24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Airlines palabuan udara Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha rental mobil Karibia Cruising Berita Pamaréntah Industri silaturahmi Hotél & Resor Investasi Jamaica Breaking News Rapat Berita Industri wartos jelema Ngawangun deui resorts tanggung jawab piknik kandaraan Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna Rupa-rupa Berita

Politik vaksin sareng pariwisata

Politik vaksin sareng pariwisata
Hon. Bartlett ngeunaan distribusi vaksin
Ditulis ku Harry S. Johnson

Pariwisata sateuacan pandemi

Salami sababaraha dasawarsa katukang, pariwisata ngalaman kamekaran teras-terasan sareng diversifikasi janten salah sahiji séktor ékonomi anu gancang pisan di dunya (UNWTO, 2019). Kadatangan wisatawan internasional ningkat tina 25.3 juta di 1950 janten 1138 juta di 2014 janten 1500 juta di 2019. Dina akhir taun 2019, pariwisata internasional parantos nyatet taun kasapuluh berturut tina kamekaran sareng ngaleungitkeun kamekaran GDP global pikeun taun kasalapan. Jumlah tujuan anu kéngingkeun US $ 1 milyar atanapi langkung tina wisata internasional ogé parantos dua kali ti 1998.  

Dumasar kana analisis 185 nagara dina 2019, mendakan yén pariwisata internasional ngahasilkeun 330 juta padamelan; sami sareng 1 dina sapuluh padamelan sacara global atanapi 1/4 tina sadaya padamelan anyar anu diciptakeun dina lima taun ka tukang. Pariwisata ogé nyumbang 10.3% PDB global sareng 28.3% ékspor jasa global (WTTC, 2020). Salami mangtaun-taun, wisata ogé mangrupikeun jalur hirup pikeun seueur ékonomi leutik, pulau anu teu dibagi anu aya di Karibia, Pasipik, Atlantik, sareng Samudera Hindia. Kanggo sababaraha ékonomi ieu, pariwisata nyumbang dugi ka 80% ékspor sareng dugi ka 48% padamelan langsung.

Pangaruh ékonomi global tina pandemi

Sedengkeun kontribusi pariwisata kana ékonomi global sareng pamekaran henteu diragukeun, éta mangrupikeun kanyataan anu mantep yén épolusi séktor parantos paradoksi. Di hiji sisi, pariwisata mangrupikeun bagéan anu paling tahan banting tina ékonomi global. Di sisi anu sanésna, éta ogé kajantenan janten salah sahiji anu paling rentan ka guncangan. Sektor pariwisata sakali deui kadorong ku pangaruh global tina pandemi coronavirus novél anu parantos nyerang dunya ti saprak Maret 2020. Pandemi COVID-19 parantos dijelaskeun ku seueur ahli sareng analis salaku musibah ékonomi paling parah ti saprak Great Déprési 1929. Éta parantos nyababkeun gangguan anu seukeut, sakaligus sareng teu tangtos pikeun duanana permintaan sareng ranté suplai dina ékonomi global anu nyambungkeun hyper. Pandemi ieu diperkirakeun bakal ngajelepkeun réa nagara ka resesi di 2020, kalayan penghasilan per kapita kasepakatan di fraksi panggedéna nagara sacara global saprak 1870 (The Worldbank, 2020). Ékonomi global ogé diproyeksikeun ngaleutikeun antara 5 dugi 8% dina 2020.

Pangaruh pandemi kana perjalanan sareng pariwisata

Kusabab alesan anu jelas, perjalanan sareng pariwisata parantos teu proporsional kapangaruhan ku ragrag sosial ékonomi tina pandemi éta. Sateuacan pandemi, volume sareng kagancangan perjalanan internasional parantos ngahontal tingkat bersejarah. Dina sajarahna, perjalanan parantos janten kakuatan anu kuat dina népakeun panyakit kumargi migrasi manusa parantos janten jalan pikeun nyebarkeun panyakit tepa sapanjang sejarah anu kacatet sareng bakal teras ngawangun munculna, frekuensi, sareng panyebaran inféksi di daérah géografi sareng populasi. Kanaékan jumlah wisatawan sareng mobilitas ruang na parantos ngirangan halangan géograpis pikeun mikroba sareng ningkatkeun poténsial panyebaran panyakit tepa anu négatip tiasa mangaruhan séktor pariwisata (Baker, 2015).  

 Sejarah ogé nunjukkeun yén wabah sareng pandemik mangaruhan langsung kana hotél, réstoran sareng maskapai kusabab diterapkeun larangan perjalanan internasional, alarmisme anu didorong ku média sareng kadali domestik anu diwanohkeun ku pamaréntah. Laporan 2008 ku Bank Dunia ngingetkeun yén pandemi global anu tahan sataun tiasa memicu resesi global utama. Éta nyatakeun yén karugian ékonomi éta sanés sanés tina panyakit atanapi maot tapi tina upaya nyingkahan inféksi sapertos ngirangan perjalanan udara, nyingkahan perjalanan ka tujuan anu kainféksi sareng ngirangan konsumsi jasa sapertos réstoran, pariwisata, angkutan massal, sareng balanja ritel anu teu penting. Ramalan ieu parantos janten buktosna nyalira dina kontéks pandemi ayeuna.

