24/7 eTV BreakingNewsShow :
TEU SORA? Pencét kana simbol sora beureum di kénca handap layar vidéo
Asosiasi News Ngabobol Warta Internasional Megatkeun Berita Perjalanan Industri silaturahmi Hotél & Resor Warta Breaking Nepal wartos resorts piknik kandaraan Pembaruan Tujuan Wisata News Kawat Wisata

Pariwisata Nepal: Angka kadatangan nunjukkeun kapercayaan pengunjung anu mantep

0a1a-108
0a1a-108

Taun 2019 dimimitian ku tren pertumbuhan anu ngadorong pisan kadatangan wisatawan ka Nepal. Numutkeun ka Dinas Imigrasi (sareng kantor-kantorna) 77,300 pangunjung internasional sumping ku udara sareng 14,493 sumping ka daratan ka Nepal dina Januari 2019. Dina agrégat, total 91,793 pengunjung sumping ka Nepal, paningkatan kumulatif 25.4% dibanding bulan anu sami di 2018 .

Kadatangan wisatawan ti India dina Januari 2019 ningkat ku 20.6% dibandingkeun sareng inohong Januari 2018 sareng ngahontal 14,650. Kadatangan sadayana ti nagara SAARC ngadaptarkeun kamekaran mantap 11.6% dibanding bulan anu sami taun ka tukang kalayan 17,432 total wisatawan.

Kitu ogé, 13,688 wisatawan Tionghoa ngadatangan Nepal dina bulan kahiji 2019, anu 14% langkung seueur tibatan angka Januari Januari. Anu datang ti Thailand, Jepang sareng Koréa Kidul ogé ningkat sacara signifikan masing-masing 2018%, 69.8% sareng 38% di ngabandingkeun sareng inohong Januari 8.4.

Ka luar Éropa ka Nepal ogé nuju naék ku pertumbuhan séhat ti pasar sumber Éropa utama. Kadatangan ti Karajaan Inggris, Jérman sareng Perancis masing-masing 4,130, 1,549 sareng 1,375 kalayan tingkat pertumbuhan 27.2, 19.7 sareng 19.8%. Total kadatangan Éropa dina Januari 2019 ngahontal 11,966 kalayan pertumbuhan régional régional 20%.

Total jumlah pangunjung AS ka Nepal dina Januari 2019 nyaéta 7,028, paningkatan 28.1% dibanding angka Januari taun kamari. Jumlah anu datang Australi ka Nepal parantos naék ku 31.3% janten 3,527.

Deepak Raj Joshi, CEO Déwan Pariwisata Nepal nyatakeun yén kamekaran datangna internasional dina awal taun 2019 tiasa dilakukeun kusabab Nepal teras-terasan nyebarkeun pesen anu positip sacara internasional. "Kami ngahargaan dukungan ti média sareng sadaya pamangku kapentingan pariwisata pikeun kamekaran anu terasuh anu tumuluy dina taun 2019. Kamekaran ieu ngadorong urang pikeun damel langkung hésé pikeun ngamankeun kakuatan sektor publik sareng swasta di dinten-dinten payun." Saurna.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Pimpinan redaksi Assignment nyaéta OlegSziakov