Blogger kageulisan Kuwait: babu Filipina henteu kéngingkeun nyimpen paspor na

0a1a-80
0a1a-80

Blogger kageulisan Kuwait nyanghareupan kritik sengit kusabab dikutukna ku hukum anyar anu ningkatkeun kaayaan damel babu awéwéna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Blogger kageulisan Kuwait nyanghareupan kritik sengit kusabab dikutukna ku hukum anyar anu ningkatkeun kaayaan damel babu Filipino na.

Artis makeup Sondos Alqattan ngungkabkeun amarahna dina pidéo anu dibagikeun sareng 2.3 juta pengikutna dina Instagram. Di jerona, anjeunna ngémutan kanyataan yén "pelayan" na ayeuna bakal diidinan ngajaga pasporna, istirahat unggal lima jam sareng cuti sapoé per minggu.

"Kumaha carana urang tiasa ngajaga babu di bumi sareng henteu nyimpen paspor na? Upami anjeunna angkat atanapi angkat hiji dinten, saha anu bakal ngimbangan kuring?, "Pokna, ngarujuk kana artos anu dibayar sababaraha dunungan pikeun ngapungkeun padamel ka Kuwait. "Jujur kuring henteu satuju kana hukum ieu. Abdi henteu hoyong babu Filipino deui. ”

Sondos tetep henteu pikaresepeun pikeun cariosan dinten Senén, ngeposkeun pernyataan kana platform média sosial anu nyatakeun yén anjeunna memperlakukan pagawé sacara adil sareng sareng henteu "maksa jam kerja anu lami." Nanging, anjeunna negeskeun deui kapercayaan na yén pagawé henteu kéngingkeun nyimpen pasporna.

Koméntar na mangrupikeun reaksi ngamuk online sareng diantara para penggemar blogger di Wétan Tengah sareng Pilipina, kalayan seueur anu nyandingkeun perlakuan padamelna pikeun perbudakan jaman ayeuna.

Sababaraha merek kageulisan ayeuna parantos motong hubungan sareng Instagram 'influencer' sareng Max Factor Arabia ngumumkeun yén éta bakal ngagantungkeun sadayana padamelan payun sareng seniman make-up.

Kritik masih ngahontal sababaraha merek kageulisan sanés dina média sosial sareng ngadesek aranjeunna pikeun ngasingkeun diri tina blogger kageulisan, kalebet MAC, Shishido, Anastasia Beverly Hills sareng Etudes House.

Reformasi pikeun ngajaga hak-hak pagawé rumah tangga Filipino di Kuwait diwanohkeun dina Méi saatos sababaraha bulan negosiasi tegang antara dua nagara. Langkung ti 250,000 urang Pilipina cicing di nagara Teluk, anu sakurang-kurangna 60 persén mangrupikeun pagawé rumah tangga anu cicing sareng damel di bumi dununganana.

Dorongan pikeun ningkatkeun hak-hak pagawé rumah tangga janten sudut nalika Pilipina ngaluarkeun larangan samentawis padamel anu ngumbara ka Kuwait saatos 29 taun Joanna Demafelis kapendak dieusian dina kulkas perusahaan dununganna. Palaku éta parantos dihukum pati.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN