Selandia Anyar trumps USA dina nanganan krisis COVID-19

Selandia Anyar trumps USA dina nanganan krisis COVID-19
Selandia Anyar trumps USA dina nanganan krisis COVID-19
Ditulis ku Harry S. Johnson

Salaku bagian tina Global Soft Power Index - ulikan panilitian pangpangna di dunya ngeunaan persepsi mérek bangsa, 75,000 réspondén ti masarakat umum sareng 750 ti pemirsa spesialis ditanya ngeunaan penanganan Covid-19 ku 105 nagara di dunya.

Para réspondén dipenta pikeun meunteun usaha-usaha bangsa dina hal stimulasi ékonomi, ngajagi kasehatan sareng karaharjaan warga nagara, ogé gawé bareng dina panggung internasional sareng nyayogikeun bantuan.

Selandia Anyar ngalawan Amérika Serikat

Diaku salaku carita kasuksésan global dina merangan COVID-19, Selandia Anyar parantos dipeunteun ku masarakat umum salaku nagara anu pangsaéna ngarawat pandemi, kalayan skor bersih + 43%. Skor bersih mangrupikeun bédana antara réspon 'ditangan kalayan saé' sareng 'ditangan sacara parah' réspon tina tilu ukuran (ékonomi, kaséhatan & kabugaran, sareng bantuan internasional & kerjasama).

Respon gancang sareng kajelasan komunikasi Perdana Menteri Jacinda Ardern dina nanganan krisis parantos seueur dipuji ku média sareng diaku ku jalma-jalma sadunya. 

Di tungtung spéktrum anu sanés, peringkat handap diantara 105 bangsa sacara global, Amérika Serikat ngagaduhan skor bersih anu kuciwa -16%, pastina kontras sareng kumaha kuatna Amérika Serikat dina métrik sanés dina survey Global Soft Power Index 2020 taun kamari. Réspon Présidén Donald Trump kana pandemi éta parantos nyababkeun kontropérsi di bumi boh di luar negeri, kalayan présidén sababaraha kali nolak ngaku sareng ngalakukeun tindakan parah. Kalayan seueur kasus sareng maotna anu patali sareng COVID-19 sacara global, ékonomi anu pangageungna sareng pang kuatna di dunya parantos ngalaman kritik sareng patarosan dina tahap global.

Kontras anu jelas antara persépsi masarakat ngeunaan kumaha Selandia Anyar sareng Amérika Serikat nanganan pandemi éta, nyatakeun visi anu béda-béda pikeun dua bangsa di dunya, dipimpin ku pamimpin anu ampir-jelas. Di hiji sisi, urang ngagaduhan kabijakan terbuka, liberal, sareng welas asih Ardern ngalawan pendekatan Trump anu sering merjuangkeun, proteksionis, sareng isolasi. Kalayan Présidén-Pamilihan Joe Biden siap-siap ngambil alih kakawasaan taun payun, sadaya panon bakal aya dina anjeunna pikeun ngamimitian pamulihan bangsa.

Pertunjukan anu nguciwakeun ku reputasi dina ancaman

Kalemahan kakuatan Kulon anu sanés ogé parantos dipidangkeun pikeun ditingali ku dunya nalika pandemi, sareng kagagalanna henteu diperhatoskeun ku réspondén masarakat umum.

Perancis (+ 15%), Inggris (+ 14%), Spanyol (+ 4%), sareng Italia (-1%), sadayana nyatet skor bersih khususna handap. Inggris khususna parantos merjuangkeun négatip akibat tina pandemi, kalebet ragragna tina kontraksi ékonomi anu paling kuat dina rékor - 20.4% dina April taun ieu, ngantepkeun nagara dina kaayaan kaributan. Inggris, Spanyol, sareng Italia ayeuna aya dina 10 tingkat kematian pangluhurna per 100,000 di dunya, kalayan Italia nyatet tingkat kematian pangluhurna per 100,000 diantara tilu di 102.16.

Model peran manajemén krisis?

Seueur nagara-nagara makmur anu gaduh reputasi anu saé pikeun dijalankeun sacara hadé, parantos muncul salaku panutan anu jelas dina manajemén krisis di mata masarakat, sering sanaos henteu paduli kana cara pikeun ngurus pandemi. Skor bersih anu kuat di luhur + 35% dicatet ku bangsa sapertos Swiss, Jepang, Kanada, Finlandia, Norwégia, Singapura, Dénmark, Koréa Kidul, Australia, Austria, sareng Swédia.

Swédia - bangsa anu kontroversial khusus dina réspon COVID-19 na, ngagentoskeun konsensus lockdown sareng nimpakeun larangan sareng kawijakan anu santai sareng ngiringan kekebalan awak - ngagaduhan 8 anu nyusahkeunth kajadian maotna pangluhurna per 100,000 di Wilayah Ékonomi Éropa. Nanging, masarakat umum sareng audién spesialis duanana pangkat Swédia 13 tinggith sacara global pikeun pananganan pandemi di sadayana tilu ukuran. 

