Fitur UNWTO salaku pariwisata asup kana agenda kerjasama Ibero-Amérika

0a1a-108
0a1a-108

KTT Ibero-Amérika Kapala Kepala Nagara sareng Pamaréntah (La Antigua, Guatemala, 26-15 Nopémber) dipungkas ku deklarasi politik tingkat luhur ngeunaan pangwangunan berkelanjutan di mana pariwisata maénkeun peran pendukung utama. Komitmen éta, anu kalebet Organisasi Pariwisata Dunya (UNWTO), mangrupikeun pertama kalinya sektor pariwisata diulas dina agenda kerja sama multilateral tingkat luhur.

Présidén sareng pimpinan nagara Ibero-Amérika parantos maréntahkeun Sekretariat Umum Ibero-Amérika (SEGIB) kalayan ngenalkeun pariwisata dina portopolio kerjasama pangwangunan 22 nagara anggotana, anu sadayana ogé Amérika Serikat Anggota.

Dina 'La Antigua Action Program for Ibero-American Cooperation', amanat ti kapala nagara sareng pamaréntahan khusus nyauran SEGIB pikeun koordinat caket damelna di masa hareup ngeunaan pariwisata sareng UNWTO. Duanana organisasi dipenta pikeun kolaborasi dina prakarsa pikeun ngamajukeun pariwisata berkelanjutan anu tiasa mangaruhan kana pangwangunan, damel sareng paraga konci Akademi Pengembangan Berkelanjutan PBB '2030.

Kasepakatan ieu henteu pernah dilakukeun pikeun ngalebetkeun pariwisata dina rencana aksi multilateral internasional pikeun kerjasama. Komitmen éta kalebet pariwisata sareng ékonomi babarengan salaku hiji daérah masalah, ngadorong nagara-nagara pikeun ngutamakeun kawijakan publik pikeun ngembangkeun sareng ngatur wisata anu sustainable sareng tanggel waler pikeun naekeun daya saing.

Kontribusi munggaran UNWTO mangrupikeun publikasi "Kontribusi Pariwisata kana Tujuan Pangwangunan Berkelanjutan di Ibero-America", dihasilkeun dina acara Konperénsi Menteri Ibero-Amérika Mimiti Menteri Ékonomi sareng Pariwisata anu diayakeun dina bulan Séptember, sareng dugi ka KTT Présidén sareng Kapala Nagara.

Kamajuan ieu berpotensi masihan pariwisata sora anu pantes dina tingkat politik sareng kawijakan anu pangluhurna, nambihan nilai pikeun ékonomi sareng ngalengkepan karya UNWTO sareng anggota sareng mitra na di saluareun nagara-nagara Ibero-Amérika.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN