24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Asosiasi News Megatkeun Berita Perjalanan Perjalanan Usaha Berita Pamaréntah Warta Breaking Nepal wartos News Kawat Wisata

Pagawé réstoran di Nepal nganggap mogok

reban
reban

Serikat Hotel sareng Rumah Makan di Kathmandu, Nepal nungtut mundur upami aya kaputusan pikeun ngahapus muatan jasa 10% tina tagihan réstoran.

The Restaurant and Bar Association Nepal (REBAN) parantos minggu kamari mutuskeun nolak muatan jasa 10 persén di Kathmandu, Sauraha sareng Pokhara, nyebatkeun keluhan ti konsumén. Réstoran sareng bar sanés di kota-kota sanés bakal narik muatan jasa laun.

Rapat ieu diayakeun sasarengan ku All Nepal Hotel Casino and Restaurant Workers Association, Casino & Restaurant Workers Union, sareng Pariwisata Nasional sareng Union Associated Workers 'Union, nungtut REBAN narik keputusan ngeunaan ngabasmi muatan jasa 10 persén.

Serikat padagangan ngancam pikeun nutup sadaya réstoran sareng bar ti dinten Salasa upami kaputusanana henteu langsung digulung.

Dinten sapoé saatos REBAN nyandak kaputusan pikeun mupus muatan jasa, serikat padamelan parantos masihan ultimatum 24 jam pikeun mundur kaputusan. "Nanging, REBAN ngupingkeun pamiosan pikeun paménta kami. Ieu henteu tiasa ditampi ku kami, "saur Madhav Pandey, présidén All Nepal Hotel, Casino and Association Workers Restaurant.

REBAN babarengan sareng Hotel Association Nepal (HAN) sareng serikat padamelan hotél sareng padamel réstoran parantos nandatanganan perjanjian 26 Méi 2018 kanggo nyayogikeun pangsa anu langkung ageung tina dana anu dikempelkeun tina muatan jasa 10 persén ka padamel. Perjangjian parantos dibereskeun dina 8 Juni 2018.

Serikat padagangan nyatakeun tibatan masihan pangsa sahamna pikeun buruh, REBAN milih ngaleungitkeun biaya jasa.

Surya Bahadur Kunwar, présidén Union & Workers Restaurant and Khemraj Khadka, présidén National Tourism and Union Associated Workers 'Union, ngawartoskeun média lokal yén moal aya kompromi ngalawan restaurateurs sareng hoteliers ayeuna. Biaya jasa mangrupikeun hak-hak pagawé sareng kedah dilaksanakeun naon waé, saur aranjeunna dina waktos rally.

Samentawis éta, ngaluarkeun siaran pers dina dinten Minggu, REBAN nyatakeun yén éta serius ngeunaan karaharjaan para padamelna. "Kami parantos nyandak inisiatif anu peryogi pikeun nerapkeun gaji dasar anu diumumkeun ku pamaréntah. Ogé, tip anu dikumpulkeun ti klien kami bakal disebarkeun di kalangan pagawé, "asosiasi nambahan dina pernyataan éta.

Araniko Rajbhandari, sekretaris umum REBAN, nyatakeun henteu aya gunannana ngalakukeun protés sabab Mahkamah Agung ogé parantos ngaluarkeun bewara sebab-akibat ngalawan kaputusan ieu. "Maka, masalahna kedah direngsekeun ku silih ngarti," tambahna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz teras-terasan damel di industri perjalanan sareng pariwisata ti saprak anjeunna nonoman di Jérman (1977).
Anjeunna ngadegkeun eTurboNews di 1999 salaku buletin online munggaran pikeun industri pariwisata perjalanan global.