Anu meunang Institute for Peace Through Tourism Awards ngumumkeun

0a1a-92

The Resilience Through Tourism Summit (RTTS) parantos ngumumkeun juara ngeunaan Peace Peace Internasional anu munggaran di dunya anu diluncurkeun pikeun nyorot kontribusi wisata global pikeun kamakmuran sareng perdamaian.

Pangajén anyar ieu mangrupikeun patokan pikeun ngagungkeun sabaraha nagara sareng komunitas anu sumping ti saprak Pernyataan Amman ngeunaan Perdamaian Melalui Pariwisata dikonfirmasi dina 2000 dina KTT Global saacanna IIPT.

Kalayan Yordania janten host kana KTT RTTS, Wétan Tengah dipasihan kasempetan munggaran anu unik pikeun nunjukkeun kamajuan perdamaian anu lumayan ngaliwatan pariwisata di daérah éta. Sajumlah 28 nominasi ditampi ti bisnis lokal, tujuan sareng LSM 'kalayan opat pemenang ieu diumumkeun dina upacara khusus di KTT:

• Tien Juara - Petra National Trust sareng Yordania Yordania
Damai Ngalangkungan Award Peningkatan Mata Pencaharian Komunitas

Didirikeun taun 1989, Petra National Trust (PNT) mangrupikeun organisasi nongovernmental Yordania sareng badan integral Yordania dina konservasi, pelestarian, sareng pengelolaan warisan budaya nasional anu berkelanjutan - kalayan fokus kana Situs Warisan Dunya UNESCO di Petra. Éta parantos hasil koordinasi proyék-proyék pelestarian sareng kajian ngeunaan masalah sapertos sistem hidrologis Nabataean, keanekaragaman hayati, stabilitas géofisika Siq, sareng lukisan témbok Nabataean unik di Beidha.

Yayasan Yordania Yordania (JRF) didirikeun taun 1995 ku Paduka Ratu Rania Al Abdullah sareng tujuan sadayana pikeun memberdayakeun komunitas sareng ngamajukeun kasalametan murangkalih. Dimimitian ku Proyek Tenun Bani Hamida, ayeuna janten bagian tina Program Karajinan Desain Walungan Yordania (JRD); program sosio-ekonomi pikeun awéwé pikeun nyayogikeun kasempetan padamelan anu ningkatkeun kahirupanna bari ngembangkeun élmu sareng katerampilan dina produksi karajinan sareng wirausaha.

• Jawara - Yordania Trail Association
Damai Ngalangkungan Award Diversity Budaya

Nembe dipilih ku National Geographic Traveler salaku salah sahiji tujuan wisata anu pangsaéna di dunya, Yordania Trail Association parantos ngenalkeun 52 désa anu dilangkungan kana kauntungan wisata sareng nyayogikeun pangasilan sareng padamelan anu diperyogikeun pikeun warga satempat. Taun ieu nyababkeun 70,000 JD nuju dihasilkeun langsung dina papacangan komunitas lokal

• Jawara - Ecohotels (Feynan Ecolodge)
Perdamaian Ngaliwatan Hormat Pangwangunan Berkelanjutan sareng Penghargaan Kaseimbangan Ékologis
Operated with minimal impact on the environment, Feynan Ecolodge offers guests unique and authentic experiences while contributing to the conservation of Dana Reserve and helping the impoverished local community through employment and micro business development. In particular, all staff are from the local community with 50% of revenue benefitting the local residents and all electricity used by the Ecolodge is generated by photovoltaic panels.

Dr Taleb Rifai, pupuhu Déwan Penasihat IIPT sareng tilas Sékretaris Jénderal UNWTO ngoméntaran: "Kami nampi nominasi anu luar biasa tina rupa-rupa lembaga anu saéstuna aya di Yordania sareng sajabina. Unggal entri tunggal nunjukkeun komitmen anu conto pikeun ngahontal perdamaian ngalangkungan pariwisata sareng hakim ngagaduhan padamelan anu sesah pisan pikeun nangtukeun juara - janten ucapan salamet ka sadayana anu lebet.

Nyarioskeun ngeunaan Anugrah, Ajay Prakash, Présidén IIPT India nyarios, "Nalika ngabahas Ketahanan ngaliwatan Pariwisata, penting pikeun mikawanoh sareng ngapuji bisnis sareng organisasi anu nganggap pariwisata salaku kakuatan pikeun kahadéan, sareng anu, ku ngakuan karya ieu, tiasa janten panutan. "

Fiona Jeffery, Pendiri & Pupuhu, Just a Drop mairan: "Éta mangrupikeun kahormatan salaku Duta Besar Global pikeun Perdamaian Ngalangkungan Pariwisata pikeun nangtoskeun penghargaan perdana ieu. Éta ogé leres-leres ngajentulkeun standar pangwangunan wisata tuladan anu muncul ti Wétan Tengah sareng Yordania khususna yén penghargaan ieu parantos ngabantosan sareng ngabagi sareng sakumna dunya. ”

Pangajén ieu diayakeun ku Dewan Pariwisata Yordania sareng didukung ku grup Abdali, Cachet Consulting, perusahaan Travel sareng Robin Tauck.