24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan Berita Pamaréntah Warta Breaking Nepal Pengumuman Pers piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Dewan Pariwisata Nepal: Pertumbuhan 73.5% éksponénsial dina datangna pariwisata

Nepal
Nepal

Pamangku kapentingan industri Wisata & Pariwisata Nepal nampi sababaraha beja ti Déwan Pariwisata Nepal dinten ayeuna. Tumingkatan éksponénsial parantos dititénan dina datangna internasional di Nepal dina bulan Juli 2018. Sajumlah 73,285 wisatawan internasional ngadatangan Nepal, pertumbuhan anu kuat 73.5% dibandingkeun sareng angka datangna Juli 2017.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Pamangku kapentingan industri Wisata & Pariwisata Nepal nampi sababaraha beja ti Déwan Pariwisata Nepal dinten ayeuna. Pertumbuhan éksponénsial parantos dititénan dina datangna internasional di Nepal dina bulan Juli 2018. Sakumna 73,285 wisatawan internasional ngadatangan Nepal, pertumbuhan anu kuat 73.5% dibandingkeun sareng angka datangna Juli 2017. Kalayan ieu, angka kadatangan dina Januari - jaman Juli ngahontal 593,299; paningkatan sacara umum 18% dina période anu sami dina 2017.

Kadatangan wisatawan ti India naék ku 80.4% bulan ieu dibandingkeun sareng angka bulan anu sami di 2017. Nya kitu, kadatangan sadayana ti nagara SAARC ngadaptarkeun kamekaran anu sami 66.1% dibanding bulan anu sami taun kamari. Nanging, anu sumping ti Bangladés turun ku 9%.

Datangna pangunjung ti Cina parantos teras-terasan naek ku pertumbuhan anu henteu saacanna 125.4% dibandingkeun sareng pendatang dina sasih anu sami taun kamari. Kadatangan ti Asia (salian ti SAARC) ogé parantos nyatet kamekaran mantap 86.2%. Kitu ogé anu datang ti Jepang sareng Koréa Kidul ka Nepal ogé ningkat masing-masing 36% sareng 21.9%.

Paningkatan sacara umum 54.1% dina bulan Juli parantos kacatet ti pasar sumber Éropa. Kadatangan ti Inggris, Jérman sareng Spanyol ningkat masing-masing 68.9%, 53.9% sareng 41.2%. Nanging, anu sumping ti Austria turun ku 72.6%.

Australia sareng Selandia Anyar ogé parantos nyakseni pertumbuhan anu luar biasa tina 113.9% sareng 75.2% dina bulan Juli 2018 dibandingkeun sareng inohong 2017. Jumlah anu datang ti Amérika Serikat sareng Kanada ogé naék masing-masing ku 79.6% sareng 73.3% dina Juli 2018.

Tumuwuhna anu kuat dina datangna internasional ka Nepal disababkeun ku seueur alesan. Dewan Pariwisata Nepal sareng séktor perdagangan-perjalanan parantos fokus pikeun ningkatkeun jumlahna ku ngalaksanakeun seueur kagiatan perdagangan anu aya hubunganana sareng pasar sumber utama. Program promosi anu ditargét boh pikeun konsumén sareng padagangan parantos rutin diayakeun di India sareng Cina. Promosi tujuan, perjalanan wisata, misi penjualan, bisnis ka bisnis (B2B) sareng bisnis ka konsumén (B2C) mangrupikeun program utama anu teras-terasan diayakeun di pasar sumber utama.

Didorong ku kamekaran ékonomi anu ajeg sareng kelas menengah anu ngembang, India sareng Cina parantos muncul salaku pamaén konci dina arena pariwisata global sareng kamekaran anu luar biasa di luar nagara ieu parantos dititénan. Mertimbangkeun ieu, Dewan Pariwisata Nepal parantos nempatkeun Nepal salaku tujuan pikeun sadaya musim sareng pesenna parantos diémutan positip ku calon pelawat ogé operator wisata internasional. Salajengna, kajadian jangkung internasional sapertos Himalaya Travel Mart parantos seueur ngeusian posisi Nepal salaku tujuan liburan anu utama.

"Salaku tambahan kana pasar tatangga, daérah Asia Pasipik parantos ningali pangembangan ékonomi anu gancang sareng parobihan anu dinamis dina waktos-waktos ayeuna. Tumuwuhna positip kadatangan pengunjung ti sadaya pasar utama pisan ngadorong sareng pastina nampilkeun kasempetan anu penting pikeun ngarambat sektor perdagangan sareng ka sakumna nagara. Prioritas pamaréntah dina pangwangunan infrastruktur sareng pengumuman Visit Nepal Year 2020 (VNY 2020) ditampi ku nasional ogé perdagangan perjalanan internasional ”saur Deepak Raj Joshi, CEO Dewan Pariwisata Nepal. Anjeunna nambihan "Kami teras damel sareng yakin pisan yén pariwisata mangrupikeun dasar pikeun ngahiang urang kana masa depan anu langkung cerah dimana pariwisata nyumbang kana ékonomi anu langkung tanggel waler, berkelanjutan sareng inklusif anu nguntungkeun sadayana tingkatan masarakat urang."

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.