Raja Yordania Abdullah II nampi Lampu Damai St Francis di Assisi

0a1a-79
0a1a-79

Paduka Raja Yordania, Abdullah II, bakal didatangan, dibarengan ku Paduka Ratu Yordania, Rania, di Basilika Santo Fransiskis Assisi, Italia dina 29 Maret pikeun nampi kado, ti para sadulur Suci Biara, Lampu Damai St Francis.

Kanselir Jérman, Angela Merkel, sareng Perdana Menteri Italia, Giuseppe Conte, ogé bakal ambek dina rapat di Basilika San Francesco.

Sutradara Ruang Pers di Biara Suci Assisi, Bapa Enzo Fortunato, ngaguratkeun yén lampu Saint Francis bakal dikirimkeun ku Guardian of the Sacred Convent of Assisi, Father Mauro Gambetti, ka Baginda Raja Abdullah II anu "di Wétan Tengah sareng sakumna dunya parantos ngabédakeun dirina sareng Karajaan Hashemite Yordania ngalangkungan tindakan sareng komitmenna pikeun ngamajukeun hak asasi manusa, harmoni antara kapercayaan anu béda, reformasi sistem pendidikan sareng kabébasan ibadah, sareng dina waktos anu sami parantos dipasihkeun silaturahmi sareng tempat anu aman pikeun jutaan pangungsi.

"Ieu sababna urang mutuskeun nyandak ganjaran ka Baginda ku Lampu Damai" saur bapak E.Fortunato.

Duta Besar Italia di Holy See Pietro Sebastiani, Speaker Kadutaan Républik Féderal Jérman, Fabrizio Micalizzi, sareng Diréktur Ruang Pers Konvensi Suci Assisi, Bapa Enzo Fortunato, hadir dina konferensi pers presentasi, anu diayakeun tanggal 6 Maret di Asosiasi Pers Asing di Roma.

Dina rapat éta, diumumkeun ku sutradara Rai Ragazzi, (saluran TV pikeun murangkalih) Luca Milano, pilem animasi dina Saint of Assisi anu bakal disiarkeun dina jaringan Rai.

"Pilem animasi pikeun murangkalih sareng kulawarga, kalayan perhatosan khusus ka masarakat mimitian ti 7 dugi ka 14 taun," - saur sutradara Luca Milano.

Pilem dimimitian ku rapat anu lumangsung di 1219, dalapan ratus taun ka pengker, antara St. Francis sareng Sultan Mesir. Ti dinya mundur, pilem animasi nampilkeun momen penting tina kahirupan Santo Assisi ka barudak ayeuna.

Yordania sareng Itali parantos ngagaduhan hubungan anu ramah sareng kolaborasi anu dijaga ngalangkungan kedutaan, Raja Abdullah II sareng ku Raja Hussein sateuacanna, ogé ku Garéja Katolik sareng lembaga Islam Yordania.

Pemberian lampu perdamaian mangrupikeun kasaksian kana upaya anu dilakukeun ku Yordania ku SM Abdullah II "pikeun ngamajukeun perdamaian sareng harmoni ngaliwatan pangakuan di seluruh dunya"

Damai, harmoni, solidaritas mangrupikeun nilai-nilai anu diperyogikeun dunya urang disimpulkeun duta besar.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Ngeunaan nyeratna

Kapala Redaksi Tugas

Kepala redaktur Tugas nyaéta Oleg Siziakov