24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
News Kaséhatan wartos kasalametan piknik Pembaruan Tujuan Wisata Rusiah Wisata News Kawat Wisata trending Ayeuna USA Breaking News Rupa-rupa Berita

Varian COVID-19 narajang Amérika Serikat

varian kovalén 1 1
COVID-19 varian

Kasus anu dilaporkeun munggaran tina COVID-19 varian parantos dilaporkeun di Amérika Serikat. Hiji lalaki Colorado yuswa 20-an na henteu aya riwayat perjalanan didiagnosa sareng ayeuna nuju diasingkeun di padesaan Elbert County di luar Denver. Varianana dikonfirmasi ku Laboratorium Propinsi Colorado.

Pejabat kaséhatan publik Colorado nalungtik kasus poténsial anu sanés sareng ngalaksanakeun kontak ngambah pikeun nangtoskeun naha varianna tiasa sumebar di sakumna nagara. Pejabat nyatakeun yén dipercaya vaksin anu dikaluarkeun ayeuna ogé épéktip ngalawan varian éta.

Galur varian mimiti mecenghul di Inggris sareng dipercaya langkung tepa tibatan galur anu diidentipikasi sateuacanna. Varian Inggris, katelah B.1.1.7, ogé parantos kapendak di Kanada, India, Italia, sareng UAE.

Varian COVID-19 anu kadua, katelah 501.V2, parantos kapendak di Afrika Kidul. Varian ieu ogé katular pisan.

Kusabab virus mimiti dideteksi di Cina ampir sataun katukang, varian coronavirus anyar parantos muncul, sareng umum pikeun virus ngalaman parobahan minor nalika baranahan sareng ngalangkungan populasi. Élmuwan nyatana ngalacak virus anu sumebar tina variasi virus ieu. Anu dipikamelang nyaéta upami varianna penting, vaksin anu ayeuna teu nawiskeun panyalindungan galur anu énggal.

Pejabat kaséhatan Colorado diharepkeun ngayakeun konperénsi berita énjing, Rebo, 30 Désémber 2020.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Linda Hohnholz, éditor eTN

Linda Hohnholz parantos nyerat sareng ngédit tulisan ti saprak mimiti karirna damel. Anjeunna parantos nerapkeun karep bawaan ieu ka tempat-tempat sapertos Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, sareng ayeuna TravelNewsGroup.