Kabuka sacara resmi: Bandara Ilan sareng Asaf Ramon di Israél

bandara-1
bandara-1

Bandara anyar, anu munggaran anu diwangun di Israél khusus pikeun panggunaan warga sipil, ngalangkungan langkung 5 km ² (1,250 hektar) kalayan landasan pacu panjang 3.6 km sareng taxiway kalayan 40 celemek anu bakal ngalayanan patalimarga domestik sareng internasional. Bandara anyar ngagantikeun bandara domestik di Eilat sareng bandara internasional di Ovdah.

Bandara Internasional Ilan sareng Asaf Ramon, anu ngalayanan liburan Laut Beureum Eilat sareng kiduleun Israel, dibuka awal minggu ieu. (Januari 21, 2019.) Tempatna 18 kilométer kaléreun Eilat gigireun Cagar Alam Timna, kurang leuwih 20 menit naék mobil kalayan henteu patalimarga, Bandara Internasional Ilan jeung Asaf Ramon bakal boga dampak signifikan dina pariwisata lokal jeung internasional wewengkon. Israel, Yordania jeung Gurun Sinai Mesir. Bandara Internasional Ilan sareng Asaf Ramon diperkirakeun nampung 2.25 juta panumpang per taun, kalayan diperkirakeun kapasitas pertumbuhan 4.25 juta panumpang per taun.

Air Control Tower jangkungna 50 méter. Apron bandara, ogé katelah tarmac, ngamungkinkeun 60 slot dimana pesawat tiasa parkir, ngabongkar atanapi ngamuat, ngeusian bahan bakar sareng naek kapal. Jetway teu acan diwangun kanggo ngaksés pesawat tina terminal. Panumpang bakal naék pesawat boh tina jalan ti terminal utama ka pesawat atanapi ku transfer beus.

Bandara $ 473.5 juta dirancang ku dua firma arsitéktur panggedéna di Israél - Amir Mann-Ami Shinar Arsiték sareng Planners sareng Moshe Tzur Arsiték & Town Planners Ltd. Bukti dina desain téh hoyong kalebet bentang alam dramatis di Gurun Negev sakitar bandara, kalayan dilebetkeun jandéla pinuh sareng seueur cahaya panonpoé alami sareng interior anu minimalis kalayan langit-langit tinggi sareng perabot tingkat handap kalayan ruang anu dimangpaatkeun ku pendopo anu janten pembagi. Kaasup di pedalaman terminal nyaéta toko gratis bea cukai sareng cafe open-air sentral sareng kolam renang biologis sareng kebon.

Usum usum 2018/2019 parantos ningali usum putus-catetan pikeun penerbangan ka Eilat kalayan 15 maskapai udara internasional anu ngangkut panumpang langsung ka Eilat ti 28 kota di 18 nagara di Éropa. Sakitar 350,000 tamu internasional diharepkeun badarat di Ovdah / Ramon dina usum salju. (Sumber: Otoritas Bandara Israél). Ampir 60 penerbangan mingguan (dugi ti ngan opat sababaraha taun ka pengker) ngalayang ka Kidul Israél usum usum ieu, berkat subsidi anu disayogikeun ku Menteri Pariwisata 60 Euro per panumpang dina penerbangan langsung sumping ti tujuan énggal kalayan poténsi wisata. Bandara diwangun pikeun ngamungkinkeun aksés pikeun penerbangan lokal, internasional sareng trans-Atlantik sareng bakal beroperasi sareng penerbangan domestik ngan ukur dina jangka waktu awal.

Aya jasa beus Egged anu ngalir ka sareng ti bandara ti Eilat, babarengan sareng jalur-jalur anyar anu bakal ngalayanan bandara ti Beer Sheva sareng Mitzpe Ramon anu bakal ngabantosan para turis nganjang ka beulahan Israél kidul ti bandara.

Penerbangan internasional diharepkeun ngalih ti bandara Ovdah ka bandara Ramon dina April 2019. Bandara ieu dingaranan astronot Israél Ilan Ramon, anu maot dina bencana Space Shuttle Columbia 2003, sareng putrana Asaf, pilot Angkatan Udara Israél anu maot nalika latihan.

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali