Copa Holdings ngalaporkeun penghasilan net tina $ 136.5 juta dina Q1 of 2018

0a1a-57
0a1a-57

Copa Holdings, S.A., today announced financial results for the first quarter of 2018 (1Q18). The terms “Copa Holdings” and “the Company” refer to the consolidated entity. The following financial information, unless otherwise indicated, is presented in accordance with International Financial Reporting Standards (IFRS).

LAMPIRAN OPERASI JEUNG Keuangan

• Copa Holdings ngalaporkeun pendapatan net tina US $ 136.5 juta pikeun 1Q18 atanapi earnings per share (EPS) tina US $ 3.22, dibandingkeun sareng penghasilan net US $ 101.0 juta atanapi earnings per saham US $ 2.38 dina 1Q17.

• Panghasilan operasi pikeun 1Q18 sumping dina US $ 143.4 juta, ngalambangkeun kanaékan 23.4% tina pendapatan operasional US $ 116.2 juta dina 1Q17, salaku paningkatan 7.2% dina pendapatan unit (RASM), anu ngaleungitkeun 5.6% anu didorong ku minyak kanaékan biaya unit (CASM). Margin operasi pikeun 1Q18 sumping dina 20.1% anu kuat, dibandingkeun sareng margin operasi 18.9% dina 1Q17.

• Pikeun 1Q18, patalimarga panumpang konsolidasi ningkat 10.4% sedengkeun kapasitas konsolidasi naék 8.4%. Hasilna, faktor beban konsolidasi kuartal naék 1.5 poin persentase janten 83.0%.

• Total pendapatan pikeun 1Q18 ningkat 16.2% janten US $ 715.0 juta. Hasil per mil panumpang naék 5.3% kana 13.3 sén sareng RASM sumping dina 11.4 sén, atanapi 7.2% di luhur 1Q17.

• Biaya operasi per mil korsi anu sayogi (CASM) ningkat 5.6%, tina 8.6 sén dina 1Q17 janten 9.1 sén dina 1Q18. CASM teu kaasup biaya bahan bakar naék 1.1% tina 6.2 sénti dina 1Q17 dugi ka 6.3 sénti dina 1Q18, utamina salaku hasil tina pangropéa anu aya hubunganana sareng pangiriman sewa pesawat.

• Investasi kontan, jangka pondok sareng jangka panjang ngeureunkeun kuartal sakedik langkung tina $ 1.0 milyar, ngalambangkeun 38% tina pendapatan dua belas bulan terakhir.

• Copa Holdings mungkas kuartal ku armada konsolidasi 100 pesawat - 67 Boeing 737-800s, 14 Boeing 737-700s, sareng 19 Embraer-190s.

• Kanggo 1Q18, Copa Airlines ngagaduhan kinerja tepat waktu 91.3% sareng faktor parantosan hiber 99.8%, ngajaga jabatanana diantara anu pangsaéna di industri.

Kajadian Salajengna

• Dina April 2018, perusahaan nyandak pangiriman hiji Boeing 737-800, ningkatkeun armada konsolidasi janten 101 pesawat.

• Copa Holdings bakal mayar dividen triwulan anu kadua $ 0.87 per saham dina 15 Juni, ka sadaya pemegang saham Kelas A sareng Kelas B dina rékor dugi ka 31 Méi 2018.

Keuangan Konsolidasi

& Sorotan Operasi 1Q18 1Q17 * Varians vs 1Q17 4Q17 * Varians vs. 4Q17
Panumpang Penghasilan Dibawa ('000) 2,465 2,264 8.9% 2,460 0.2%
RPMs (mm) 5,223 4,732 10.4% 5,086 2.7%
ASMs (mm) 6,297 5,808 8.4% 6,111 3.0%
Load Factor 83.0% 81.5% 1.5 p.p. 83.2% -0.3 p.p.
Yield 13.3 12.6 5.3% 12.7 4.5%
PRASM (US$ Cents) 11.0 10.3 7.2% 10.6 4.1%
RASM (US$ Cents) 11.4 10.6 7.2% 11.0 3.7%
CASM (US$ Cents) 9.1 8.6 5.6% 9.1 -0.1%
CASM Excl. Fuel (US$ Cents) 6.3 6.2 1.1% 6.5 -2.4%
Fuel Gallons Consumed (Millions) 80.1 74.2 8.0% 78.7 1.8%
Rata-rata Harga Per Galon Bahan Bakar (Dolar AS) 2.16 1.84 17.6% 2.03 6.7%
Panjang Rata-rata Haul (Mil) 2,119 2,090 1.4% 2,067 2.5%
Panjang Panggung Rata-rata (Mil) 1,322 1,275 3.7% 1,292 2.3%
Departures 32,339 31,095 4.0% 32,183 0.5%
Block Hours 108,635 101,495 7.0% 106,750 1.8%
Pamakéan Rata-rata Pesawat Terbang (Jam) 12.0 11.3 6.1% 11.6 3.3%
Operating Revenues (US$ mm) 715.0 615.3 16.2% 669.3 6.8%
Penghasilan Operasi (US $ mm) 143.4 116.2 23.4% 114.1 25.7%
Operating Margin 20.1% 18.9% 1.2 p.p. 17.1% 3.0 p.p.
Panghasilan Bersih (US $ mm) 136.5 101.0 35.1% 94.6 44.3%
Panghasilan Net Disaluyukeun (US $ mm) (1) 136.5 101.9 34.0% 94.0 45.1%
EPS - Dasar sareng Éncér (US $) 3.22 2.38 35.0% 2.23 44.3%
Disaluyukeun EPS - Dasar sareng Éncér (US $) (1) 3.22 2.40 33.8% 2.22 45.1%
# of Shares – Basic and Diluted (‘000) 42,439 42,396 0.1% 42,430 0.0%

(1) Panghasilan Net anu Disaluyukeun sareng EPS anu Disaluyukeun pikeun 1Q17, sareng 4Q17 ngaluarkeun biaya / kauntungan sanés anu aya hubunganana sareng pasar hedges bahan bakar.

* Dicarioskeun deui pikeun nyoko kana IFRS15.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN