24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan kabudayaan Berita Pamaréntah Warta Breaking Nepal piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Pariwisata Nepal: Milarian saé dina kuartal kahiji 2018

Nepal
Nepal

Numutkeun ka Dinas Imigrasi Nepal, total 288,918 wisatawan internasional ngadatangan Nepal dina tilu bulan kahiji (Januari, Pébruari sareng Maret) taun 2018, kalayan paningkatan anu séhat tina 14.20%.

Kadatangan ti India, Bangladés, Sri Lanka sareng Pakistan nyatet pertumbuhan positip masing-masing 15.2%, 35.3%, 3.6% sareng 20.5% dina Januari 2018 dibandingkeun sareng angka bulan anu sami di 2017. Nya kitu, kadatangan sadayana ti nagara SAARC ngadaptarkeun pertumbuhan positip 18.1% dibandingkeun taun ka tukang. Sanaos kadatangan India sareng Sri Lankan turun ku 32.4% sareng 17.4%, kalayan panurunan sacara umum 17.9% dina bulan Pébruari 2018, daérah janten saksi pertumbuhan positip 7.8% dina bulan Maret 2018. Kanaékan éta disababkeun ku pertumbuhan kuat 39.1% dina nu datang India ka Nepal.

Kadatangan pengunjung ti Cina ningkat sacara signifikan ku 23.6%, 62% sareng 29.6% dina Januari, Pébruari sareng Maret 2018 masing-masing dibandingkeun sareng datangna dina sasih anu sami taun ka tukang. Kadatangan ti Asia (sanés SAARC) ogé parantos nyatet pertumbuhan positip 22.2%, 13.2% sareng 21.85% dina Januari, Pébruari sareng Maret 2018 dibandingkeun sareng bulan anu sami taun kamari. Kitu ogé anu datang ti Jepang, Koréa Kidul sareng Thailand naék masing-masing 5.3%, 32.7% sareng 24.9% dina Januari. Nanging, jumlah anu datang ti Malaysia turun ku 12.3%. Dina Pébruari 2018, kadatangan ti Koréa Kidul sareng Thailand turun ku 27.4% sareng 18.4%. Nya kitu, Jepang, Malaysia, Koréa Kidul, sareng Thailand sadayana parantos nyatet pertumbuhan positip masing-masing 19.4%, 19.2%, 43% sareng 6.1%, dibandingkeun sareng inohong Maret 2017.

Sajauh pasar sumber Éropa prihatin, pertumbuhan positif sacara umum 17.2% dina Januari, 16.4% dina bulan Pébruari sareng 35.9% dina Maret kacatet dibandingkeun sareng bulan anu sami taun ka tukang. Nanging, kadatangan ti Inggris rada turun ku 4.3% dina Januari tapi jumlahna ningkat ku 11.1% sareng 21% dina bulan Pébruari sareng Maret di 2018.

Kadatangan wisatawan ti Australia sareng Selandia Anyar ogé parantos naék masing-masing 0.8%, 8.2% sareng 15.5% dina Januari, Pébruari sareng Maret di 2018 dibandingkeun sareng inohong 2017. Sanajan datangna wisatawan ti Amérika Serikat sareng Kanada rada turun dina Januari 2018 tren ka luhur dilanjutkeun dina bulan Fébruari sareng Maret 2018.

Taun 2017 nyaksian kamekaran anu teu acan pernah terjadi dina datangna pengunjung sareng Nepal nampi ampir sajuta pangunjung. Tren luhur anu dimimitian di 2016 sareng teraskeunana di 2017 sareng 2018 nyebarkeun pesen anu positip pisan pikeun pasar sumber pariwisata di mancanagara sareng sakabeh persaudaraan pariwisata di Nepal.

 

DATANG DATANG DENGAN KEBANGSAAN (Ku darat sareng hawa)

Maret

% Robah

Januari

% Robah

% Bagikeun '18 Jan.

% Bagikeun '18 Feb.

% Bagikeun 18 Maret

Pebruari

% Robah

Nagara Kabangsaan

2017

2018

2017

2018

2017

2018

ASIA (SAARC)

Bangladés

2,028

2,744

35.3%

3.7%

2,124

3,236

52.4%

3.6%

2,901

2,946

1.6%

2.4%

India

10,547

12,152

15.2%

16.5%

11,196

7,570

-32.4%

8.4%

12,729

14,411

13.2%

11.5%

Pakistan

322

388

20.5%

0.5%

348

377

8.3%

0.4%

373

519

39.1%

0.4%

Srilanka

329

341

3.6%

0.5%

7,069

5,841

-17.4%

6.5%

10,434

10,631

1.9%

8.5%

Sub-Jumlah

13,226

15,625

18.1%

21.3%

20,737

17,024

-17.9%

18.9%

26,437

28,507

7.8%

22.8%

ASIA (LAIN)