Pandemi global, anu mimiti skala na dina jaman anu anyar, saling nempatkeun, dina résiko, 121.1 juta padamelan dina perjalanan sareng pariwisata pikeun skénario dasar sareng 197.5 juta pikeun skénario handap (WTTC, 2020). Karugian GDP pikeun perjalanan sareng pariwisata diproyeksikan $ 3.4 triliun pikeun garis dasar sareng $ 5.5 triliun pikeun skenario handap. Penghasilan ékspor tina pariwisata tiasa turun $ 910 milyar janten $ 1.2 triliun di 2020, ngahasilkeun pangaruh anu langkung lega anu tiasa ngirangan PDB global 1.5% janten 2.8% (UNWTO, 2020).

Sacara global, pandemi sigana bakal ngahasilkeun kontraksi sektor pariwisata ku 20% dugi ka 30% dina 2020. Kuitansi wisata di seluruh dunya henteu diproyeksikeun balik deui ka tingkat 2019 dugi ka 2023 nalika kadatangan wisatawan turun global sacara langkung ti 65 persén ti saprak pandemi éta dibandingkeun sareng 8 persén nalika krisis kauangan global sareng 17 persén di tengah wabah SARS taun 2003 (IMF, 2020). Sanaos seueur séktor ékonomi diperkirakeun pulih saatos langkah-langkah larangan diangkat, pandemi éta sigana bakal pangaruh langkung awét dina wisata internasional. Ieu kalolobaan disababkeun ku ngirangan kapercayaan konsumén sareng kamungkinan larangan langkung lami pikeun gerakan internasional jalma.

Ngadamel kasus pikeun padamel pariwisata dianggap vaksinasi mimiti ngalawan COVID-19

Tétéla, industri pariwisata anu séhat, ékspansi penting pisan pikeun pamulihan ékonomi global sacara umum. Kusabab kitu naha pagawé dina perjalanan sareng pariwisata, panginten kadua pikeun pagawé penting ogé jalma dina umur sareng kategori kaséhatan anu rentan, kedah dianggap prioritas pikeun administrasi vaksin Pfizer / BioNtech nalika sayogi pikeun masarakat. Vaksinna parantos ngagaduhan tingkat efektivitas 95% dina uji coba sareng langkung ti 25 juta vaksinasi diperkirakeun dikerjakeun akhir taun.  

Telepon pikeun nganggap séktor prioritas pikeun vaksinasi mimiti ngalawan COVID-19 dumasarkeun kana kanyataan yén pariwisata internasional parantos ngahontal status "ageung teuing pikeun gagal" ngémutan pangaruh sosial ékonomi na anu ageung. Maka penting pisan yén séktor salamet nalika sareng saluareun krisis ayeuna sahingga tiasa teras-terasan minuhan peran pentingna salaku katalis penting pikeun pamulihan ékonomi global sareng kamekaran. Mémang, perjalanan sareng pariwisata bakal janten séktor penting dina nyetir pamulihan ékonomi global pasca COVID-19 ku cara ngahasilkeun padamelan anyar, pendapatan pamaréntah, devisa, ngadukung pangwangunan ékonomi lokal sareng ngajalin hubungan anu penting sareng séktor sanés anu bakal ngahasilkeun domino positip pangaruh kana panyadia di saluruh ranté suplai.  

Ayeuna, langkung ti 100 juta padamelan aya résiko, seueur anu usaha mikro, alit, sareng sedeng anu nyéépkeun seueur awéwé, anu ngawakilan 54 persén tenaga kerja pariwisata, numutkeun Organisasi Pariwisata Dunya PBB (UNWTO). Pariwisata ogé kritis pikeun ngagancangkeun pamekaran masarakat sabab ngalibatkeun populasi lokal dina pamekaranana, masihan aranjeunna kasempetan pikeun makmur di tempat asalna. Turunna ayeuna pasti bakal nyésakeun seueur komunitas sacara global nyanghareupan dislokasi ékonomi anu teu acan pernah dilakukeun.

 Sacara umum, manpaat perjalanan & pariwisata ngalegaan jauh teuing tina pangaruh langsung dina hal PDB sareng padamelan; aya ogé kauntungan henteu langsung ngalangkungan hubungan ranté pasokan ka séktor sanés ogé pangaruh anu diinduksi (WTTC, 2020). Janten lumayan dibuktoskeun yén turunna anu berkepanjangan sareng laun pamulihan séktor éta bakal hartosna kasusah anu teu tangtu sareng stagnasi ékonomi pikeun seueur ékonomi sacara global sareng berpotensi milyaran jalma. Ieu nyayogikeun dasar anu kuat pikeun ngémutan séktor pikeun vaksinasi mimiti ngalawan COVID-19. Masalah-masalah ieu bakal diperiksa di Global Resilience and Crisis Management Center urang salajengna Edmund Bartlett Kuliah Ngahurungkeun deui Ékonomi ngalangkungan wisata: Politik vaksin, Prioritas Global sareng Realitas Tujuan dina 27 Januari 2020. Didatangan halaman wéb di www.gtrcmc.org kanggo inpormasi lengkep.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Harry S. Johnson

Harry S. Johnson parantos damel di industri perjalanan salami 20 taun. Anjeunna ngamimitian karir perjalanan salaku pramugari pikeun Alitalia, sareng ayeuna, parantos damel di TravelNewsGroup salaku éditor salami 8 taun ka pengker. Harry mangrupikeun pangumbara anu gemar globetrotting.