24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Asosiasi News Warta Breaking Brasil Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pantun wartos piknik News Kawat Wisata

Rio bakal ngayakeun karnaval: Naon waé anu kalebet taun ayeuna

Rio2
Rio2

Kira-kira sabulan, Rio bakal ngayakeun karnaval, acara anu paling kawéntar sareng diantisipasi taun pikeun Cariocas, urang asing sareng pangunjung. Muka parada Karnaval 2018 bakal janten sakola samba Série A, anu taun ayeuna, bakal dibéntangan di Sambadrome tanggal 9 sareng 10 Pébruari.

Grup Série Grup diwangun dina tilu belas sakola samba anu kagolong kana Liga Kadua LIESA. Unggal taun, dua sakola anu nampilkeun pagelaran anu pangsaéna (anu dihartikeun dina hal musik, baju, hiasan, sareng sababaraha kategori sanés, ku juri spesialis) gaduh kasempetan pikeun ilubiung dina "Grupo Espesyal" (Grup Khusus, anu kumpulkeun sakola terbaik Rio) dina karnaval ieu.

Fakta anu henteu dipikaterang diantara seueur jalmi nyaéta, salain ti Grupo Especial sareng Série A, Karnaval Rio masih kalebet opat siri anu sanés (B, C, D sareng E), kasusun teu kurang ti genep puluh sakola samba anu langkung alit. Béda sareng dua grup anu mimiti, séri B, C, D sareng E saleresna ngalakukeun di Intendente Magalhães Avenue, di Rio's Zona Norte.

Muka tontonan dina 9 Pébruari nyaéta States de Bangu, anu bakal asup ka Apoteose Avenue jam 10PM. Saatos ogé muka parade Rio Carnival di 2015, States de Bangu mangrupikeun sakola samba pangkolotna ti Rio's Zona Oeste, didirikeun taun 1937.

Terakhir waktosna ilubiung dina Grupo Especial nyaéta taun 1963. Taun ayeuna, States de Bangu nyebatkeun ka Sambadrome téma "A Travessia da Calunga Grande ea Nobreza Negra no Brasil", anu ngagambarkeun diaspora sareng budak di Afrika.

Jam 10:45, bakal janten waktos Império da Tijuca, sakola samba ti komunitas favela Morro da Formiga, di Tijuca. Diadegkeun dina 1940, sakola dimana milik musisi Sinval Silva - komposer karesep Carmen Miranda - bakal aya dina 2018 plot "Olubajé - Um Banquete Para o Rei", diideuan dina Afro Brasil "orixa" Obaluaye, dewa kasihatan sareng penyembuhan.

Saatos ieu, Academicos do Sossego, ti Niteroi, dibéntangan di Sambódromo kalayan téma "Ritualis", ngahargaan ragam ritual ti budaya manusa. Diadegkeun dina 1969, Academicos do Sossego janji bakal ngareuwaskeun hadirin taun ayeuna ku lirik Ritualis anu teu biasa, anu henteu kalebet hiji kecap pagawéan tunggal, tapi ngan ukur kecap barang sareng kecap sipat.

Kasohor diantara anu nyayogikeun Karnaval, Serikat do Porto da Pedra bakal lebet ka Avenue di 12:15. Janten bagian tina Grupo Especial ti 2002 dugi ka 2012, sakola samba ti Sao Gonçalo (kotamadya tatangga Niteroi) bakal jalan-jalan di Sambadrome sareng "Rainhas do Rádio - Nas Ondas da Emoção, o Tigre Coroa as Divas da Canção!", Téma méré hormat ka penyanyi radio Brasil anu émut ti taun 1930-an.

Langsung ti Jacarepagua, di Rio's Zona Oeste, Renascer de Jacarepagua bakal tampil di 1AM, nampilkeun plot "Renascer de Flechas e de Lobos", penghormatan pikeun carita rakyat ti Kalér Brazil.

"Presentasi taun ieu ngeunaan orisinalitas sareng nungkulan tantangan. Kami bakal nunjukkeun kumaha sakola sareng komunitas anu bahagia sareng ngahiji, ngarepkeun prestasi anu saé, "saur Alexandre Rangel, Renascer de Jacarepagua" carnavalesco ", jalma anu tanggung jawab ngatur sareng nyiptakeun parada.

Nutupan wengi kalayan gaya nyaéta Estacio de Sa, sakola samba paling tradisional di Rio, ti Estacio, di Centro Rio. Sejarah Élmu de Sa ngahiji sareng sajarah samba, janten "putra sah" ti Deixa Falar, sakola samba anu pangpayunna, didirikeun taun 1927 ku komposer anu kawéntar Ismael Silva, di lingkungan Éstacio. Namung dina 1983, "Deixa Falar" janten "Estacio de Sa".

Taun ayeuna, sakola tradisional angkat ka Sambadrome jam 1:45 kanggo nampilkeun "No Pregão da Folia Sou Comerciante da Alegria e com a Estácio Boto Banca na Avenida", nyarioskeun kagiatan perdagangan ti jaman kolonial Rio.

Grup sakola kadua ti Série A bakal tampil di Sambódromo dina wengi salajengna, dinten Saptu, 10 Pébruari. Sakola ti Grupo Especial bakal tampil dina dinten Minggu, 11 Pébruari sareng Senén, 12 Pébruari, sareng skor ahir pikeun sadaya sakola anu miluan sareng kelompokna pikeun kompetisi taun payun bakal dipasihkeun dina Rebo Abu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.