Pamaréntah Saint Lusia ngiringan pajak pariwisata

Pamaréntah Saint Lusia ngiringan pajak pariwisata
Pamaréntah Saint Lusia ngiringan pajak pariwisata

Pamaréntah Saint Lucia nuturkeun konsultasi anu teras sareng éksténsif salami dua taun ka pengker sareng pamangku kapentingan konci dina industri pariwisata, bakal nanggung pajeg pamaréntah anu namina "Pariwisata Levy".  Panghasilan anu dikumpulkeun tina pajak ieu dikhususkeun pikeun pariwisata jeung pangwangunan. Palaksanaan pajak ieu nuturkeun bubuka UU Pariwisata Levy sareng amandemen kana Undang-undang Otoritas Pariwisata Saint Lucia Nomer 8 taun 2017.

Dimimitian Désémber 1,2020, sémah anu cicing di panyadia jasa akomodasi didaptarkeun bakal diperyogikeun mayar pungutan wengi anu diresepkeun dina waktosna. Dina sistem dua tingkat, sémah bakal ditagih US $ 3.00 atanapi US $ 6.00 per jalma per wengi, gumantung kana tarif kamar di handap atanapi saluhureun US $ 120.00. Laju 50% Pariwisata Levy bakal dilarapkeun ka tamu anu 12 dugi 17 taun di akhir waktos aranjeunna cicing. Bayaranana moal dilarapkeun ka barudak di handapeun 12 taun. Panyayogi jasa accomodatoin anu kadaptar diperyogikeun ngalarapkeun sareng ngumpulkeun pungutan sareng ngirim ka otoritas administrasi. 

Salaku tambahan, Pamaréntah Saint Lucia anu diberlakukeun ti tanggal 1 Désémber 2020 bakal ngirangan Pajak Ditambah Nilai (PPN) tina sapuluh persén (10%) janten tujuh persén (7%) pikeun akomodasi pikeun panyadia jasa akomodasi pariwisata.

Pariwisata Levy bakal nguatkeun kamampuan Saint Lucia salaku tujuan pariwisata pikeun ningkatkeun pamasaranana sareng ngadukung pangembangan pariwisata di Saint Lusia kalayan pajak anu aya hubunganana sareng datangna pengunjung. Akibatna, pendapatan anu naékkeun ngalangkungan pajak ieu bakal disalabarkeun kana operasi Otoritas Pariwisata Saint Lucia, Pangembangan Pariwisata Désa, sareng Déwan Pariwisata - agénsi anu mandat ngalaksanakeun pancén ieu.  

Menteri Pariwisata- terhormat Dominic Fedee nyarios, "Saint Lucia ditempatkeun ogé pikeun neraskeun lintasan paningkatan kapasitas datangna anu datang sareng sanaos urang teras-terasan ngalangkungan waktos krisis ieu, tujuan kami nyaéta mastikeun yén SLTA tetep mandiri. Alokasi anggaran tilas sakitar $ 35 juta bakal diarahkeun ka daérah anu nungtut anu sanés dina sektor pendidikan utama, kaamanan nasional, sareng perawatan kaséhatan. Kami ngahaturkeun nuhun ka SLHTA sareng panyadia akomodasi pikeun ngalaksanakeun cara pungutan ieu bakal dilaksanakeun sareng pikeun damel sareng SLTA nuju realisasi ieu. "

Pajeg pariwisata sareng pésta biasa dilakukeun di seueur tujuan, kalebet sumber anu jauh langkung ageung tibatan Saint Lucia, nagara-nagara ieu kalebet Kanada, Italia, sareng Amérika Serikat. Salaku tambahan, sababaraha nagara Karibia sapertos Antigua sareng Barbuda, Barbados, Belize, Jamaica, Saint Kitts sareng Nevis sareng Saint Vincent sareng Grenadines parantos nerapkeun pungutan anu sami pikeun akomodasi pikeun tamu. Kalayan palaksanaan Pariwisata Levy sareng pangirangan PPN, kombinasi ieu nempatkeun perpajakan pikeun akomodasi di Saint Lucia diantara anu panghandapna di OECS sareng CARICOM, sareng tujuan wisata anu sanés sacara global.

Nambihan sorana, Présidén di Asosiasi Perhotelan sareng Pariwisata Saint Lucia - Ibu Karolin Troubetzkoy nyarios: "Hotel Saint Lucia kami ngahargaan pentingna Otoritas Pariwisata anu dibiayaan kalayan pantes pikeun ngamajukeun tujuan sareng ngajaga ujung kalapa urang ku ngembangkeun deui pangalaman pulau anu luar biasa sareng rupa-rupa. Kusabab kitu kami ngadukung pengenalan levi pariwisata ieu sareng bakal ngalakukeun anu paling saé pikeun mempermudah implementasi na. "

Salaku agénsi anu jawab administrasi Levy, Otoritas Pariwisata Saint Lucia bakal ngamimitian prosés ngadaptar panyadia jasa akomodasi mandat di pulau. Sakali didaptarkeun, panyadia akomodasi ieu bakal ngahubungi mitra industri na operator wisata internasional sareng halaman wéb pikeun ngumpulkeun biaya ti sémah.

Saint Lusia terus janten tujuan pilihan luhur sacara global di daérah-daérah roman, kulinér, petualangan, beuleum, kulawarga sareng kaséhatan sareng kasihatan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali