24/7 eTV BreakingNewsShow : Pencét dina tombol polumeu (kénca handap layar pidéo)
Warta Breaking Bangladés Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan pendidikan LGBTQ wartos News Kawat Wisata

Kawijakan AS Anyar ngeunaan Visa Tiasa Nganyenyeri Pasangan Sarua Sarua di PBB

Зображение-сделано-03.10.2018-в-9.29
Зображение-сделано-03.10.2018-в-9.29
Ditulis ku Dmytro Makarov

Unjuk rasa hak LGBT di Dhaka, Bangladés. Aturan anyar ti Departemen Luar Negeri ngabutuhkeun yén sadaya warga nagara asing anu damel di Amérika Serikat pikeun organisasi internasional, sapertos PBB, dikawinkeun supados pasangan anu sami séksna nampi visa.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Unjuk rasa hak LGBT di Dhaka, Bangladés. Aturan anyar ti Departemen Luar Negeri ngabutuhkeun yén sadaya warga negara asing anu damel di Amérika Serikat pikeun organisasi internasional, sapertos PBB, dikawinkeun supados pasangan anu sami séksna nampi visa. KOMUNITAS NYiptakeun

Kaputusan panganyarna ku Departemen Luar Negeri Amérika Serikat anu ngabutuhkeun sadayana warga asing anu damel di Amérika pikeun organisasi internasional, kalebet PBB, dikawinkeun supados pasangan anu sami séksna nampi visa turunan, disebat G-4, ningkatkeun tantangan anu disanghareupan ku pasangan LGBTIQ + dina hubungan anu sami-jinis. Sakitu seueur anu jelas.

Dina aturan na sateuacanna, nalika datang ka pasangan anu sami-sex, Departemen Luar Negeri mikawanoh pasangan dina hubungan domestik sareng perkawinan. Ayeuna ukur anu terakhir anu bakal dikenal.

Parobihan ieu dibenerkeun ku kahoyong AS pikeun nyandak paritas kumaha hubungan lawan jenis sareng hubungan séks anu sami diaku. Ti saprak 2009, pikeun pasangan lawan jenis, Departemen Luar Negeri ngan ukur ngakuan saha waé anu nikah.

Pengumuman anu dikaluarkeun ku PBB dina tanggal 28 Séptémber ka anggota pagawé na, nyatakeun yén ayeuna diakréditasi mitra dalam negeri anu sami tina pajabat PBB anu hoyong ngajaga visa G-4 na kedah siap ngalebetkeun buktos perkawinan dina 31 Desember. 2018. Saatos éta, aranjeunna bakal dipiharep bakal ninggalkeun Amérika Serikat dina waktos 30 dinten upami aranjeunna henteu tiasa nunjukkeun buktina perkawinan, kecuali upami aranjeunna sacara mandiri tiasa ngamankeun visa.

Léngkah anyar ieu ti Departemen Luar Negeri sanés ngan ukur léngkah sanés anu ngaheulakeun perkawinan tibatan sadaya bentuk serikat anu sanés, tapi henteu ngabahas kanyataan yén pasangan anu sami séks nyanghareupan kendala asli anu nyegah aranjeunna nikah pasangan.

Perkawinan kelamin sami, contona, sacara hukum ngan ukur sakitar 13 persén nagara-nagara anu nagara anggota PBB. Kanggo sababaraha pasangan, aya dina perkawinan kelamin anu sami nyandak résiko gugatan di nagara asal. Ieu sababna seueur pasangan anu sami-sami milih pasangan di luar negeri tina pilihan atanapi kusabab kabutuhan.

Kalayan parobihan aturan ku Dinas Nagara, sadaya karyawan organisasi internasional anu ditugaskeun ka Amérika Serikat anu aya hubungan anu sami sareng kelamin ayeuna kedah milarian cara pikeun nikah pikeun ngamankeun visa karésidénan pikeun pasangan anu sami-sami.

Éta leres: henteu sadayana pasangan LGBTIQ + bakal kapangaruhan sami. Di dieu parobihan aturan janten rumit.

Pikeun para padamel PBB dina kemitraan domestik kelamin anu sami anu parantos aya di New York, aranjeunna tiasa milih angkat ka Aula Kota sareng nikah, kusabab serikat kerja sapertos kitu sah di nagara éta. Tapi pasangan anu ngalakukeun éta sadar yén aranjeunna panginten tiasa nanggungjawaban kriminal di nagara asal.

Pikeun pagawé PBB henteu acan di Amérika Serikat tapi ditugaskeun ka kantor tugas sapertos New York, aranjeunna kedah nikah sateuacan sumping ka dieu atanapi nikah di Aula Kota sakali ka dieu.

Anu paling matak pikahariwangeun kuring, nyaéta pasangan anu bakal sesah bepergian ka nagara anu ngalakukeun perkawinan kelamin sami pikeun minuhan sarat pikeun visa G-4: naha éta kusabab aranjeunna moal tiasa pikeun ngamankeun visa wisata ka nagara sapertos kitu, atanapi aranjeunna moal tiasa nyumponan sarat nagara ieu pikeun warga asing anu hoyong nikah di dinya, atanapi aranjeunna henteu ngagaduhan artos kanggo ngumbara ka nagara sapertos kitu.

Saur kuring, salaku conto, tina pasangan anu aya di Nairobi anu naros ka kuring kanggo bantosan, nyanghareupan kendala kauangan sareng visa pikeun ngumbara ka nagara sapertos Afrika Kidul pikeun nikah. Kuring mikirkeun kahoyong anu jero pikeun ngajantenkeun hubungan na sah, upami ngan ukur pikeun kapuasan pribadi nyalira, kusabab identitas séksualna atanapi status hubunganna tiasa dibagi pisan.

Saatos seueur usaha, kemitraan domestik nganggo surat pernyataan anu dikintunkeun nyaéta pasangan anu berhasil diamankeun. Perkawinan kelamin sami mangrupikeun impian anu masih teu mungkin pikeun aranjeunna di dunya ayeuna.

Anu ogé pikahariwangeun kuring nyaéta pesen yén kabijakan Amérika Serikat anyar dikirimkeun ka jalma anu ngagaduhan hubungan séks anu sami anu parantos nyanghareupan kendala anu serius. Karyawan PBB dina hubungan séks anu sami sacara rutin henteu tiasa nyandak pasangan anu sami-sami ka postinganna kusabab pamaréntah host, bari senang masihan visa karésidénan ka pasangan anu teu séks, nolak nyerahkeun visa ka pasangan anu sami-sami.

UN-GLOBE, organisasi anu ngadukung kasetaraan sareng inklusifitas pikeun jalma LGBTIQ + anu damel di sistem PBB, parantos ngabantosan sajumlah pasangan dina kaayaan ieu.

Pasangan séks anu sami ieu sering mikahoyong ngeposkeun postingan di nagara-nagara dimana hubungan rumah tangga atanapi perkawinan anu sami séks sah, sabab saatos taun pisah, aranjeunna tungtungna tiasa hirup babarengan deui.

Kuring heran lamun New York bakal tetep janten bagian tina daptar ieu pikeun pagawé PBB atanapi upami éta bakal ngiringan daptar stasiun tugas anu langkung lami di mana pasangan anu sami-sami langkung ati-ati: anjeun tiasa nyanghareupan kendala.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Dmytro Makarov

Dmytro Makarov asalna ti Ukraina, cicing di Amérika Serikat salami 10 taun salaku mantan pengacara.