24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Wisata anu tiasa diaksés Asosiasi News Megatkeun Berita Perjalanan Warta Breaking Nepal piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Nepal komitmen pikeun inisiatif pariwisata anu tiasa diaksés

ICAA-Sosial-Média-Pos
ICAA-Sosial-Média-Pos

Konperénsi Internasional anu nembé réngsé ngeunaan Adventure Accessible (ICAA) 2018 di Pokhara nyatakeun bab anyar dina ngébréhkeun poténsial anu hébat anu ngagaduhan industri pariwisata Nepal. Seluruh dunya poténsi pasar pikeun pariwisata anu tiasa diaksés anu ngaladénan utamina pikeun palancong anu cacat, manula, sareng jalma anu gaduh mobilitas terbatas ageung. Pankaj Pradhananga, Sutradara di Four Season Traval and Tours, parantos janten payuneun inisiatif pikeun pariwisata inklusif sareng tiasa diaksés di Nepal ti saprak 2014, disarengan almarhum Dr. Scott Rains. Anjeunna ngajungjung konperénsi éta salaku léngkah anu monumén ngajantenkeun Nepal janten tujuan pikeun jalma anu ngagaduhan mobilitas terbatas sareng gaduh kamungkinan kanggo nyéépkeun, boh urang Népal boh warga negara asing. “Éta sanés ngan ukur sadinten, éta Poé ka hiji pikeun petualangan anu tiasa diaksés di Nepal. Nalika urang nganut sareng nguatkeun pangunjung sapertos kitu urang muka salah sahiji nagara anu paling indah di dunya pikeun aranjeunna dibarengan kamungkinan ngahasilkeun penghasilan anu langkung énggal pikeun sektor éta, ”saham Pradhanang.

Ieu ogé nandaan pergeseran paradigma dina cara jalma-jalma cacad ditanggap di daérah éta. Ku ngabagi prakték pangsaéna internasional sareng pangalaman ti nagara-nagara anu nguntungkeun tina muka sektor pariwisata dugi ka inklusifitas, Konperénsi nyorot kumaha Nepal tiasa janten pamimpin di daérah dina pariwisata anu tiasa diaksés. Prasarana pariwisata anu ningkat, jasa sareng fasilitas khusus, disarengan ku tanaga terlatih pikeun ngalayanan jalma anu gaduh tantangan mobilitas ditarjamahkeun kana investasi anu diperbarui, pasar panghasilan anyar, sareng kasempetan padamelan pikeun seueur. Sentimen ieu dikumandang ku Suman Timsina, Diréktur Eksekutif di International Development Institute (IDI) anu didasarkeun ti Washington DC, ko-panitia konperénsi éta. John Heather, Kursi Program, ngumumkeun yén Pokhara bakal janten modél pikeun tujuan pariwisata anu tiasa diaksés pikeun Nepal sareng pelajaran anu dipelajari ti dinya bakal dibungkus kana aplikasi pikeun sésana nagara.

Renaud Meyer, Diréktur Nagara UNDP, ngaidentipikasi pariwisata anu tiasa diaksés salaku masalah hak asasi manusa sareng faktor penting pikeun pangwangunan ékonomi pikeun Nepal nalika negeskeun komitmen terus UNDP dina kajawaraan wisata di Nepal.

Deepak Raj Joshi, CEO, Dewan Pariwisata Nepal (NTB), anu ngatur acara sareng IDI, optimis kana hasil konperénsi éta. Cenah kajadian sapertos kitu mangrupikeun panginget ka pamaréntah sareng organisasi swasta ngeunaan komitmen babarengan anu diperyogikeun pikeun museur kana masalah sapertos kitu. Anjeunna negeskeun komitmen NTB pikeun ngajantenkeun Nepal tujuan petualangan anu tiasa diaksés pikeun sadayana. NTB sareng IDI sasarengan ngumumkeun dina Konperénsi yén ti saprak ayeuna Nepal bakal ngagungkeun aksésibilitas dina industri pariwisata unggal taun dina Maret 30. Panyatur utama dina Konperénsi, Kopral Hari Budha Magar, anu mangrupakeun Samaun perang Gurkha sareng amputee ganda, mangrupikeun inspirasi pikeun pemirsa multinasional dimana anjeunna ningali deui petualangan sadunya. Anjeunna ogé ngarencanakeun pikeun puncak Gunung Everest di 2019 salaku bagian tina tur 'nalukkeun impian' na. Tamu utama anu aya dina Konperénsi éta kalebet Mr. Scott DeLisi, tilas Duta Besar AS ka Nepal sareng sababaraha pejabat pamaréntah penting sareng pangusaha pariwisata di Asia.

Sagar Prasai ti NFD-N mangrupikeun acara emcee. Sumit Baral dimoderasi sési sareng walikota ti 5 kotamadya kalebet Biratnagar dimana aranjeunna nyatakeun komitmen pikeun ngajantenkeun kota-kota tiasa diaksés sadayana. Nya kitu ogé, Mr. RR Pandy, Nandini Thapa, Khem Lakai sareng Divyansu Ganatra nyumbang dina diskusi Panel 'Wisata Dapat Diakses - Tantangan & Kasempetan' anu dimoderasi ku Pankaj Pradhananaga.

Rakan konci konperénsi nyaéta NFD-N, CIL- Kathmandu, Four Season Travel & Tours, CBM, Kedubes India, Turkish Air sareng Buddha Air.

Hasil anu jelas tina konperénsi ieu nyaéta pelantikan jalur lintasan jalan kaki panjang anu tiasa diaksés 1.24 km ti Nepal ti Kaskikot dugi ka Naundanda. NTB mingpinna ku nempatkeun sumberdaya na pikeun ningkatkeun jalan satapak sakumaha standar pikeun pangguna korsi roda GHT, warga senior, sareng leumpang kalayan larangan mobilitas anu bakal dijantenkeun modél pikeun Nepal sareng daérah anu langkung lega. Nepal tiasa leres-leres janten tujuan anu ngamungkinkeun para petualangan sadayana.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.