Kumaha pamimpin pariwisata Cooks Island ngahargaan kabutuhan masarakat

Cookislands_CEO_of_Cook_Islands_Tourism_Corporation_Halatoa_Fua
Cookislands_CEO_of_Cook_Islands_Tourism_Corporation_Halatoa_Fua

Perusahaan Kepulauan Cook Cook nyatakeun yén éta sadar kana tekanan anu ningkat jumlah wisatawan anu nempatkeun infrastruktur umum.

Taun ka tukang, jumlahna naék 10 persén ku urang Cook ngabagéakeun rékor 161,362 wisatawan, dua per tilu diantarana asalna ti Selandia Anyar.

Pamaréntah parantos nyatet yén kamekaran salajengna tanpa ningkatkeun résiko infrastruktur ambek warga satempat.

Panyebaran alga di Rarotonga's Muri Lagoon parantos ngadorong rencana pikeun ningkatkeun sistem cai limbah di daérah wisata anu populér, hiji proyek anu Selandia Anyar bakalan nyumbangkeun $ US6.3 juta.

Pimpinan eksekutif perusahaan, Halatoa Fua, nyatakeun yén kalolobaan turis Selandia Anyar sumping nalika usum salju sareng masih aya ruang pikeun langkung seueur wisatawan dina usum handap sareng taktak Cooks.

Nalika anjeunna prédiksi ngan ukur pertumbuhan rata-rata jumlah turis taun ayeuna, Mr Fua nyarioskeun kanaékan pangageungna dina taun-taun ayeuna nyaéta pangunjung anu kabur dina usum salju di beulahan bumi kalér.

Tapi anjeunna nyarios yén Kebijakan Pariwisata Berkelanjutan Cooks meryogikeun kamekaran di séktor janten sauyunan sareng kabutuhan masarakat.

"Janten éta hal anu urang émut. Kami ogé ningali di sakumna dunya pangalaman anu sami dimana pariwisata janten halangan pikeun penduduk lokal, "saur Mr Fua.

"Éta mangrupikeun hal anu urang tiasa diajar tina pikeun mastikeun aya kasaimbangan dina mekarkeun séktor."

Mr Fua nyarios sareng paningkatan sistem cai limbah, solusi pikeun masalah pengelolaan limbah Rarotonga peryogi dipendakan.

Langkung seueur kunjungan ka pulau-pulau luar Cooks tiasa ngagentos sababaraha tekanan ka Rarotonga tapi Mr Fua nyarios yén peryogi ogé investasi pikeun infrastrukturna.

“Kocapkeun contona pulau Atiu, aya antara 20 dugi 30 kamar. Ningali kumaha urang tiasa ningkatkeun patalimarga ka Atiu urang tiasa ningali kumaha urang tiasa insentif investasi di Atiu ogé infrastruktur publik, contona jalur udara sareng jasa kaséhatan, "saurna.

"Sareng upami urang ningali langkung seueur paningkatan lalu lintas pangunjung ka pulau luar, éta bakal ningali kumaha urang tiasa ningkatkeun Investasi khusus dina infrastruktur."

Mr Fua nyarioskeun ayana resor bintang lima urang Cooks di Aitutaki ngabantosan ngagambar tamu bumi beulah kalér ka pulau-pulau luar, anu ningkatkeun waktos sareng artos wisatawan dihabiskan di nagara éta.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN