Éra ku Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili

Éra ku Sekretaris Jéndral UNWTO Zurab Pololikashvili
walterzw 0

Dr Taleb Rifai ngaluarkeun arahan sateuacan kapilih deui dina 20th Sesi Majelis Umum UNWTO di Livingstone, Victoria Falls di 2014 meryogikeun Sekretaris Jénderal kanggo mayar biaya perjalanan nyalira nalika nganjang ka nagara-nagara pikeun kampanye pamilihannana deui.

Numutkeun inpormasi anu ditampi ku eTurboNews, Sekretaris Jéndral ayeuna Zurab Pololikashvili sigana henteu ngan ukur nyéépkeun artos PBB pikeun ngumbara dunya salami COVID-19 tapi niat utamina nyaéta pikeun indit-inditan sapertos kitu pikeun mastikeun deui pamilihanana.

Aya 159 nagara anggota di UNWTO, tapi ngan ukur 35 mangrupikeun nagara-nagara Déwan Eksekutif nuju milih Sekretaris Jénderal dina Januari 18/19, 2021

Dina sababaraha bulan ka pengker, Zurab naékkeun UNWTO na mayar perjalanan internasional nempatkeun stafna kana jalan COVID-19 cilaka. Tujuan perjalanan ekslusifna: nagara anggota UNWTO Executive Council.

Chili, pupuhu Déwan Eksekutif parantos "komitmen lengkep" ka Sekretaris Jéndral ayeuna tanpa ningali presentasi ku calon

A skéma well-rencanana sangkan teu mungkin pikeun calon anu sacara efektif kampanye ngalawan Zurab ditetepkeun sateuacan rapat Dewan Eksekutif anu terakhir 15-17 Séptémber, 2020 di nagara asal Zurab urang Georgia.

Wakil anggota Déwan Eksekutif anu paduli ngawartosan eTurboNews:

Dina rapat terakhir urang anu diayakeun di Géorgia kami sapuk kana tabel waktos anu ketat pikeun pamilihan umum Sékretaris Jéndral 2021 - 2024. Éta disatujuan, dumasar kana rekomendasi ti sekretariat, yén pamilihan umum bakal dilaksanakeun tanggal 18 Januari 2020 tibatan Méi, sapertos anu kajantenan kapungkur. Alesan utama pikeun éta, nyaéta yén éta bakal langkung saé cocog sareng Fitur di Madrid, kumargi Perda nyatakeun yén pamilihan kedah dilaksanakeun di markas, sareng éta kahoyong Spanyol pikeun ngalakukeun éta.

Ayeuna, Spanyol parantos mutuskeun nunda Fitur dugi ka Méi. Kaayaan ieu kedah ngajantenkeun urang nimbangkeun deui hikmah tina kaputusan kami pikeun alesan ieu;

  1. UNWTO sok ngayakeun déwan munggaran taun di akhir usum semi, akhir April dugi ka Méi. Alesan ku sabab éta bakal masihan kasekretariat sareng Déwan kasempetan pikeun nyatujuan anggaran taun saméméhna 2020 saatos auditor réngsé damelna di awal April, janten tiasa dikintunkeun ka Majelis Umum dina waktosna.
  2. Pamilihan pamilihan peryogi rapat "sacara pribadi" sareng sanés rapat virtual. Aturan sareng peraturan anu ngatur prosés pamilihan peryogi éta. Utamana prinsip voting rahasia, anu bakal hésé pisan dijaga dina rapat virtual.

Kusabab kitu, ku alesan-alesan di luhur sareng pikeun ngajaga kaleresan sareng integritas prosés pamilihan, kuring karaos UNWTO kedah geuwat mindahkeun rapat salajengna tina dewan éksékutif kami, pamilihan umum urang dilaksanakeun, saheulaanan ka 18 Méi, janten kami masih tiasa kabeneran sareng Fitur deui. Kuring yakin, pikeun kaadilan ka tanggal stéi anu sanés pikeun nyungkeun pamilihan kedah dipindahkeun ka 18 Méi.

Perhatosan ieu aya hubunganana sareng Sekertaris - Jénderal.

Sekretaris Jéndral Zurab Pololikashvili langsung mecat masalah ieu, numutkeun sumber eTurbo News.

Perhatosan ieu disuarakeun "teu aya catetan" ku sajumlah pamimpin pariwisata profil tinggi, tapi teu aya anu hoyong maju. Alesanna: "Upami Zurab kapilih deui urang kedah ngajaga hubungan anu saé sareng UNWTO." Tétéla, ieu mangrupikeun lingkaran setan, sareng tetep ditingali upami aya anggota Déwan Eksekutif UNWTO anu cukup kuat pikeun nyungkeun permintaan resmi sapertos kitu.

Zurab Pololikashvili mungkin kabur ku nyolong pamilihan UNWTO di 2017. Naha dunya pariwisata ngamungkinkeun ieu kajantenan kadua kalina? Émut? Panitia UNWTO anu dijangjikeun pikeun ngajantenkeun prosés pamilihan langkung transparan sareng adil henteu pernah diadegkeun. Kunaon

Zurab Pololikashvili mangrupikeun diplomat master dina bidangna nyalira. Salaku tilas duta besar Georgia di Madrid, anjeunna terang jalanna sakitar komunitas diplomatik di Madrid.

Anjeunna sering masihan tikét maén bal ka sasama diplomat sareng resep pisan di dinya. Kusabab menteri pariwisata saperti teu mirip sabenerna bakal indit Madrid pikeun pamilihan umum dina 19 Januari kusabab COVID-19, aranjeunna kedah ngandelkeun staf negara anggota kedutaan pikeun ngupingkeun presentasi ku calon. Sanés pariwisata tapi staf kementerian luar negeri bakal nyandak kaputusan pikeun masa depan pariwisata dunya.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.

eTurboNews | eTN