24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Bélgia Ngabobol Warta Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha kuliner kabudayaan Berita Pantun Rapat Berita Industri wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata

Brussel ngabagéakeun Balkan Trafik! Festival 2018

0a1a1a-16
0a1a1a-16

Édisi ka-12 Balkan Trafik aya di dieu! Langsung di BOZAR ti 19 - 22 April 2018, ieu festival anu ngagungkeun budaya Éropa Kidul-Wétan sareng hubunganana sareng Brussel, ibukota Éropa. Program ieu kalebet Candan Erçetin, 'seni urban' anu luar biasa, anu pangsaéna musik klezmer sareng dub, band kuningan anu kuat sareng master hébat. Salajengna, Bulgaria dipasihan tempat terhormat dina program taun ayeuna.

Terus-terusan mekar, Balkan Trafik! parantos maju dina laju anu sami sareng kamajuan di Balkan. Langkung ti 400 seniman ti unggal nagara Éropa Kidul-Wétan, ngaliput sadaya gaya musik, bakal muncul dina 5 tahap. Taun ayeuna, Bulgaria bakal maénkeun peran dibintanginya, nyayogikeun sakitar 100 seniman ti Sofia sareng Plovdiv. Plovdiv, kota panggedéna kadua di nagara éta, mangrupikeun Akademi musik, jogét sareng seni rupa anu bergengsi, sareng parantos dijantenkeun ibukota budaya Éropa pikeun 2019.

Sakabéh program bakal raos sareng mérek dagang Balkan Trafik - suasana anu unik dimana seueur seniman macét dina setting anu aheng. Candan Erçetin, penyanyi Turki asal Albania, bakal muka festival dinten Kemis 19 April.

Dinten Jumaah 20 April, kareueus tempat bakal dipasihkeun pikeun generasi anyar seniman anu kalibet dina perobihan budaya sareng sosial. "Urban Bab" bakal méréskeun sora kota anu hadé ti Bosnia-Herzegovina (Frenkie), Serbia (Marčelo), Bulgaria (beatboxing SkilleR), Roumania (bantosan endah Benji Horvath) atanapi sajabina ti Kosovo (BimBimma). Tina adegan musik Bélgia anu dinamis, aranjeunna bakal pendak sareng Hexaler, Youssef Swat sareng Convok, di antawis headliner sanés sapertos DJ Odilon, sadayana nyayogikeun set unik beatbox, slam, hip-hop sareng jogét urban. Anu ogé tampilkeun nyaéta Dubioza Kolektiv, grup dub Bosnia anu kawéntar kalayan lirik anu kalibet sacara politis, sareng band kuningan Džambo Aguševi Orchestra, ngalambangkeun musik musik modéren sareng tradisional anu hadé. Akhirna, Mitsoura, penyanyi Rom ti Hongaria kalayan soantenna anu unik anu unik, bakal ngagolkeun ciptaan pang anyarna.

Dinten Sabtu 21 April, medley gaya sareng sora anu beragam, unik pikeun Balkan Trafik !, bakal angkat ka panggung. Aya klezmer musik sareng Amsterdam Klezmer Band anu teu aya tandinganna dipirig ku band Tambura Hungaria, Söndörgő, sareng band kuningan Romania anu dikenal, Fanfare Ciocărlia. Legenda hirup sapertos Savína Yannátou, perwujudan tina polyphony iso Albania of the Albanian National Assemble of Folk Songs and Dances and Bulgarian and Serbia polyphonies ogé bakal ngalakukeun.

Ahirna dina Minggu 22 April, Brussel 'Grand-Place bakal ngayakeun tarian' horo 'raksasa, tarian komunal tradisional Balkan sareng Wétan Tengah. Kabuka pikeun sadayana, acara éta bakal ngarayakeun keragaman ibukota Bélgia.

Salaku tambahan kana sorotan ieu, Balkan Trafik! bakal nawiskeun puluhan konsér sanés, pamasangan seni, sababaraha paméran sareng ceramah tapi ogé animasi sapanjang festival sareng grup Kukeri ti Rakovski (Bulgarie).

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov