupikeun dua tukang nanggung haram 'milik menari ilegal' milik Nepal. Sapertos seueur sato pagelaran, Rangila, lalaki umur 19 taun, sareng Sridevi, bikang umur 17 taun, dijual ka pamilikna pikeun dianggo salaku menari biruang - prakték kejem, terlarang dimana biruang didamel "nari" salaku hiburan pikeun balaréa.

Biruang sapertos Rangila sareng Sridevi dicandak ti indungna nalika alit sareng dipaksa tampil. Pamilikna parantos nyusuk irungna ku batang panas anu kabeuleum sareng nyodorkeun tali - kanggo ngajaga kadali sato ageung. Métode latihan anu sesah teras dianggo pikeun ngajantenkeun aranjeunna tunduh cukup pikeun dilakukeun pikeun turis.

Kalayan bantosan pulisi lokal, éta biruang dipendakan di Iharbari, Nepal ngalacak telepon sélulér anu bogana. Nyalametkeun éta émosional pikeun sadayana anu kalibet, sareng biruang éta dina kaayaan anu parah pisan, nunjukkeun tanda trauma psikologis sapertos meresihan, mondok, sareng nguseup paw.

Biruang ayeuna aya dina perawatan samentawis Hutan Amlekhgunj sareng Cagar Margasatwa.

Perlindungan Sato Dunya ngagaduhan Sejarah 20 taun damel sareng mitra lokal pikeun ngeureunkeun kakejaman sapertos kitu. Saatos ningali tungtung nanggung bear di Yunani, Turki sareng India, LSM ogé caket kana ngaleungitkeun umpan bear di Pakistan.

Neil D'Cruze of World Animal Protection, nyarios:

"Rangira sareng Sridvevi parantos sangsara lami teuing dina kurungan ti saprak aranjeunna diburu ti alam liar. Pikasieuneun pisan ningali sato anu dipaling ti alam liar, sareng kanyataan anu hanjakalna aya deui sato liar anu sangsara di sakumna dunya, murni pikeun hiburan wisatawan. Kuring resep yén pikeun dua sloth sloth ieu sahenteuna, tungtung anu bahagia tungtungna ditingali. " 

Manoj Gautam ti Jane Goodall Institute of Nepal, nyarios:

"Kami bungah yén dua tukang menari Nepal anu dikenal parantos disalametkeun tina hirupna sangsara. Saatos sataun ngalacak aranjeunna, nganggo kecerdasan urang sorangan sareng kerjasama sareng pulisi lokal, usaha keras sareng dédikasi urang parantos ngabantosan tradisi haram ieu di Nepal. " 

Kasangsaraan biruang di Asia masih teu acan réngsé, sareng Perlindungan Sato Dunya neraskeun kampanyeu pikeun mayungan biruang. Peuntas Asia, organisasi ieu damel kanggo ngeureunkeun garapan biruang anu dianggo pikeun olahraga getih anu pikasieuneun nanggung umpan sareng dina kejem sareng teu perlu industri bili empedu, dimana sakitar 22,000 biruang hideung Asiatik nyangkut dina kandang alit, kalayan liang permanén dina burihna sareng diperah terus pikeun bili na. Bili na hampru na garing, bubuk, sareng dijual salaku panacea pikeun dipaké salaku 'ubar tradisional'.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.