Jepang parantos nolak odds seueur anu ngarepkeun yén nagara éta bakal janten salah sahiji anu paling parah di awal wabah COVID-19 - kusabab caketna ka Cina, kota-kota anu padumukna padet, sareng masarakat anu beuki nambahan. Tapi éta parantos muncul salaku kawilang suksés, kalayan kasus Coronavirus anu langkung handap sareng maotna sareng ékonomi na langkung saé.

Kurangna wawuh ngahalangan bangsa

Dina waktos anu sasarengan, seueur nagara sanés anu henteu nampi cekap kiridit pikeun usahaana dimana kiridit jelas parantos ditangtoskeun. Skor bersih Vietnam ngan ukur + 8%, sanaos nyatet kasus COVID-19 anu panceg pisan sareng maotna. Caritana sarua pikeun Slowakia kalayan skor bersih ngan + 5%, tapi kalayan kasus anu jauh langkung saeutik tibatan réncang-réncang Éropana sareng program uji coba asimtomatik massa anu suksés, anu nagara-nagara sapertos Inggris ngarepkeun réplikasi, nagara tetep turun langkung handap turun tina peringkat tibatan anu diarepkeun.   

nu UAE mangrupikeun nagara anu paling luhur dina survey di Wétan Tengah, sareng 14th sacara global, kalayan skor bersih + 33%. Usaha nasional, ti bantuan internasional dugi ka ngembangkeun vaksin, hartosna yén UAE dianggap parantos ngatasi pandemi langkung saé tibatan tatangga na, Qatar sareng Saudi Arabia, kalayan skor bersih masing-masing + 29% sareng + 24%. Tingkat kaakraban tingkat handap bangsa, dibandingkeun sareng nagara-nagara sapertos Swiss, Dénmark, sareng Austria sigana janten faktor pangwatesan, nanging.

Hasilna nunjukkeun yén supaya bangsa-bangsa netepkeun anggapan positip kana tindakanana, aya seueur deui faktor anu dimaénkeun tibatan suksés dina nerapkeun kabijakanana. Sapertos anu ditingalikeun, reputasi ngagaduhan peran anu penting, sapertos teu wawuh. Bangsa anu ngagaduhan reputasi anu luhur sering dipasihan kiridit tambahan ku masarakat umum, sedengkeun anu nampi perhatian média anu kirang atos underperformed dina survey.

Kasuksésan Jérman diaku ku pemirsa khusus

Numutkeun ka pamirsa khusus, dina gilirannana, Jérman anu parantos kaluar salaku nagara anu parantos ngurus COVID-19 anu pangsaéna, kalayan skor bersih 71%. Selandia Anyar aya dina peringkat 3rd ku audién spesialis kalayan skor positip bersih 57%. Dibandingkeun sareng masarakat umum, pamirsa khusus parantos ngartos sareng mikawanoh tangtangan anu langkung ageung anu disanghareupan ku Jérman sapanjang pandemi, salaku bangsa anu gaduh penduduk anu langkung ageung sareng dibagi wates sareng sababaraha nagara sanés, henteu sapertos Selandia Anyar.

Kanggo sabagéan ageung, réspon pamaréntahan Jérman sareng Kanselir Angela Merkel kana pandemi parantos ditampi sacara positip boh sacara domestik sareng internasional sareng nomerna ngadukung ieu nagara nyatakeun kasus-kasus anu langkung handap per 100,000 tibatan réncang-réncang Éropa Kulon.

Cina anu paling lengkep pikeun pananganan WHO ngeunaan krisis COVID-19

Hiji patarosan salajengna ditambihkeun kana survey Global Soft Power Index anu naroskeun kumaha réspondén anu nganggap penanganan krisis kaséhatan ku Organisasi Kaséhatan Dunya. Sacara umum, 31% réspondén yakin WHO 'ngokolakeunana sacara saé', dibandingkeun sareng 20% ​​anu yakin éta 'ditanganan parah'.

Réspondén Cina mangrupikeun anu paling lengkep pikeun pananganan krisis WHO, kalayan réspon anu positif net + 53% réspondén nyarios yén organisasi 'ngokolakeunana kalayan saé'. Di tungtung spéktrum anu sanés, réspondén Jepang pangsaéna gratis, kalayan réspon négatip bersih -51% réspondén nyarios yén organisasi 'ngokolakeunana parah'. Narikna, aya ulasan campuran di Amérika Serikat, anu khususna mundur ti WHO taun ayeuna. 35% réspondén Amérika Serikat nyarios WHO 'ngokolakeunana kalayan saé', 26% 'ngokolakeunana parah' sareng 33% ngajawab 'campuran'.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.

eTurboNews | eTN