Kunaon wisatawan anu tanggung jawab kedah nganjang ka Honduras, El Salvador, Républik Dominika sareng Guatemala

childmarra
childmarra

Turis anu tanggung jawab kedah ningali perjalanan sareng ngadukung Honduras, El Salvador, Républik Dominika sareng Guatemala ngalangkungan wisata. Turis anu tanggung jawab kedah parios sacara saksama nalika ngadukung Nagara Karibia sareng Amérika Latin sanés. Pesen ieu janten tepat waktos sareng dimimiti WTTC (World Travel and Tourism Summit) badé dimimitian di Buenos Aires, Argentina.

Kacuali pikeun Honduras, El Salvador, Républik Dominika sareng Guatemala, nagara-nagara Amérika Latin sareng Karibia sanés anu berjuang pikeun maju ngalawan perkawinan anak dibandingkeun sareng nagara-nagara di Asia Kidul, numutkeun laporan UNICEF.

Sedengkeun bagian sanés dunya parantos ngirangan kajadian perkawinan anak, "ieu sanés kasus di daérah urang, dimana salah sahiji tina opat awéwé dikawinkeun sateuacan umur 18 taun," saur kepala UNICEF lokal Maria Cristina Perceval.

Amérika Latin sareng Karibia parantos janten hiji-hijina daérah di dunya dimana perkawinan murangkalih henteu turun sacara signifikan dina dasawarsa katukang, numutkeun laporan panganyarna ku Agénsi barudak PBB (UNICEF).

"Kami niténan kamajuan anu nyata di daérah sanés dunya pikeun nangtayungan budak awéwé tina perkawinan anak," nyatakeun di Kota Panama Maria Cristina Perceval, kapala Unicef ​​pikeun Amérika Latin sareng Karibia. "Tapi, ieu sanés kasus di daérah urang, dimana salah sahiji tina opat awéwé dikawin sateuacan umur 18 taun."

Hasilna, budak awéwé ieu henteu nguntungkeun tina kasempetan hirup anu sami dina jangka menengah sareng jangka panjang, kalayan résiko anu langkung luhur kekerasan seksual, kakandungan mimiti, putus sakola, sajaba ti pangaluaran sosial ti sasamana, tambihan Perceval.

Ngan opat nagara di daérah anu ngalarang perkawinan anak, kalayan Honduras, El Salvador, Républik Dominika sareng Guatemala.

Dina Pébruari, laporan Unicef ​​anu sanésna ngingetkeun yén teu aya cukup kamajuan pikeun ngirangan tinggi kakandungan rumaja tarif di Amérika Latin sareng Karibia: sanaos tingkat kakandungan rumaja sacara umum "turun sakedik" salami tilu dasawarsa katukang, daérah ieu ngagaduhan tingkat kadua pang luhur global.

Total jumlah budak awéwé anu nikah dina budak leutik nangtung di 12 juta per taun sareng tanpa kawijakan publik leres-leres ngungkulan pasualan, langkung ti 150 juta budak awéwé tambahan bakal nikah sateuacan ulang taun ka-18 na di 2030, mendakan laporan.

Sacara global, sakitar hiji tina genep budak awéwé rumaja (yuswa 15 dugi 19) ayeuna nikah atanapi nuju ngahiji. Afrika Kulon sareng Tengah ngagaduhan proporsi paling luhur nonoman anu nikah (27 persén), dituturkeun ku Afrika Wétan sareng Kidul (20 persén) sareng Wétan Tengah sareng Afrika Kalér (13 persén). Amérika Latin urutan kaopat sareng 11 persén tina total budak awéwé rumaja.

Numutkeun ka UNICEF, perkawinan anak sareng union mimiti di daérah ieu pakait sareng tingkat kakandungan rumaja anu luhur, anu kadua di dunya, sareng résiko kekerasan seksual, sajaba henteu sami gender.

Faktor anu ngiringan seueur anu sanés sapertos kamiskinan, norma sosial, kalungguhan gender sareng hubungan, kapercayaan sareng celah dina panerapan nasional.

'Di daérah éta, sasaruaan budak awéwé diwatesan ku pangaruh indung mimiti, kekerasan sareng kasempetan hirup terbatas. Kami henteu tiasa nyimpen panon pikeun nutup poténsi anu leungit sareng hak-hak anu dipohokeun ', ku sabab éta panggilan anu ngadesek pikeun ngeureunkeun prakték ieu saur Perceval.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN