$ 12.60 per galon: Zimbabwé nyatakeun rékor harga béngsin sadunya

0a1a-96
0a1a-96

Zimbabwé aya di tengah krisis ékonomi anu parah sareng kakurangan mata uang asing anu akut, anu nyababkeun kakurangan bahan bakar, roti sareng barang penting anu sanés. Seueur perusahaan Zimbabwean parantos lirén damel sabab ngan saukur henteu sanggup ngimpor bahan baku.

Nagara ayeuna dina mogok nasional tilu dinten sareng protés meletus di jalan-jalan saatos pamaréntah dua kali harga bahan bakar, ngajantenkeun bénsin dijual di Zimbabwé anu paling mahal di dunya.

Saatos hiperinflasi di 2009, Zimbabwé ngaleungitkeun mata uangna nyalira sareng parantos nganggo dolar AS sareng rand Afrika Kidul.

Tapi krisis ékonomi sareng kakurangan mata uang asing parantos ngadorong pamaréntah nyarios akhir minggu éta bakal ngenalkeun mata uang anyar sorangan dina 12 bulan ka payun.

Numutkeun ka Présidén Zimbabwé Emmerson Mnangagwa, anu ngagentos présidén 38 taun Robert Mugabe dina bulan Nopémber 2017, duka kali tina harga bahan bakar bakal ngabantosan kakurangan BBM.

Dina tulisan dina halaman Facebook resmina, Mnangagwa nyerat dinten Minggu:

"Saatos kakirangan ayeuna di pasar bahan bakar, kami parantos milih bertindak, sareng polah neken. Kurangna éta, kusabab ningkatna panggunaan bahan bakar dina perekonomian anu nuju naék, sareng diperparah ku kagiatan dagang mata uang sareng bahan bakar haram anu nyebar, henteu mampuh sareng Pamaréntah ayeuna parantos mutuskeun sababaraha langkah ieu:

• Harga pompa bahan bakar disetél dina $ 3.11 per liter ($ 11.77 per galon) pikeun solar, sareng $ 3.33 per liter ($ 12.60 per galon) pikeun béngsin. "

Harga béngsin $ 3.33 per liter ($ 12.6 0 per galon) ayeuna janten anu pangluhurna di dunya.

Numutkeun data ti GlobalPetrolprices.com, dugi ka 7 Januari 2019, harga béngsin sadunya rata-rata $ 1.08 per liter, atanapi $ 4.09 per galon. Béngsin anu paling mahal di dunya sateuacan naék harga Zimbabwean nyaéta di Hong Kong dimana hiji galon bénsin janten $ 7.71.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | TravelIndustry News