-

-

Cina

9,727

12,027

23.6%

16.4%

9,499

15,393

62.0%

17.0%

10,458

13,556

29.6%

10.8%

Jepang

2,027

2,134

5.3%

2.9%

2,935

2,756

-6.1%

3.1%

3,586

4,281

19.4%

3.4%

Malaysia

1,121

983

-12.3%

1.3%

1,333

1,488

11.6%

1.6%

1,858

2,214

19.2%

1.8%

Singapura

358

361

0.8%

0.5%

444

440

-0.9%

0.5%

801

835

4.2%

0.7%

S. Koréa

4,579

6,075

32.7%

8.3%

3,585

2,604

-27.4%

2.9%

2,810

4,018

43.0%

3.2%

Cina Taipei

709

938

32.3%

1.3%

775

1,001

29.2%

1.1%

827

869

5.1%

0.7%

Thailand

3,981

4,972

24.9%

6.8%

8,388

6,841

-18.4%

7.6%

6,455

6,851

6.1%

5.5%

Sub-Jumlah

22,502

27,490

22.2%

37.4%

26,959

30,523

13.2%

33.8%

26,795

32,624

21.8%

26.1%

Eropa

Austria

132

194

47.0%

0.3%

286

262

-8.4%

0.3%

458

633

38.2%

0.5%

Bélgia

1

290

28900.0%

0.4%

344

448

30.2%

0.5%

726

873

20.2%

0.7%

Républik Czech

64

65

1.6%

0.1%

104

178

71.2%

0.2%

278

508

82.7%

0.4%

Dénmark

265

255

-3.8%

0.3%

382

430

12.6%

0.5%

649

879

35.4%

0.7%

Perancis

942

1,148

21.9%

1.6%

1,566

1,834

17.1%

2.0%

2,697

3,257

20.8%

2.6%

Jérman

1,014

1,294

27.6%

1.8%

2,243

2,611

16.4%

2.9%

4,192

6,119

46.0%

4.9%

Israél

-

156

0.2%

254

278

9.4%

0.3%

994

1,260

26.8%

1.0%

Itali

511

707

38.4%

1.0%

694

908

30.8%

1.0%

821

1,237

50.7%

1.0%

Walanda

577

589

2.1%

0.8%

1,100

1,188

8.0%

1.3%

1,498

1,650

10.1%

1.3%

Norwégia

223

193

-13.5%

0.3%

244

238

-2.5%

0.3%

356

691

94.1%

0.6%

Polandia

306

357

16.7%

0.5%

461

505

9.5%

0.6%

580

753

29.8%

0.6%

Rusia

378

459

21.4%

0.6%

611

667

9.2%

0.7%

1,115

1,389

24.6%

1.1%

Swiss

333

0.5%

534

0.6%

887

0.7%

Spanyol

478

544

13.8%

0.7%

748

726

-2.9%

0.8%

913

1,624

77.9%

1.3%

Swédia

247

169

-31.6%

0.2%

289

284

-1.7%

0.3%

604

786

30.1%

0.6%

UK

3,395

3,248

-4.3%

4.4%

4,363

4,847

11.1%

5.4%

6,434

7,783

21.0%

6.2%

Sub-Jumlah

8,533

10,001

17.2%

13.6%

13,689

15,938

16.4%

17.7%

22,315

30,329

35.9%

24.2%

Oséania

-

-

-

Australia

2,735

2,686

-1.8%

3.7%

2,386

2,537

6.3%

2.8%

3,141

3,605

14.8%

2.9%

Selandia Baru

269

342

27.1%

0.5%

258

325

26.0%

0.4%

441

534

21.1%

0.4%

Sub-Jumlah

3,004

3,028

0.8%

4.1%

2,644

2,862

8.2%

3.2%

3,582

4,139

15.5%

3.3%

Amérika

-

-

-

0.0%

Kanada

911

951

4.4%

1.3%

1,305

1,503

15.2%

1.7%

1,784

2,086

16.9%

1.7%

AS

5,626

5,485

-2.5%

7.5%

5,847

6,794

16.2%

7.5%

8,294

9,080

9.5%

7.3%

Sub-Jumlah

6,537

6,436

-1.5%

8.8%

7,152

8,297

16.0%

9.2%

10,078

11,166

10.8%

8.9%

batur

5,435

10,935

101.2%

14.9%

12,880

15,643

21.5%

17.3%

17,084

18,351

7.4%

14.7%

total

62,632

73,515

17.4%

100.0%

84,061

90,287

7.4%

100.0%

106,291

125,116

17.7%

100.0%

Sumber: Departemen Imigrasi

Dianalisis & disusun ku: Dewan Pariwisata Nepal

Infografis Kadatangan Wisatawan

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.