Copa Holdings ngalaporkeun penghasilan net tina $ 100.8 juta

0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-15
0a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a1a-15

Copa Holdings, SA, dinten ngumumkeun hasil kauangan pikeun kuartal kaopat 2017 (4Q17) sareng sataun pinuh 2017.

LAMPIRAN OPERASI JEUNG Keuangan

• Copa Holdings ngalaporkeun pendapatan net tina US $ 100.8 juta pikeun 4Q17 atanapi earnings per share (EPS) tina US $ 2.38, dibandingkeun sareng penghasilan net US $ 90.5 juta atanapi earnings per saham US $ 2.14 dina 4Q16. Teu kaasup barang-barang khusus, anu pikeun 4Q17 kalebet kauntungan non-tunai US $ 0.5 juta anu aya hubunganana sareng mark-to-market kontrak pager hirup bahan bakar, Perusahaan bakal ngalaporkeun penghasilan net US $ 100.3 juta, atanapi disaluyukeun EPS US $ 2.36, dibandingkeun sareng panghasilan net disaluyukeun US $ 54.7 juta atanapi disaluyukeun EPS US $ 1.29 dina 4Q16.

• Kanggo sataun lengkep 2017, panghasilan net ngahontal US $ 370.0 juta atanapi EPS tina US $ 8.72, dibandingkeun sareng pendapatan net tina US $ 334.5 juta atanapi penghasilan per saham US $ 7.90 kanggo sataun lengkep 2016. Teu kaasup barang-barang khusus, anu pikeun 2017 kalebet non- untung tunai US $ 2.8 juta pakait sareng pasar saham tina pager hirup kontrak hedge, Copa Holdings bakal ngalaporkeun panghasilan net disaluyukeun US $ 367.2 juta atanapi EPS US $ 8.66, dibandingkeun sareng panghasilan net disaluyukeun US $ 201.4 juta atanapi disaluyukeun EPS tina US $ 4.75 pikeun sataun pinuh 2016.

• Panghasilan operasi pikeun 4Q17 sumping dina US $ 120.4 juta, ngalambangkeun kanaékan 70% tina pendapatan operasional US $ 70.6 juta dina 4Q16, salaku akibat tina 2.9% paningkatan penghasilan unit per mil korsi anu sayogi (RASM), sareng 4.2% panurunan dina biaya unit. Margin operasi pikeun 4Q17 asup kana 17.8%, dibandingkeun sareng margin operasi 11.7% dina 4Q16.

• Kanggo taun 2017 lengkep, Perusahaan ngalaporkeun pendapatan operasional US $ 440.1 juta, ngalambangkeun kanaékan 59% tina pendapatan operasional US $ 276.1 juta kanggo sataun pinuh 2016. Margin operasi pikeun sataun pinuh 2017 asup kana 17.4%, dibandingkeun sareng operasi margina 12.4% dina 2016.

• Total pendapatan pikeun 4Q17 ningkat 12.4% janten US $ 675.6 juta. Hasil per mil panumpang naék 1.2% kana 12.9 sén sareng RASM sumping dina 11.1 sén, atanapi 2.9% di luhur 4Q16.

• Pikeun 4Q17, patalimarga panumpang konsolidasi naék 11.3% sedengkeun kapasitas konsolidasi naék 9.2%. Hasilna, faktor beban konsolidasi kuartal naék 1.6 poin persentase janten 83.2%. Pikeun taun 2017 lengkep, faktor beban konsolidasi ogé 83.2%, 2.8 poin persentase langkung luhur tibatan 2016 dina 8.8% kamekaran kapasitas.

• Biaya operasional per mil korsi anu sayogi (CASM) turun 4.2%, tina 9.5 séns dina 4Q16 janten 9.1 sén dina 4Q17. CASM teu kaasup biaya bahan bakar turun 6.7% tina 6.9 cents dina 4Q16 janten 6.5 cents dina 4Q17, utamina salaku akibat tina panyesuaian non-tunai dina asumsi kahirupan anu aya gunana pikeun pesawat urang, anu sacara signifikan ningkatkeun biaya panyusutan dina 4Q16.

• Investasi kontan, jangka pondok sareng jangka panjang réngsé 2017 sakedik langkung tina US $ 1.0 milyar, ngalambangkeun 40% tina pendapatan dua belas bulan terakhir.

• Copa Holdings réngsé taun nganggo armada konsolidasi 100 pesawat - 66 Boeing 737-800s, 14 Boeing 737-700s, sareng 20 Embraer-190s.

• Kanggo 2017, Copa Airlines réngsé taun kalayan performa pas waktos 86.7% sareng faktor parantosan hiber 99.4%, ngajaga jabatanana diantara anu pangsaéna di industri.

