Tilas Menteri Pariwisata ZImbabwe Dr. Walter Mzembi masih hirup

Mzembi2
Mzembi2

Tilas Menteri Pariwisata sareng Perhotelan pikeun Zimbabwé, Dr Walter Mzembi ngobrol sareng eTurboNews Minggu wengi ti padumukan na di Johannesburg saatos média sosial sareng seueur sumber berita Zimbabwé sareng Afrika Kidul ngalaporkeun yén anjeunna di rumah sakit Afrika Kidul sareng kaleungitan perangna sareng kanker dina jam-dinten awal Sabtu énjing.

Mzembi ngawartosan eTurboNews: ”Kuring nyarios sareng anjeun ti sawarga, tapi ieu henteu lucu. Putri abdi di Éropa gugah ku berita ieu sareng nelepon kuring panik. ”

Laporan media samemehna anu ngaku mantan menteri Luar Negeri Walter Mzembi parantos diliwatan parantos dipecat salaku "omong kosong dianggurkeun" ku urut sekutu politik G40 na Professor Jonathan Moyo.

Kaayaan kaamanan sareng politik di Zimbabwé sigana langkung parah.

eTurboNews ngobrol sareng Hon Job Sikala, anggota parlemén. Anjeunna nyarios: "Kami moal tiasa neraskeun hirup di primitivity dina tiiseun. Salaku pengacara anu ngabela 150+ tahanan pulitik, kaasup barudak yuswa 14 taun, pamaréntah ngagunakeun perkosaan salaku padika panyiksaan. Jalma-jalma ngaleungit di dieu. "

Présidén Zimbabwé Emmerson Mnangagwa parantos ngaluncurkeun serangan diplomatik dina upaya nyarioskeun carita na dina nyanghareupan kutukan global anu dipicu ku clampdown anu mematikan ku tentara dina saatos protés 14 Januari ngalawan kenaikan harga bahan bakar anu lungkawing.

Dinten Jumaah, Amérika Serikat sareng PBB nambihan beuratna kana seruan ku komunitas internasional pikeun Mnangagwa pikeun mundur dina tantara, anu dituduh ngabunuh sahenteuna 12 urang sareng némbak langkung ti 78 warga sipil. Numutkeun ka juru carios na George Charamba, pamimpin Zanu PF kapaksa ngalangkungan rally na anu disebut "Hatur Nuhun" dijadwalkeun pikeun Mt Darwin dina raraga ngabahas pamimpin régional ngeunaan kaayaan di Zimbabwé payuneun KTT Uni Afrika anu ditetepkeun pikeun Étiopia dina waktos sababaraha dinten.

 

 

Nyitak Friendly, PDF & Email

News Patali