24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Asosiasi News Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Warta Breaking Nepal Pengumuman Pers piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna

Pariwisata Nepal: Keuntungan 18.8% pikeun datangna pengunjung mangrupikeun warta anu saé

peta
peta

Manajemén Papan Pariwisata Nepal tiasa bersantai sareng leres-leres kedah bangga ku padamelanana anu teu rajeun. Tumuwuhna séhat 18.8% parantos dititénan dina datangna internasional di Nepal dina bulan Agustus 2018. Moméntum payun diteraskeun dina bulan Agustus 2018, kalayan 87,679 tamu internasional. Kalayan ieu, angka kadatangan dina Januari-Agustus periode ngahontal 680,996; paningkatan akumulasi 18.2% dina période anu sami dina 2017.

Sedengkeun kadatangan wisatawan ti India naék ku 37.3% bulan ieu dibandingkeun sareng inohong anu sami dina 2017 kadatangan ti Sri Lanka naek ku 74.5%. Nya kitu, kadatangan sadayana ti nagara SAARC ngadaptarkeun kamekaran anu kuat 48.3% dibanding bulan anu sami taun ka tukang.

Kadatangan pengunjung ti Cina teras-terasan melonjak kalayan pertumbuhan éksponénsial 63.9% dibandingkeun sareng pendatang dina sasih anu sami taun kamari. Kadatangan ti Asia (lian ti SAARC) ogé parantos nyatet pertumbuhan anu kuat 36.6%. Kitu ogé, jumlah pengunjung ti Jepang sareng Malaysia ogé naék masing-masing 3.7% sareng 34.9%.

Pasar Éropa ngahasilkeun 21.3% langkung seueur pengunjung dina bulan Agustus taun ieu. Kadatangan ti Inggris, Jérman sareng Perancis ningkat masing-masing 21.7%, 31.9% sareng 25.7%. Nanging, kadatangan ti Walanda turun ku 30%.

Australia sareng Selandia Anyar ogé parantos nyaksian pertumbuhan 39.8% sareng 18.5% dina bulan Agustus 2018 dibandingkeun sareng inohong kadatangan 2017. Kitu ogé, jumlah pangunjung ti Amérika Serikat sareng Kanada ogé naék masing-masing 15% dina bulan Agustus 2018.

Sedengkeun nagara-nagara tatangga tetep mangrupikeun pasar sumber anu paling dipercaya sareng paling kuat pikeun Nepal, tren anu teras-terasan ogé diakibatkeun ku usaha ulet NTB pikeun memikat kelas perjalanan anu ngumbara di India sareng Cina. Posisian anu hadé pikeun hibah pariwisata Nepal parantos ningkatkeun citra Nepal sareng nyababkeun ningkat minat ti pasar sumber utama. Koperasi sareng kemitraan antara sektor publik sareng swasta ogé ngagaduhan peran penting anu ngagambarkeun sampurna dina kamekaran ieu.

Ditengah kenaikan global harga minyak sareng kanaékan akibatna wisatawan biaya transportasi ngirangan panjang umur sareng konsumsi jasa pariwisata. Ngalawan neraskeun révisi ka handap dina ekspektasi ékonomi makroekonomi, pertumbuhan lempeng dalapan bulan kadatangan wisatawan internasional muka jalan pikeun tujuan Nganjang ka Nepal Taun 2020.

DATANG DATANG DENGAN NASIONAL (Ku darat sareng hawa)
Nagara Tujuan: NEPAL
Kalénder Taun: 2018 Agustus
Nagara Kabangsaan Agustus % Robah % Bagikeun 18 Agustus
2017 2018
ASIA (SAARC)
Bangladés 2251 2,311 2.7% 2.6%
India 14057 19,295 37.3% 22.0%
Pakistan 289 488 68.9% 0.6%
Srilanka 9674 16,878 74.5% 19.2%
Sub-Jumlah 26271 38,972 48.3% 44.4%
ASIA (LAIN)
Cina 7349 12,048 63.9% 13.7%
Jepang 1857 1,925 3.7% 2.2%
Malaysia 1069 1,442 34.9% 1.6%
Singapura 464 463 -0.2% 0.5%
S. Koréa 2321 1,870 -19.4% 2.1%
Cina Taipei 656 740 12.8% 0.8%
Thailand 477 905 89.7% 1.0%
Sub-Jumlah 14193 19,393 36.6% 22.1%
Eropa
Austria 182 203 11.5% 0.2%
Bélgia 276 295 6.9% 0.3%
Républik Czech 127 119 -6.3% 0.1%
Dénmark 160 175 9.4% 0.2%
Perancis 1073 1,349 25.7% 1.5%
Jérman 1192 1,572 31.9% 1.8%
Israél 290 264 -9.0% 0.3%
Itali 1634 2,193 34.2% 2.5%
Walanda 826 578 -30.0% 0.7%
Norwégia 75 100 33.3% 0.1%
Polandia 183 204 11.5% 0.2%
Rusia 252 334 32.5% 0.4%
Swiss 322 0.4%
Spanyol 2938 3,505 19.3% 4.0%
Swédia 115 86 -25.2% 0.1%
UK 2973 3,619 21.7% 4.1%
Sub-Jumlah 12296 14,918 21.3% 17.0%
Oséania
Australia 1007 1,408 39.8% 1.6%
Selandia Baru 162 192 18.5% 0.2%
Sub-Jumlah 1169 1,600 36.9% 1.8%
Amérika
Kanada 670 775 15.7% 0.9%
AS 4024 4,628 15.0% 5.3%
Sub-Jumlah 4694 5,403 15.1% 6.2%
batur 15155 7,393 -51.2% 8.4%
total 73,778 87,679 18.8% 100.0%
Sumber: Dinas Imigrasi Nepal
Nganalisis & Disusun ku Dewan Pariwisata Nepal
Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.