Kajadian Salajengna

• Dina Januari 2018, perusahaan nyandak pangiriman hiji Boeing 737-800, ningkatkeun armada konsolidasi janten 101 pesawat.

• Ogé dina Januari 2018, perusahaan diakuan ku FlightStats - kanggo taun ka lima padeukeut - salaku maskapai paling sering waktos di Amérika Latin, sareng ku OAG salaku maskapai nomer 4 paling sering di dunya.

• Tanggal 1 Pébruari 2018, perusahaan ngumumkeun tilu tujuan anyar mimitian bulan Juli: Salvador sareng Fortaleza, tujuan ka-8 sareng ka-9 urang di Brazil, sareng Bridgetown, Barbados, tujuan ka-16 urang di Karibia.

• Tanggal 21 Pébruari 2018, Déwan Direksi Copa Holdings nyatujuan pembayaran dividen triwulanan 2018 87 sén per saham. Dividén bakal disalabarkeun salami sasih Maret, Juni, Séptémber sareng Désémber. Dividen kuartal kahiji 87 sén per saham bakal dibayar dina 15 Maret ka anu nyekel saham dina catetan dugi ka 5 Maret 2018.

Keuangan Konsolidasi

& Sorotan Operasi 4Q17 4Q16 Varians vs. 4Q16 3Q17 Varians vs. 3Q17 FY 2017 FY 2016 Variance vs. 2016

Revenue Passengers Carried (‘000) 2,460 2,199 11.9% 2,518 -2.3% 9,504 8,560 11.0%
RPMs (mm) 5,086 4,568 11.3% 5,330 -4.6% 19,914 17,690 12.6%
ASMs (mm) 6,111 5,597 9.2% 6,221 -1.8% 23,936 22,004 8.8%
Load Factor 83.2% 81.6% 1.6 p.p. 85.7% -2.4 p.p. 83.2% 80.4% 2.8 p.p.
Yield 12.9 12.8 1.2% 12.0 7.5% 12.4 12.2 1.5%
PRASM (US$ Cents) 10.8 10.4 3.2% 10.3 4.5% 10.3 9.8 5.0%
RASM (US$ Cents) 11.1 10.7 2.9% 10.6 4.7% 10.6 10.1 4.6%
CASM (US$ Cents) 9.1 9.5 -4.2% 8.6 5.0% 8.7 8.8 -1.4%
CASM Excl. Fuel (US$ Cents) 6.5 6.9 -6.7% 6.3 2.7% 6.3 6.4 -1.7%
Fuel Gallons Consumed (Millions) 78.7 72.4 8.8% 80.0 -1.6% 307.0 284.3 8.0%
Rata-rata Harga Per Galon Bahan Bakar (Dolar AS) 2.03 1.96 3.5% 1.82 11.0% 1.87 1.86 0.5 XNUMX%
Rata-rata Panjang Haul (Mil) 2,067 2,078 -0.5% 2,117 -2.3% 2,095 2,067 1.4%
Average Stage Length (Miles) 1,292 1,244 3.9% 1,300 -0.6% 1,282 1,213 5.7%
Departures 32,183 30,499 5.5% 32,593 -1.3% 126,963 123,098 3.1%
Block Hours 106,750 98,150 8.8% 108,930 -2.0% 419,610 388,058 8.1%
Average Aircraft Utilization (Hours) 11.6 10.8 7.7% 11.7 -1.2% 11.4 10.6 7.9%
Operating Revenues (US$ mm) 675.6 601.3 12.4% 657.2 2.8% 2,527.6 2,221.8 13.8%
Operating Income (US$ mm) 120.4 70.6 70.4% 119.1 1.1% 440.1 276.1 59.4%
Operating Margin 17.8% 11.7% 6.1 p.p. 18.1% -0.3 p.p. 17.4% 12.4% 5.0 p.p.
Net Income (US$ mm) 100.8 90.5 11.4% 103.8 -2.8% 370.0 334.5 10.6%
Panghasilan Net Disaluyukeun (US $ mm) 100.3 54.7 83.4% 100.8 -0.5% 367.2 201.4 82.4%
EPS - Dasar sareng Éncér (US $) 2.38 2.14 11.3% 2.45 -2.8 8.72 7.90 10.4%
Disaluyukeun EPS - Dasar sareng Éncér (US $) (1) 2.36 1.29 83.2% 2.38 -0.5% 8.66 4.75 82.1%
# of Shares – Basic and Diluted (‘000) 42,430 42,383 0.1% 42,430 0.0% 42,419 42,358 0.1%

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN