Zimbabwé: Génosida nuju aya? Kedah Turis Ninggalkeun?

ZW
ZW

Wisatawan asing kedah angkat ti Zimbabwé. Saatos penekanan telat Salasa wengi, kalem pikasieuneun balik ka bagéan Zimbabwé Ieu panginten sanés janten kaayaan anu konstan. "Zimbabwé kabuka pikeun bisnis sareng pariwisata" panginten maot maot dini sateuacan bisnis janten bisnis

Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha turis asing kedah angkat ka Zimbabwé? Dina waktos ieu henteu aya kedutaan asing anu ngaluarkeun peringatan perjalanan ngalawan Zimbabwé.  Tapi tweets dititénan ngomong, kampanye panganyarna ku pajabat pariwisata ngumumkeun Zimbabwé kabuka pikeun bisnis sareng pariwisata "panginten maot maot dini /

Saatos aksi keras di Harare sareng daérah sanés dinten Salasa wengi, kalem pikasieuneun mulih ka bagéan Zimbabwé.

Dina waktos anu sasarengan, tweet anu ditampi ti Victoria Falls nyarios: "Jelas anu disebut pangamat pamilihan ieu datang pikeun pariwisata! Pariwisata di kota resor kalér Zimbabwé ieu sigana fungsina normal. Hotél dipesen, wisata dijual sareng poster ngajak kana acara anu pikaresepeun.

Di Harare sababaraha dokumén pamilihan nunjukkeun hasil anu ampir teu mungkin. Kertas sora ieu (tingali gambar) nunjukkeun 30688 pamilih anu kadaptar di Chiredzi Kalér.

Déklarasi hasil acara pamilihan umum, tapi kitu, langkung seueur sora tibatan warga nagara anu kadaptar. Salaku tambahan, seueur makalah nunjukkeun ZANU PF nampi sadaya sora, sareng nol sora pikeun sadaya calon séjén anu sacara praktis mustahil. Présidén ayeuna anu dikawasa ku ngagulingkeun militér nyaéta ti partéy ZANU PF.

PBB sareng Éropa dibobodo pikeun nampi rezim Zimbabwé anu sacara organik mangrupikeun pamaréntahan pamaréntahan militér dina bulan Nopémber 2017.

Rézim ieu dituduh nyababkeun pamilihan umum sareng brutalisasi warga nagara anu sacara damai nganyatakeun rasa teu puas aranjeunna.

Beurat-beurat, pembunuhan jalma teu boga pakarang kaasup indusindustriale luka jalma polos teu boga pakarang butuh campur tangan PBB dina dasar tanggung jawab ngajaga. ", Ceuk hiji warga Zimbabwé dina média sosial.

Zimbabwé, upami henteu dijaga dikawasa tiasa janten Rwanda 1994 sanés damel.

PBB kedah ngalakukeun tindakan ayeuna sareng nungkulan unsur komando henteu profesional pikeun militér Zimbabwé. Nyatana sakabeh struktur komando militér Zimbabwé tetep sacara dasarna telenges leres ti jaman perang.

38 taun saatos perang, cekelan aranjeunna ka cluster kaamanan ketat. Ogé, archman mantan Présidén Mugabe nyaéta Mnangagwa ayeuna anu sumping jabatanana ku cara militér. Anjeunna parantos tiasa bambazoole sadayana Uni Éropa.

Perserikatan Bangsa-Bangsa kajaba AS parantos ngadopsi pendekatan ati-ati dina Harare. Rézim di Zimbabwé kedah dipertanggungjawabkeun ayeuna.

Militer ngiringan hasil pamilihan. Oposisi meunang pamilihan umum tapi ieu moal resmi.

Pamaréntahan dina Zimbabwé saatos pamilihan umum Senén parantos ngadorong seruan internasional pikeun nahan.

PBB sareng tilas kakuatan kolonial Inggris duanana nyatakeun kaprihatinan ngeunaan kekerasan, dimana tilu urang tiwas saatos pasukan némbakan.

Hasil parlemén masihan kameunangan pikeun partai Zanu-PF anu ngatur dina sora mimiti ti saprak dipiceun tilas penguasa Robert Mugabe. Nanging, oposisi nyatakeun Zanu-PF riggét pamilihan umum.

Hasil pamilihan présidén teu acan dinyatakeun. Aliansi oposisi MDC negeskeun calonna, Nelson Chamisa, ngéléhkeun Présidén anu nyandang Emmerson Mnangagwa.

Sekretaris Jénderal PBB Antonio Guterres ngadesek politikus Zimbabwé pikeun nahan pancegahan, sedengkeun menteri kantor asing Inggris Harriett Baldwin nyarios yén anjeunna "prihatin pisan" ku kekerasan éta.

Gambar sareng pidéo ieu teu kedah aya katerangan:

 

 

 

 

 

 

Gerakan pikeun parobihan demokratis parantos bau beurit. Mugabe maok pamilihan. Aranjeunna henteu bakal ngantep éta kajantenan waktos ayeuna sareng aranjeunna yakin hasilna diciptakeun.

Ieu ayeuna kaayaan anu bahaya pisan. Di Harare kamari démonstran anu dicekel ku tentara diketrok parah, adegan ieu ngingetkeun kejahatan anu nyirian kakawasaan Mugabe.

Nalika sore kamari ngagem, keresek seuneu otomatis tiasa kadéngé sporadis ngalangkungan kota. Polisi kerusuhan némbakan gas air mata sareng prajurit dikerahkan salaku operator personalia lapis baja sareng mariem cai anu ngalangkungan jalan-jalan, sareng helikopter angkatan darat jaga-jaga ti luhur.

Tadi wengi, jalan-jalan di ibukota ieu parantos dikosongkeun. Éta sepi spookily, sareng éta tense. Henteu aya kecap tina contender presiden, lian ti dina Twitter. Nelson Chamisa, anu nangtang, masih ngaku meunangna. Emmerson Mnangagwa, anu nyandang tugas, nganuhunkeun, ironisna, kanggo sadayana pikeun meta damai.

Hasilna bakal diumumkeun dinten ayeuna. Protes bakal antukna dilajengkeun ayeuna. Ieu mangrupikeun opini sacara umum pikeun jalma jero.

 

Résiko campur militér:

 

"Tanggapan ti militér dina muka seuneu dina démonstran MDC Alliance di jalan gancang-gancang ngarusak kahadean anu diwangun ku Mnangagwa sababaraha bulan ka pengker ti komunitas internasional. Sedengkeun protés dipicu ku politikus MDC anu dipimpin ku Nelson Chamisa sababaraha kali - sareng sacara ilegal - nyatakeun kameunangan sateuacan hasil resmi, réspon militér anu henteu diukur janten saksi pikeun aparat kaamanan anu réformasi saeutik saprak jaman Mugabe. Henteu janten masalah naha réspon beurat ieu sumping kana paréntah Mnangagwa: buktina yén présidén henteu ngagaduhan kawenangan pikeun ngatur pasukan kaamanan bakal sami-sami damn dina hal pangaruhna dina rehabilitasi internasional Zimbabwé. Résiko anu aya hubunganana sareng keterlibatan militér dina politik sareng kualitas sareng réspon lembaga-lembaga politik bakal tetep janten masalah di Zimbabwé. "

Christopher McKee, CEO PRS Group ngaluarkeun laporan résiko di Zimbabwé. Éta nyatakeun.  

Résiko pamilihan anu mangaruhan bantuan kauangan internasional:

"Tanggepan internasional anu konstruktif pikeun pamilihan ieu penting pisan pikeun pamaréntahan énggal Zimbabwé sabab, tanpa bantosan kauangan éksternal anu cukup, bakal aya sakedik dasar pikeun ngalakukeun program anu serius pikeun reformasi mata uang sareng salami nagara éta dijalankeun ku sanksi anu teras-terasan, éta bakal tetep terasing sareng ditalian pikeun kas - kaayaan anu boro kondusif pikeun nyiptakeun iklim anu langkung marahmay pikeun investasi.

"Skor résiko pulitik Zimbabwé parantos ningkat tina 'résiko anu kacida luhurna' dina 48 Agustus kamari janten 'résiko tinggi' dina 54 sateuacan pamilihan umum, dina kisaran anu pangkat Sudan dina 37.5 sareng Norwégia dina 89.5. Résiko politik parantos ngaleutikan sabab bagéan komunitas internasional siap pikeun Zimbabwé anyar dina jaman pasca-Mugabe, ningkatkeun pandangan pikeun stabilitas pamaréntah sareng hubungan luar negeri. Laju pangrojong ieu - nunjukkeun naon anu urang tingali saatos sora dina hal kekerasan - sigana bakal langkung laun nalika komunitas internasional ngamajukeun deui. Krucial, Uni Éropa parantos masihan penilaian anu campuran, nyatet conto paksaan lemes sareng bias ti lembaga nagara anu nguntungkeun ZANU-PF. Perhatosan sapertos kitu ngan ukur bakal langkung jero deui yén hasil pamilihan présidén ditunda sareng kedahna kekerasan beuki ningkat. Éta kawajiban pikeun pamaréntah ayeuna pikeun ngalakukeun tindakan bijaksana dina nanganan protés MDC Alliance ngalawan naon anu diklaim oposisi mangrupikeun panipuan anu nyebar, sabab réspon éta pasti bakal mangaruhan opini internasional naha komitmen Mnangagwa pikeun réformasi démokrasi asli. "
 

Résiko saatos pengumuman pamilihan umum:

"Profil résiko kauangan Zimbabwé mangrupikeun anu paling parah di Afrika dina 35, ngan sakedik di luhur lemah régional 30 kanggo Étiopia sareng dibandingkeun sareng 47 kanggo Botswana. Malah upami geuwat pasca pamilihan umum gancang maot sareng Mnangagwa disumpah janten jabatan, résiko pikeun investor bakal tetep luhur. Pikeun sadaya pembicaraan ngeunaan reformasi, Mnangagwa nempel pisan ka buku Mugabe sapanjang kampanye na. Anjeunna naékkeun gaji 350,000 padamel nagara ku 15% anu teu mampu, sareng nambihan kauntungan pikeun para veteran perang - dua konstituén anu sacara historis mangrupikeun dasar tina pamaréntahan otokratik Mugabe, sareng tiasa dipiharep nganggo pangungkitna pikeun mangaruhan agenda kawijakan pamaréntah. Nyarios, nalika Mnangagwa parantos nyarios ngeunaan ngimbangan patani kulit bodas anu lahanna disita handapeun Mugabe, anjeunna sacara jelas dibantah gaduh kapamilikan bodas di lahan pertanian, sikep anu sigana ngagaduhan implikasi anu henteu pikaresepeun pikeun anu gaduh tambang anu ngarepkeun ninggali hukum anu disebut 'indigenisasi'.

"Dina hal kabijakan umum sareng pamaréntahan anu épéktip, prospek meunangna pikeun Mnangagwa sareng ZANU-PF parantos ditingali ngalangkungan data kami sareng ku pasar kauangan anu langkung pikaresep tibatan meunang oposisi. Investor siga anu sayogi masihan Mnangagwa kauntungan tina mamang ku sabab kersa na ngimplementasikeun réformasi liberal. Tapi kapercayaan kana skor éta nganggap yén pamaréntahan ZANU-PF dibentuk saatos pamilihan umum bakal tiasa ngandelkeun dukungan ti tukang pinjaman multilateral sareng komunitas donor internasional. "

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.