Wakil Sekretaris Jéndral UNWTO énggal, kumaha anjeunna dugi ka dinya?

jaime_alberto_sanclemente
jaime_alberto_sanclemente
Ditulis ku Dmytro Makarov

Anjeunna jalma anu saé, sareng éta mangrupikeun paningkatan anu saé pikeun UNWTO, tapi kumaha anjeunna dugi ka dinya tiasa janten bagian tina gim. Numutkeun inpormasi anu ditampi ku Sumber eTN, Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili nembé nunjuk Duta Kolombia Jaime Alberto Cabal salaku wakilna.
Ieu henteu acan resmi dikonfirmasi ku UNWTO.

eTN parantos nampi inpormasi sababaraha waktos ka pengker sareng nelepon duta besar Cabal dina Maret pikeun mastikeun atanapi nolak rumor éta. Duta Besar ngawartoskeun ka eTN yén anjeunna henteu ngagaduhan rencana sapertos damel pikeun UNWTO sareng ngan ukur ngobrol sareng SG Zurab hiji waktos saatos pamilihan umum. Anjeunna ngawartoskeun eTN, anjeunna henteu ngagaduhan alesan pikeun nyerahkeun jabatanana salaku duta besar Kolombia ka Austria sareng ngalih ka Madrid kanggo nyandak jabatan di UNWTO.

Sumber eTN anu sami nuduhkeun janji anu diarepkeun mangrupikeun bagian tina perjanjian anu parantos dilakukeun sacara tenang sateuacan pamilihan umum Sékretaris Jéndral UNWTO. Sumberna parantos ngawartosan ka eTN dina waktos éta hiji-hijina alesan duta besar Cabal anu ngajalankeun dirina pikeun jabatan Sekretaris Jéndral UNWTO nyaéta nyandak sora ti calon anu sanésna sareng pamustunganana sora ieu turun ka Zurab anu lumpat ka Georgia.

Pindah ieu panginten leres-leres masihan mayoritas anu diperyogikeun ka Zurab, janten anjeunna akhirna tiasa ngamankeun mayoritas dina babak kadua pamilihan umum. Sabalikna Zurab parantos ngajangjikeun posisi wakil ka Duta Besar Cabal. eTN parantos nguping hal ieu saprak Komite Eksekutif milih langkung ti sataun katukang di Madrid. Cabal nolak ieu nalika anjeunna ngobrol sareng eTN dina Maret.

Anu matak ogé kanyataan yén sadaya calon séjén anu ngagaduhan jabatan di UNWTO kénca atanapi dipénta kaluar ti organisasi, sareng Duta Besar Cabal ayeuna aya.

Paduli, janjian Cabal kedah ditingali salaku gerakan anu saé. Cabal mumpuni pisan sareng organisasi peryogi wakil anu kuat pikeun uih deui. "Kanyataan Mr. Cabal tiasa diaksés kana média nyalira nyaéta angin ngahiliwir anu seger sareng seger datang ti Madrid," saur Juergen Steinmetz, penerbit eTN.

Saha Jaime Alberto Cabal?

Wakil Sekretaris Jéndral UNWTO énggal Jaime Alberto Cabal, tilas Menteri Kolombia sareng Duta Kolombia ka Austria, Kroasia, Slowakia, Slovenia, Hongaria, Monténégro, Républik Céko sareng Serbia nempatan posisi anu béda dina séktor perusahaan sareng bisnis. Anjeunna parantos nanggungjawaban pamaréntahan ogé kagiatan diplomatik sareng akademik anu ngabédakeun dirina ku kapamimpinan sareng manajemén, diarahkeun kana kreasi sareng transformasi organisasi kalayan pangaruh anu hébat kana pamekaran sosial ékonomi nagara, sareng ku wirausaha na, nyiptakeun padamelan , kasempetan padamelan sareng pendidikan.

Kaparigelan sareng kompeténsi propésionalna aya hubunganana sareng desain sareng palaksanaan kabijakan publik pikeun pamekaran séktor stratégis sareng pangembangan sosial ékonomi sareng sustainable nagara, khususna dina sektor industri sareng pariwisata, sareng aya hubunganana sareng kreasi, set- nepi, nyusun deui sareng ngarencanakeun organisasi, asosiasi bisnis sareng perusahaan ogé kalayan desain sareng peluncuran program, proyék sareng tindakan anu mangaruhan séktor sareng daérah anu béda-béda.

Sapanjang karirna, anjeunna ogé janten sutradara organisasi sosial pikeun pamekaran LSM di Kolombia, salaku présidén Asosiasi Bisnis Perusahaan Kecil sareng Sedeng Kolombia - ACOPI, salaku CEO perusahaan Danaranjo SA, sareng salaku konsultan senior tilas Éropa Komunitas Ékonomi dina bidang proyék sosial ngeunaan pamekaran bisnis sareng padumukan di Spanyol sareng, terasna, di Swiss sareng Inggris.

2. Latihan akademik sareng propésional

Insinyur Industri ti Universitas Javeriana di Bogota sareng studi dina Bahasa Inggris sareng Ékonomi ti Universitas Georgetown sareng Gelar Magister Ékonomi ti Universitas Amérika di Washington DC Anjeunna ogé ngagaduhan gelar pascasarjana di Manajemén Senior ti Universitas Los Andes sareng Sekolah Bisnis Inalde di Bogota DC Kitu ogé, anjeunna ngahususkeun kana Wirausaha sareng Manajemén pikeun Usaha Leutik sareng Sedeng sareng dina Manajemén Perusahaan Sosial di Universitas Karolina Kidul, IE Business School di Madrid sareng Universitas Complutense di Spanyol.

Salian ti Spanyol, ngalangkungan latihan sareng pangalaman propésionalna, anjeunna béntés dina basa Inggris salaku bahasa bisnis.

Prestasi propésional

Anjeunna ngagaduhan prestasi penting sapanjang karir profesionalna ngeunaan dukungan organisasi sosial, pangusaha sareng perusahaan alit ku ngaluncurkeun program sapertos mikrocrit, nyiptakeun perusahaan énggal sareng ngenalkeun kabijakan publik sareng integrasi na dina tingkat global.

Salaku Menteri Pangembangan Ékonomi, anjeunna ngamajukeun sareng ngalebetkeun undang-undang penting pikeun penguatan séktor rentan sareng perusahaan, nunjukkeun Hukum 590 pikeun Pangrojong Usaha Mikro, Kecil sareng Sedeng, Hukum 550 pikeun Kasalametan sareng Restrukturisasi Perusahaan, sareng Hukum 546 pikeun Perumahan Sosial. Anjeunna ogé ngamajukeun nyiptakeun dana sareng program mikrocredit ogé kerjasama internasional sareng agénsi penting nagara anu béda sareng PBB, sapertos UNIDO sareng UNPD sareng anu sanésna.

Dina bidang diplomasi, salaku Duta Besar Koréa Kidul, anjeunna nyumbang kana negosiasi Perjanjian Perdagangan Bebas antara dua nagara, pikeun kanaékan kerjasama sareng kagiatan bisnis di bidang ékspor sareng investasi Kolombia ku perusahaan Koréa, sareng penguatan institusional Kedubes. Di Austria sareng nagara-nagara anu sasarengan, anjeunna parantos ngabédakeun nyalira ku nyurungkeun pembukaan sareng pembukaan Kadutaan di Kolombia, ku nyetir proyek kerjasama anu penting khususna dina sektor bisnis Kolombia sareng ngawangun Investasi di Kolombia ku perusahaan nagara-nagara ieu.

Salaku Permanente Perwakilan Kolombia ka Organisasi PBB sareng Organisasi Internasional anu dumasarkeun di Wina, anjeunna ngawakilan kapentingan nagara di Kantor PBB ngeunaan Narkoba sareng Kajahatan - UNODC, Badan Energi Atom Internasional - IAEA, sareng Kantor Pengembangan Industri PBB - UNIDO, sareng anu sanésna.

3.1 Dina sektor pariwisata

Prestasina sareng hasil na di sektor pariwisata anu penting. Dina kapamingpinanna salaku Présidén Hotel Kolombia sareng Asosiasi Pariwisata, anjeunna nyumbang ka generasi inisiatif anyar pikeun pamekaran sareng penguatan sektor ieu ngalangkungan Hukum 1101 ngeunaan Pariwisata, ngaliwatan promosi UU 788 ngeunaan Pembebasan Pajak kanggo Konstruksi sareng Renovasi Hotél, sareng ku ngarobih Dana Promosi Pariwisata Kolombia - FONTUR. Anjeunna ogé ngusulkeun ngaitkeun PROEXPORT, dinten anu katelah PROCOLOMBIA, kana promosi internasional pariwisata.

Inisiasi program kerjasama anu penting sareng langkung ti 15 nagara anu ngalaksanakeun program latihan internasional pikeun langkung ti 950 pangusaha Kolombia parantos diaku pisan ku para pamimpin sektor pariwisata. Anjeunna ogé parantos janten pelopor proyék anu museur kana kualitas pariwisata, pamekaran berkelanjutan, hotél anu épisién lingkungan, sareng tanggung jawab sosial.

Anjeunna ngawakilan séktor pariwisata di dewan eksekutif PROCOLOMBIA, FONTUR sareng Country Brand "Colombia es Pasión". Anjeunna janten Présidén Kamar Pariwisata Kolombia sareng Asosiasi Hotel Ibero-Amérika.

Ngeunaan Organisasi Pariwisata Dunya: Dina jabatanana salaku Menteri, anjeunna nyumbang kana panempatan Kolombia dina Organisasi, sareng salaku pamimpin bisnis anjeunna nyumbang kana promosi Kolombia salaku tempat host pikeun Majelis Dunya UNWTO ka-17, anu dirayakeun di Cartagena di 2007, sareng salami sababaraha taun, anjeunna nyepeng wakil presiden tina Anggota Afiliasi Organisasi. Anjeunna ogé ngatur sareng ilubiung salaku dosen seminar penting sareng fora Organisasi.

3.2 Prestasi sareng prestasi anu sanés

Anjeunna parantos diulem ku sababaraha nagara salaku konsultan sareng dosen sareng salaku pamilon anggota organisasi sareng perusahaan Kolombia, nyorot Pasar Saham Kolombia, Bank Sosial Caja sareng, dina tingkat internasional, Dewan Eksekutif CAF- Development Bank of Latin Amérika. Salami sababaraha taun, anjeunna janten anggota Komisi Konsiliasi Nasional Kolombia pikeun Perdamaian. Pikeun prestasi sareng hasil anjeunna nampi sababaraha pangakuan sareng penghargaan ku pamaréntah lokal sareng régional Kolombia, Pamaréntah Nasional Kolombia sorangan, sareng entitas internasional.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

eTurboNews | eTN