Yordania 'nampik' Bandara Ramon Israél

0a1a-145
0a1a-145

Kapala Komisi Pangaturan Penerbangan Sipil Yordania, Haitham Misto, nyarios dinten Senén, yén muka bandara internasional anyar Israél di sapanjang wates anu dibagi, bakal ngancam ruang udara karajaan éta.

"Yordania nampik pendirian bandara Israél di tempatna ayeuna," saur pejabat Yordania, numutkeun ka média nagara.

Misto nyarios yén bandara ngalanggar "standar internasional ngeunaan hormat pikeun kadaulatan ruang udara sareng daérah nagara-nagara sanés".

Perdana Menteri Israél Binyamin Netanyahu ngahadiran upacara pembukaan tadi di Bandara Ramon, maksudna naekeun wisata di nagara Yahudi sareng dijantenkeun alternatif darurat ka bandara Ben-Gurion Tel Aviv.

Mimitina, terminal anyar bandara bakal ngan ukur hiber domestik anu dioperasikeun ku operator Israél. Tanggal teu acan ditangtoskeun pikeun ngamimitian hiber internasional.

Yordania mimiti nyuarakeun bantahanna ka bandara Israél anu anyar nalika pangwangunan dimimitian di 2013.

Bandara na dumuk di sebatas wates ti Bandara Internasional King Hussein Yordania di kota Laut Beureum Aqaba.

Misto nyatakeun Yordania parantos ngabéjaan Organisasi Penerbangan Sipil Internasional ngeunaan "bantahan karajaan anu kuat".

Karajaan, cenah, parantos nyauran ICAO pikeun "nyandak sagala tindakan anu diperyogikeun pikeun mastikeun yén Israél sasuai sareng standar internasional".

Misto nyarios yén panitia parantos aya hubunganana sareng otoritas penerbangan sipil Israél, sareng "ngawartosan aranjeunna yén kaputusan pikeun ngoperasikeun bandara henteu kedah nyandak sapihak dugi sadayana urusan anu atos direngsekeun".

Yordania "cadangan sadaya pilihan pikeun mastikeun pertahanan kapentingan karajaan sareng perlindungan", saurna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov

eTurboNews | eTN