24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Megatkeun Berita Perjalanan Warta Breaking Nepal wartos piknik Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

Pariwisata Nepal ngahontal tonggak sejarah anu anyar: Langkung ti sajuta kadatangan tamu

nelasan
nelasan
Ditulis ku jelema nu nyunting

Bulan Nopémber 2018 nyaksian momen bersejarah kalayan trend pertumbuhan anu fenomenal dina datangna wisatawan internasional ka Nepal.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bulan Nopémber 2018 nyaksian momen bersejarah kalayan trend pertumbuhan anu fenomenal dina datangna wisatawan internasional ka Nepal. Moméntum anu konsisten sareng ka luhur diteraskeun dina usum puncak wisata nyaéta Oktober sareng Nopémber 2018 sareng inohong kadatangan dina bulan Januari – Nopémber parantos ngalangkungan tanda anu diantosan tina sajuta pengunjung internasional taunan sareng ngahontal 1,001,930, kalayan paningkatan kumulatif 17% dina periode anu sami dina 2017. Salajengna, angka éta henteu kalebet jumlah anu datang daratan internasional ka Nepal dina Oktober sareng Nopémber. Komo upami, inohong kadatangan luar negeri taun kamari dianggap konstan, kamekaran sacara umum dina periode Januari-Nopémber bakal janten 23%.

Kadatangan wisatawan ti India dina Oktober sareng Nopémber masing-masing 11,566 sareng 16,167. Total kadatangan pengunjung India dina periode Januari-Nopémber ngahontal 260,124.

Kitu ogé, 11,921 sareng 12,944 wisatawan Tionghoa nganjang ka Nepal masing-masing dina Oktober sareng Nopémber. Jumlah total pangunjung Tionghoa dina periode Januari-Nopémber ngahontal 134,362. Nya kitu, anu datang ti Thailand, Jepang sareng Koréa Kidul ogé parantos ningkat sacara signifikan.

Kadatangan Éropa ogé naek ku pertumbuhan séhat ti pasar konci. Kadatangan ti Inggris nyaéta 9022 sareng 7,394, ti Jérman masing-masing 7150 sareng 4393 sareng ti Perancis 7246 sareng 4083 masing-masing dina Oktober sareng Nopémber. Total kadatangan Éropa dina periode Januari-Nopémber di 2018 ngahontal 224,206.

Total jumlah pangunjung AS ka Nepal dina Oktober sareng Nopémber 2018 kacatet masing-masing 11,757 sareng 9,193, sareng total kadatangan di bulan Januari- Nopémber taun 2018 ngahontal 82,870. Kitu ogé, jumlah urang Australia anu nganjang ka Nepal dina periode Januari-Nopémber 2018 nyaéta 33,528.

Deepak Raj Joshi, Kapala Eksekutif Déwan Pariwisata Nepal nyatakeun yén gambar Nepal salaku salah sahiji tujuan wisata anu paling dipikaresep parantos dikuatkeun sareng ieu ogé katingali dina pertumbuhan anu luar biasa dina datangna pangunjung ka Nepal. Ieu ogé tiasa disababkeun ku usaha sasarengan Pamaréntah Nepal, Dewan Pariwisata Nepal, perdagangan perjalanan sektor swasta sareng média nuju promosi séktor pariwisata sacara umum dina arena pariwisata internasional. Anjeunna ogé nambihkeun yén ieu mangrupikeun momen pikeun memperingati tonggak sejarah wisata Nepal sabab ogé nyebatkeun poténsi sektor pariwisata Nepal anu tiasa langkung diwujudkeun ngalangkungan kampanye pariwisata nasional anu bakal datang tina Wisata Nepal Taun 2020.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

jelema nu nyunting

Pimpinan redaksina nyaéta Linda Hohnholz.