Loro Parque Fundación nyumbang kana hasil anu berhasil dina Parrot Anu Kuncung Konéng di Kolombia

0a1-16
0a1-16

Sanaos langkung ti 8,000 kilométer misahkeun Kapuloan Kanaria sareng Kolombia, Parrot anu bermata Konéng ngagaduhan hubungan anu penting sareng Nusantara: padamelan konservasi anu dilakukeun ku Loro Parque Foundation pikeun ngajagi spésiésna, anu parantos nyumbang kana hasil suksésna.

Partisipasi Yayasan dina proyék pikeun nyalametkeun Parrot Eared-Eared, babarengan sareng ProAves Foundation of Colombia, parantos mendasar dina pencapaian yén dinten ayeuna populasi liar manuk ieu parantos ngalobaan sareng parantos ngahontal jumlah rékor. Carita anu nandaan kasalametan na dimimitian dina pertengahan taun 1990an, nalika Yayasan Loro Parque ngadukung panangtayungan 20 manuk pamungkas di Ékuador. Dina taun 1988 aranjeunna ngaleungit sareng dipikahariwang yén spésiésna parantos pupus pisan; Nanging, dina taun anu sami proyek Ognorhynchus dimimitian ku tujuan pikeun mastikeun salametna spésiés sareng habitatna di Andes Kolombia.

Saatos milarian salami sataun, populasi 81 individu kapendak di Andes tengah, di komunitas Roncesvalles, nalika dina Januari 2001 populasi kadua 63 individu muncul di suku gunung Andes barat di Jardín, di Departemen Antioquia. Dina sababaraha taun ti saprak kolaborasi dimimitian, Yayasan mangrupikeun arsiték poko tina prakarsa anu tiasa janten anu paling suksés di sadayana Amérika Kidul. Sareng, kanyataanna, sapertos tingkat pamulihan yén dina taun 2010 Serikat Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN) ngirangan kategori ancaman Parrot Eared-Eared tina 'bahaya terancam' janten 'terancam punah'.

Sasatoan ieu ngagaduhan hubungan anu caket sareng palem lilin, tangkal nasional Kolombia, ogé kaancam ku ngangon ingon-ingon sareng panggunaan anu teu pilih kasih dina hajatan Pésta Minggu. Mangsa-mangsa panilitian ngeunaan panggunaan habitat, diét, distribusi, sareng paripolah réproduktif parantos nyayogikeun dasar anu kuat pikeun ancaman pikeun spésiés sareng korma lilin, sahingga ngamungkinkeun rencana aksi konservasi global.

Diantara prakarsa anu béda anu dilaksanakeun dina kerangka proyék ieu, aranjeunna ogé tiasa ngandelkeun kolaborasi Vatikan. Sanaos akar tina tradisi kaagamaan ieu, kolaborasi caket Garéja sareng program pendidikan anu saé parantos ngamungkinkeun sadayana nganggo alternatip anu sanés ayeuna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov