Maca kami | Dangukeun kami | Lalajo kami | Miluan Kajadian Live | Pareuman Iklan | Live |

Pencét kana basa anjeun pikeun narjamahkeun tulisan ieu:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

Pajabat pamaréntah eSwatini dilarang ngalayang kelas hiji

0a1a-114
0a1a-114

Perdana menteri Karajaan eSwatini anyar (baheulana kawanoh salaku Swaziland) dinten Jumaah ngalarang perjalanan udara kelas munggaran pikeun sadaya pejabat pamaréntah salaku bagian tina kampanye pikeun ngendalikeun pengeluaran pamaréntah.

Perdana Menteri Ambrose Dlamini, anu nyandak jabatan sabulan ka pengker, ogé ngumumkeun yén anjeunna moal mésér mobil énggal pikeun dirina tapi ngawariskeun mobil anu lami anu dianggo ku anu ngaheulaan na nalika ékonomi merangan pertumbuhan anu laun.

"Saatos tantangan ékonomi anu ayeuna disanghareupan karajaan, kabinet parantos mutuskeun pikeun nerapkeun kaputusan fiskal samentawis pikeun ningkatkeun kaprigelan finansial sareng kadali supados nyéépkeun sakedik artos," saur dina hiji pernyataan.

Dlamini nyarios yén sadaya pejabat senior kaasup dirina sareng menteri "moal deui ngarambat kelas munggaran tapi di kelas bisnis nalika ngalayang dina tugas nasional".

"Sadayana PNS sanésna bakal ngapung di kelas ékonomi".

Sadaya perjalanan asing ku pejabat pamaréntah bakal dipariksa pikeun mastikeun yén aranjeunna penting pisan nasional.

Tilas bankir sareng eksekutif nasional operator mobile terkemuka di Afrika MTN, Dlamini bulan kamari diangkat janten perdana menteri ku Raja Mswati III, kanggo ngagentos Sibusiso Barnabas Dlamini anu maot dina bulan Séptember.

Dlamini nyarios yén anjeunna nuju nyiapkeun rencana "pamulihan ékonomi" kanggo nagara anu sangsara kamiskinan anu parah sareng parantos berjuang pikeun ngangkat ékonomi na.

Bank Dunia nyatakeun yén GDP eSwatini diproyeksikeun dikontrak ku -0.6% taun ayeuna utamina salaku akibat tina "parahna tantangan fiskal sareng upaya konsolidasi fiskal pamaréntah".

Turunna pendapatan pamaréntah sareng pengeluaran anu tinggi parantos ngahasilkeun defisit fiskal anu tinggi sareng masalah arus kas.

Raja, Mswati, salah sahiji penguasa mutlak terakhir di dunya, anu ngagaduhan 14 istri sareng langkung ti 25 murangkalih, ngagaduhan reputasi pikeun méakkeun mahal pikeun pesawat pribadi sareng istana karajaan sedengkeun 63% poko na hirup dina kamiskinan.

Tanpa peringatan dina bulan April, Mswati III nandaan 50 taun ti saprak nagara na kamerdékaan tina kakawasaan kolonial Inggris ku ngumumkeun yén éta ayeuna bakal katelah eSwatini ("tanah Swazis").

Karajaan anu kakoncara daratan, anu ngagaduhan hubungan ékonomi anu caket sareng Afrika Kidul, nyanghareupan kritik internasional yén pamaréntahan nyegah kaayaan teu satuju, jail para lawanna sareng nolak hak-hak buruh.

Nyitak Friendly, PDF & Email